Kotimaa

Varas otti juoksukitaran - Oulun Kitarapajasta vietiin harvinainen Fender

Tämä kitara vietiin torstaina oululaisesta liikkeestä. KUVA: Kitarapaja Oulu
Kotimaa 24.10.2014 17:12
Kaleva

Liikkeeseen sisään, hetken silmäily sinne ja tänne, kitara mukaan ja juosten pakoon. Sellainen on juoksukitara.

Kitarapaja Oulusta kerrotaan, että näin kävi näin torstaina hieman ennen kello 17. Varkaan mukaan lähti harvinainen Fender Stratocaster.

Liikkeen henkilökunta ei ehtinyt pysäyttää pakoon juossutta miestä.

Poliisi kertoo, että tekijä tai tekijät ehtivät liueta. Asiasta on tehty rikosilmoitus ja sitä tutkitaan.

Kitara ei ole mikä tahansa Stratocaster, vaan Fender Stratocaster California Beach serial numero CB010.

Jukka Kangas Kitarapajasta arvioi, että vastaavia kitaroita on korkeintaan muutama Suomessa. Kangas arvioi, että soittimen arvo on yli 2000 euroa.

Liike pyytää olemaan yhteydessä poliisiin, mikäli joku havaitsee vastaavaa soitinta kaupiteltavan esimerkiksi nettifoorumeilla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Heh.. onneksi tämä todennäköisesti huumeita käyttävä taparikollinen ei pysty ainakaan Oulussa kitaraa myymään.
En muuten usko että on kitaran arvosta mitenkään hyvin perillä ja saattaisi erota siitä hyvinkin halvalla. On se vaan niin ettei taida olla täällä semmoista kitaristia joka tuohon houkutukseen lankeea. Muistan tapauksen parin vuoden takaan kun eräältä bändikämpältä vietiin hyvin arvokkaita ja harvinaisia vahvistimia ynnä muuta ja heti puskaradio alkoi pauhaamaan viestillä että jos tämmöistä kamaa näkyy olevan tarjolla niin ota yhteyttä. Varashan jäi kiinni kaupiteltuaan ravitsemusalanliikkeessä useamman tonnin kamaa muutamalla satasella, ei selvästikkään ollut kamojen todellisesta arvosta ollenkaan perillä. Eikä osannut ottaa huomioon "aseveljien" keskinäistä lojaaliutta. Ketäpä ei ketuttaisi kun omat soittokamat viedään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhmää viedä harvinainen kitara kun ei niitä saa myytyä noin vaan. Ja sitten nimimerkille konsta, ei kaikki varkaat ole huumeiden käyttäjiä, enkä puolustele tekoa mutta loepta yleistäminen kun sinulla ei varmaan ole kokemusta asioista. itse kun muutama vuosi sitten olin koukussa niin ihan työnteolla rahoitin huumeiden käyttöni ja olin koukussa opiaatteihin ja vieläpä pahasti ja jos luulet ettei voi töitä tehdä niin kyllä sitä voi kun on olot kohdillaan. Enkä puolustele huumeiden käyttöäkään enkä toivo kellekkään samaa helvettiä mutta jos asioista ei oikeasti tiedä mitään tai ole yhtään faktoja niin ei kannata yleistää. Ei kaikki huumeiden käyttäjät ole mummonryöstäjiä tai raiskaajia. Se on paljolti ihmisestä kiinni myös että millanen persoona on koska kaikki huumeet ei muuta välttämättä persoonaa ollenkaan ne vaan koukuttaa. Ja yleensä te jotka haukutte narkkareita niin olisi eri ääni kellossa jos oma lapsi alkaa käyttää ja kannattaa miettiä että sinäkin voit joskus koukuttaa itsesi vaikka luulet olevasi kuinka vahva vaan niin sitä itellekkin huumevastasena vaan kävi että elämässä sattui niin pahoja vastoinkäymisiä että se johti huumeiden käyttöön. Esim jos joku loukkaa itsensä ja saa opiaatti pohjasia lääkkeitä kipuihin niin niihin jää hyvin helposti riippuvaiseksi ja ihan lääkärin määrämiä että ei kaikki laillinenkaan ole turvallista. Muutenkin taitaa alkoholin käyttäjien keskuudessa olla enemmän vakivaltaa kuin muissa huumeissa mutta eipä näe koskaan että arvostelisitte alkoholia vaikka se on yksi pahimmista huumeista. Ja kaikki jotka aina puhuu täällä että minä kyllä antasin selkään niin enpä usko kun se että kirjottelette nimimerkin suojissa antaa sellasen kuvan että aika sälittäviä tyyppejä olette. Kannattaa ottaa asioista selvää ennen ku syylistää ja yleistää, kyllä lähes jokainen huumeiden käyttäjä tai alkoholisti haluaa eroon aineista, se vaan ei ole niin helppoa kuin luulet ja se että minäkin lopetin tarkoittaa sitä että joudun loppuelämäni taistelemaan etten sorru uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sovitaanko että vaikka sulla on huumeongelma niin se ei poissulje sitä että minä en tietäisi mistä puhun, jos huimausaineet tulee puheeksi. Se on hienoa että sulla on tunteen paloa mukana asiassa mutta älä anna sen haitata sun sisälukutaitoa. On muutenkin aika mielenköyhää kirota yleistäminen alimpaan helvettiin ja sortua siihen itse samassa hengenvedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen kerran joku ei lukenut koko tekstiä, AJAT SITTEN OLEN LOPETTANUT KÄYTÖN.
Että huomaan kyllä ettet ole mikään järjen jättiläinen, kehotin vain ottamaan asioista selvää kun et näköjään tiedä niistä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja missään vaiheessa en yleistänyt, puhuin sinun kaltasista joka ei tarkoita että kaikki ihmiset ovat samanlaisia. Sekin vaan on fakta että kun valitetaan huumeista niin pitäisi valittaa myös alkoholista koska se on huume. Huume ei tarkoita välttämättä laitonta päihdettä vaan sellaista ainetta joaka aiheuttaa vahvaa riippuvuutta ja vaikuttaa keskushermostoon ja dopamiinin tuotantoon, dopamiinista johtuu se että jäät koukkuun kun huumeita ottaessa dopamiinin tuotanto nousee ja näin aiheuttaa riippuvuutta. Alkoholi aiheuttaa muihin huumeisiin verrattuna enemmän väkivaltaa kuin muut ja koukuttaa tutkimusten mukaan yhtä pahasti kuin heroiini ja kokaiini. Alkoholismistakin on kokemusta ja jos en olisi lopettanut juomista en olisi päässyt muistakaan huumeista eroon koska sorruin humalassa yhä uudelleen ja uudelleen. Ja kaikki väkivaltaiset teot ja muut tyhmyydet tein pää osin alkoholin vaikutuksen alaisena niin ihmettelen että miksi nuorisolle ei valisteta myös alkoholista saman verran kuin muista huumeista. Ja se vielä että alkoholi on se oikea portti huume koska ainakin kaikki käyttäjät jotka minä tiedän aloittivat alkoholilla ja itsekkin aloitin alkoholilla ja humalassa tutustuin myös muihin huumeisiin vaikka olin erittäin huumevastainen. Ja se on ihan sama miten tänne kirjotat ja onko se kieliopillisesti oikein kirjotettu jos siihen viittasit koska pääasia on että pointti menee perille. Joillekkin se ei kuitenkaan näy menevän perille. Toivottavasti sinä tai lähimmäisesi ei joudu koskaan huumehelvettiin koska se on erittäin vaikeaa elämää. Toisaalta ehkä se olisi jjoillekkin hyvä opetus niin muuttuis vähän elämän realiteetit ja loppuis muiden haukkuminen, lisäksi oppii arvostamaan elämän pieniä asioita. En ole yleistämistä kironnut alimpaan helvetiin vaan yleistäjät koska mitä järkeä on huudella jos ei ole tietoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi ja lämmin leipä on sulla nii kovin kamalaa. Kyllä sun ongelmat säälien avulla ratkaistaan ja yhtälailla itse kirjoitat nimimerkin turvin kuin kenelle siitä valitit... Eikä sillä että kaikki varkaat olekkaan huumehörhöjä, mutta hienosti itse syyllistyit kaikkeen mistä itkitkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan..puhuu täyttä huumeiden mielen sekoittamaa höpöhöpöä ainoa se että ei toivo kellekään huumekoukku helvettiä on totta muutoin käytön jäljet kyllä näkyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhut " ota selvää" nimimerkki pelkkää asiaa ! Pysy lujana ja erossa aineista, toivotan sinulle voimia !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos,olipa hieno kommentti. Toivottavasti mahd. moni hurskastelija lukee tuon ja alkaa vähän ajattelemaan asioita pintaa syvemmältä. Toivotan kaikkea hyvää tulevaa ja oikein mukavaa elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti kitara saadaan ehjänä takaisin, kun varas huomaa sen myynnin olevan erittäin vaikeaa johonkin tusinatuotteeseen verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi aikoja, tapoja. Juoksurosvo tutustuu vielä, etä lamauttimen voimaan.
Sitten järjestetään jo Kitarisojen MM?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen jo vuosia halunnut nähdä luonnossa elävän vilkkaasti liikkuvan kaljatölkin. Laatikko on jo ehkäpä liikaa vaadittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

11:04
Junaliikenteessä poikkeustilanne teknisten ongelmien vuoksi – myös pohjoisen-junat ovat myöhässä
10:53
Vesijohto poikki Kuusamon keskustassa – Kitkantien ja Vienantien risteys suljettu liikenteeltä
10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image