Kotimaa

Vapo suunnittelee 50 miljoonan euron ak­tii­vi­hii­li­lai­tos­ta – Haapavesi mukana kisassa

Turve- ja polttoaineyhtiönä tunnettu Vapo tähtää uusille markkinoille. Kuvassa Vapon lämpökeskus Vuokatissa. KUVA: Vapon kuvapankki
Kotimaa 5.10.2016 10:06
Virpi Niemistö

Turve- ja polttoaineyhtiönä tunnettu Vapo tähtää nyt määrätietoisesti teknisten hiilten kasvaville kansainvälisille markkinoille. Yhtiö julkisti tänään suunnittelevansa 50 miljoonan euron uutta tehdasinvestointia.

Vapo nimeää mahdollisiksi tuotantolaitoksen sijoituspaikkakunniksi Seinäjoen, Ilomantsin ja Haapaveden. Tehtaan rakentamisesta päätetään ensi vuonna.

Laitos työllistää Vapon laskelmien mukaan valmistuttuaan yhteensä 200 henkilöä jalostuksessa ja raaka-aineketjussa ja lisäksi rakennusvaiheessa satoja henkilötyövuosia. Se tuottaa vuodessa teknistä hiiltä kymmeniä tuhansia tonneja.

Teknisellä hiilellä tarkoitetaan muun muassa aktiivihiiltä, hiilikuitua ja hiilimustaa. Tuotteita käytetään vesien ja kaasujen puhdistamisessa, keveissä ja lujissa rakenteissa ja väriaineena.

Vapo Oy:n toimitusjohtajan Tomi Yli-Kyynyn mukaan suunnitteilla oleva investointi on jatkoa keväällä 2016 julkistetulle turvekuitujen liiketoiminnalle.

MAINOS

Kommentoi

Nyt Antti ja Juha pankaapa töpinäksi että saataisiin tehdas Haapavedelle !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image