Kotimaa

Va­sem­mis­to­lii­ton Andersson vaati hoivakotien asukkaille korvauksia – "Audi-miesten ko­koo­mus­lai­set ja mersupersut yhtä oppositiota"

Puheenjohtaja Li Anderssonin (kuvassa kesk.) vieressä puoluekokouksessa istuivat hänen puolisonsa Juha Pursiainen ja vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen. KUVA: Matias Honkamaa
Kotimaa 15.11.2019 17:06
Aki Taponen

Vasemmistoliitto aloitti räväkästi puoluekokouksensa Kuopiossa.

Hoivayhtiöiden laiminlyömät vanhukset ansaitsevat korvauksen kokemuksistaan, vaatii vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Vasemmistoliiton puoluekokouksessa puhunut Andersson esitti perjantaina vakavan huolensa terveys- ja hoiva-alan yritysten toiminnassa ilmenneistä laiminlyönneistä ja niiden harjoittamasta verovälttelystä.

– Skandaaliyhtiö Esperi Caren emoyhtiö ei ole maksanut lainkaan yhteisöveroa Suomeen kolmen viime vuoden aikana. Samaan aikaan, kun me olemme ohjanneet Esperi Carelle verorahojamme, tämä yritys on laiminlyönyt ikäihmisten oikeuden laadukkaaseen ja inhimilliseen hoivaan, hän sanoi.

Andersson vaati uusia toimenpiteitä laiminlyöntien estämiseksi, sillä nykyisin määrättävät uhkasakot ei hyödytä todellisia kärsijöitä.

– On välttämätöntä, että kaikissa sopimuksissa, joita hoivakonsernien kanssa tehdään, sovitaan selkeät ja tuntuvat sopimuskorvaukset paitsi kunnille, myös hoivakodeissa asuville vanhuksille, silloin kun palvelua ei toteuteta sovitulla mitoituksella.

"Hallitus kääntänyt Suomen suunnan"

Anderssonin mukaan vasemmistoliitto on heti hallituskauden aluksi saanut läpi monia keskeisimmistä tavoitteistaan Antti Rinteen (sd) hallituksessa.

– Tämä hallitus on kääntänyt Suomen suunnan ja panostaa pienten eläkkeiden korotuksiin, koulutukseen kaikilla asteilla sekä lapsiperheisiin ja sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Vasemmistoliitolle tärkeistä asioista, jotka hallitus on toteuttanut ensimmäisen puolen vuoden aikana, Andersson mainitsi aktiivimallin purkamisen, yhdenvertaisen varhaiskasvatusoikeuden palauttamisen, investoinnit koulutukseen sekä panostukset luonnonsuojeluun.

– Samaan aikaan, kun oppositio pohtii joulukirkkoa ja syrjinnän sallimista, pohtivat monet duunarit ja pienituloiset Suomessa omaa toimeentuloaan ja sen riittävyyttä.

Erityisen paljon tätä ovat Anderssonin mukaan joutuneet pohtimaan Postin työntekijät, mutta myös Turun kaupungin omistaman Arkean työntekijät ovat joutuneet menemään lakkoon työehtosopimuksen vaihdon takia.

– Ammattiyhdistysliikkeen pitää miettiä, millä tavalla liitot voivat yhdessä toimia työehtoshoppailua vastaan. Liittojen keskinäinen kilpailu jäsenistä ei saa johtaa tilanteeseen, jossa palkansaajia ja liittoja aletaan kilpailuttaa toisiaan vastaan.

"On vain yksi yhtenäinen oppositio"

Andersson kommentoi puheessaan myös Suomen poliittisen kentän muutosta. Hänen mukaansa oppositiopuolueet näyttävät löytäneen toisensa vanhoillisten arvojen ja kurjistavan talouspolitiikan kannattajina.

– Suomessa on oikeastaan vain yksi yhtenäinen oppositio, joka on arvokonservatiivinen ja talousoikeistolainen. Audi-miesten asemaa ajavat kokoomuslaiset ovat saaneet rinnalleen mersupersut.

– Hyvinvointipanostusten ja oikeudenmukaisten verouudistusten sijaan halutaan leikkauksia julkisiin menoihin. Yhdenvertaisuuden sijaan halutaan kyseenalaistaa jopa syrjinnän kiellot laissa ja siirtää opetusta kirkkoihin, Andersson arvosteli.

Hän arvioi, että oppositio ajautuu yhä kauemmaksi suomalaisten arjesta ja vajoaa syvälle identiteettien ja symbolien hämmentävään suohon. Siellä taistellaan kuviteltuja vihollisia ja olkiukkoja vastaan, kuten hänen tulkintansa mukaan kävi koulujen joulujuhlakeskustelussa ja hiljattain eduskunnan kyselytunnilla.

– Sen sijaan, että perussuomalaiset vaatisivat parannuksia tavallisten suomalaisten arkeen, vaativat rikoksesta tuomitut kansanedustajat kyselytunnilla, että laki, jonka rikkomisesta heidät on tuomittu, pitäisi kumota, Andersson ihmetteli.

Henkilövalinnat lauantaina

Puoluekokous valitsee vasemmistoliitolle lauantaina puheenjohtajiston, puoluesihteerin sekä puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsenet.

Kolme vuotta vasemmistoliittoa johtaneelle opetusministeri Li Anderssonille ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita, joten hänet taputetaan jatkokaudelle puheenjohtajana todennäköisesti ilman soraääniä.

Sen sijaan kaikki varapuheenjohtajat vaihtuvat. Myös puoluesihteeristä äänestetään lauantaina, sillä nykyinen puoluesihteeri Joonas Leppänen on saanut haastajakseen vasemmistoliiton kunnallis- ja järjestösihteerin Mikko Koikkalaisen.

Puoluekokouksen on määrä sunnuntaina hyväksyä puolueen tavoiteohjelma.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

mersupersu ajaa vain rikkaitten asioita mutta nyt kun on oppositiossa niin kyllä duunarin kaveruus kelpaa mutta populismi mersupersut kääntää taas tylysti takkia duunareille kun ja jos pääsee hallitukseen niin kävi viimeksi myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikos viime hallituksessa Oikeat persut?Mielestäni ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toverit vasemmalla innostuvat aina ylimielisyydestä. He ovat omasta mielestään muita parempia ihmisiä.

Marxilaiseksi itsensä tunnustava Andersson osaa propagandahommat omiensa joukossa. Hallituksessa tällaisella retoriikalla ei kuitenkaan pärjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verorahojen ohjaamisella palveluyrityksiin tuotetaan palveluita veronmaksajille. Verorahojen ohjaamisella huonoon hallintoon, saadaan pahimmillaan kyvytöntä turpoavaa hallintoa, joka ei tuota veronmaksajille mitään, vaan vain vie ja ohjaa rahan lillukanvarsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kaikki taistelevat puolueet yhdistäisivät voimansa vanhusten huollon kuntoon laittamiseksi, uskon, että asia hoituisi. Ei tulosta, kun jokainen huhtoo tontillaan toisiaan vastaan. Ryhdistäytykää ja unohtakaa aataminaikaiset kahinat ja toimikaa yhteisesti, sitä vartenhan teidät on valittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omalla puheellaan Li Andersson todistaa, että häneltä puuttuu sydämen sivistys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin järkevää puhetta Anderssonilta, juuri näinhän se on kuten hän sanoi. Vuosikausien porvarikurimuksen jälkeen viimein hallitus jolta voi odottaa jotain hyvääkin. Muistettakoon, että edellisessä hallituksessa olivat myös persut saattamassa voimaan juuri niitä koulutusleikkauksia ja aktiivimallia. Ja todellakin nimenomaan nykyisen persut hyväksyivät silloisen hallitusohjelman kokonaisuudessaan eivätkä mitkään siniset jotka tulivat vasta myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi vain ,että tämä on teatteria, kun arki alkaa taas Eduskunnassa ja hallituksessa, on ministeri Andersson aivan eri näytelmässä ja roolissa.
Jos olisi oikeaa tahtoa , laki korvausvastuusta säädettäisiin ihan oikeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu vaikka 20 000e per nenä korvauksia ... hoitofirma nostaa vuosihintaa sitten vaikka +25 000.

Jossakin oikeusvaltiossa nuo rikoksia tehtailevat pomot joutuisi oikeaan vastuuseen eli linnaan, meillä heille tulee kutsu linnaan joululuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Li saanukkaa ministeri audia? Pitäskö ministerille hankkia sieltä Raja Joosepista niitä ladoja joita siellä on huutokaupalla myyty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hallituksessa nyt olette, niin ohjatkaa edes pieni osa matuihin uppoavasta kolmesta miljardista vanhuksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikoksista tuomitut kansanedustajat? Miksi Anderson näkee heitä olevan vain oppositiopuolueissa. Viime vuosien uutisointia seuranneena olen huomannut, että oikeudessa tuomittuja, kuka mistäkin syystä, löytyy hallituspuolueistakin, vieläpä aika korkealta. Toisaalta, jos on rangaistuksensa kärsinyt, niin eikö silloin ole taas kunnon kansalainen? Nykyisin ei taida enää menettää kansalaisluottamusta. Ps. Jotain hyvääkin. Saanhan käydä vielä lasteni ja lastenlasteni kanssa joulukirkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko jo aika, että joku puolue asettuisi puolustamaan meitä nettomaksajia? Tuo Li manipuloi häikäilemättömästi vähäisellä veronmaksajataustallaan katkeroittamalla osattomia.
Suomesta on tulossa hyvää vauhtia vastenmielinen maa kovalla työllä ansainneita kohtaan. Absurdia, että menestystä yritetään kääntää negatiiviseksi kaikin tavoin. Epätoivoisesti vetaamalla millä autoilla suomalaiset haluaa ajaa. Se mitä ihmiset äänestää lompakollaan löytyy Tullin tilastoista mitä autoja tuodaan eniten Suomeen. Verrattain vanhoja vielä kansantalouden ja korjauskustannusten suhteen vielä.
Li, miksi köyhällä on haave ostaa mersu tai audi? Tai joku muu merkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa jos maassa saa eläimen rääkkäyksestä linaa,mutta vanhuksen rääkkäyksestä pyydetään tarkastelemaan toimitapoja itsevalvontana,siis ei mitään sanktiota ihmisrääkäyksestä,siis onhan vanhuskin ihminen onhan tai onkose mitä,vanhuksella ei ole mitään suojaa kun se on joutunut laitokseen ja omaiset ei pääse katsomaan,se on järjestelmän urri ilman ihmisoikeuksia kun laitoksen lääkäri yksin voi kumota potilaan kaikki tahdot ja väittämät.on siinä ihminen arvoton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä Li räksyttää vajaan 8 prosentin kannatuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Anna Kontula kommunismi-höpinöillään varmistaa, että Vähemmistöliiton kannatus jää alle yhdeksän prosentin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voi palauttaa entisen VVO:n ja nykyisen Kojaman tilittämät miljoonat. Ay-liikkeet ovat ansainneet satoja miljoonia täysin vastikkeetta käytännössä köyhien asumistukirahat. Ay-liike hallitsee kyseistä "yritystä". Käytännössä kerää voitot omaan taskuun eli verorahat tulevat suoraan sinne. Kumma ettei Li muistanut tätä mainita ollenkaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä erittäin masentavaa puhetta opetusministeriltä koskien joulukirkkoa ja perinteisiä arvoja, joita kansamme on arvostanut ja edelleen arvostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esperiä lukuunottamatta vähissä oli Anderssonin sanomiset. Lillukanvarsilla mentiin kun ministeriltä odottaisi suurten linjojen käsittelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai hyvä puheenjohtaja. Tulkaa tänne kansalaiset, kertokaa murheenne ja teen ratkaisun. Kaikkien varakkaiden taskut ovat avoimet teidän hyvinvoinnin tarpeille. Te kaikki jotka seisotte minun takana, lupaan mennä valtion aarreaittaan, rikkan taskuille ja naapurin autolle. Sosialisoin kaiken. Olen huipulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

22:15
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
21:27
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
21:05
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
20:24
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
20:17
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
20:01
Yle: Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä
20:00
Kierikissä kokeillaan, kuinka kivikauden ihminen pysyi hengissä talvella – "Erakko ei ole pitkään selviytynyt" Tilaajille
132
Oulun säästölistalta karsittiin muutamia kohtia: Erikoisluokat, kaupunkipyörät ja Tuiran talviuintipaikka säilyvät
76
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
68
Halla-aho eduskunnan korona-keskustelussa: "Jos ruokaa on viikon kotivara, ei tarvitse heti syöksyä Alepan säilykepurkkihyllylle, kun aine iskee tuulettimeen"
46
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
39
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna, hakkuutyömaa valmistuu ensi viikolla
33
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
27
OYSin B-osan rakentamisesta allekirjoitettiin urakkasopimukset – ensimmäiset uudet tilat otetaan käyttöön vuosina 2022 ja 2023

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

174 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Lotossa päävoiton todennäköisyys on noin 1/14000000. Osakemarkkinoilla tuotto on huonoinakin aikoina varmempaa, jos ei h... Lue lisää...
Leevi M. pilven laid...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image