Kotimaa

Van­taa­lais­kou­lun oppilaiden hen­ki­lö­tie­to­ja varastettiin ham­mas­hoi­to­las­ta

Kotimaa 9.2.2018 7:40 | Päivitetty 9.2.2018 9:20
STT

Vantaalla Vierumäen koulun oppilaiden henkilötietoja on joutunut vääriin käsiin. Kaupunki kertoo tiedotteessa, että koulun oppilaslistoja on varastettu eilen iltapäivällä hammashoitolasta Korson keskustasta. Listoissa näkyy oppilaiden henkilö- ja potilastietoja.

Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitoksen toimitusjohtaja Joona Iso-Lotila kertoo STT:lle, että henkilötiedot päätyivät vääriin käsiin liikkuvan hoitoyksikön varustelaukusta. Laukku on ollut lukitsemattomassa tilassa ja ilman valvontaa, jolloin huoneeseen on menty sisään ja laukku varastettu.

- Laukussa oli kannettava tietokone ja puhelin sekä luokkalistoja paperisina versioina. Siellä on ollut myös joidenkin oppilaiden esitietokaavakkeita, joissa on ihan terveystietoakin.

Vantaan kouluissa on toiminut hammashoidon liikkuva yksikkö nyt kolmen vuoden ajan, Iso-Lotila kertoo. Hoitajilla on selkeä ohjeistus, että mitään materiaalia ei saa jättää valvomatta, ja jos jotain potilasdataa saadaan, niiden on aina oltava lukitussa tilassa. Iso-Lotilan mukaan varkautta onkin edeltänyt vakava virhe.

- Kukaan muu ei saa päästä käsiksi potilastietoihin, niiden pitää aina olla lukitussa tilassa. Ja nyt ne eivät olleet sellaisessa. Olemme jo aloittaneet toimet, jotta tällaista ei enää tapahtuisi.

- Tämä on tilanne, jonka ei nykypäivänä olisi pitänyt olla mahdollista. Otamme asian äärimmäisellä vakavuudella - potilastietojen pitäisi olla suojatumpia kuin esimerkiksi Puolustusvoimien tiedot, Iso-Lotila sanoo.

Laukku yhä kateissa

Laukku on edelleen kadoksissa eikä epäiltyä tekijää ole löytynyt. Hoitolassa ei ole videovalvontaa.

Iso-Lotila kertoo, että oppilaiden huoltajille on lähetetty tieto asiasta ja tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Poliisi selvittää asiaa.

Iso-Lotila ei halua spekuloida, millaista vaaraa henkilötietojen joutuminen vääriin käsiin voisi aiheuttaa. Hän arvelee myös, että varas ei ole ollut ensisijaisesti kiinnostunut henkilötiedoista.

- Voisi olettaa, että varkauden kohteena on ollut se laukussa ollut laitteisto. Vaikka ei se tätä asiaa mitenkään lievennä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

137
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
112
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
65
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
39
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
34
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti
31
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
31
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image