Kotimaa

Valvira haluaa lopettaa Kauppalehden sikaripalstan

Kotimaa 2.6.2012 9:03
Aki Harju

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on hakenut julkaisukieltoa Kauppalehti Option Sikariklubi-palstalle. Palstalla esitellään ja arvostellaan eri sikarilaatuja.

Valviralle ja sen edeltäjälle STTV:lle on tullut vuosien 1999 ja 2011 välillä useita ilmoituksia palstasta.

Valviran lakimiehen Elisa Holopaisen mukaan palstan voidaan katsoa kokonaisarvioinnin perusteella edistävän tupakkatuotteiden myyntiä.

”Olemme analysoineet palstaa ja tulleet siihen tulokseen, että tupakkatuotteita on esitelty mainonnallisella tavalla. Tekstien julkaisemisen voi siten katsoa lisäävän esiteltyjen tuotteiden kulutusta ja kysyntää.”

Kieltopäätökseen vaikutti myös se, että palstalla kerrotaan yksityiskohtaisia tietoja tupakkatuotteiden alkuperämaista ja valmistajista.

Joissain arvosteluissa on myös mainittu, mistä kyseisiä tupakkatuotteita voi Suomessa ostaa.

”Lain mukaan edes valmistajat eivät saa kertoa tupakkatuotteista ihannoivalla ja mielikuviin vetoavalla tavalla”, Holopainen lisää.

Kauppalehti katsoo, että Valvira on kieltopäätöksellään rajoittanut sananvapautta.

Lue lisää lauantain Kalevasta.

Lue lisää 02.06.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Keskittyisitte niihen valelääkäreihin jumatsuikka, kiitos tästä, onko valvira kateellinen meille joilla on RAHAA sikareihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Polttiko joku valelääkäreistä sikareja?
Tilataanko Valviran työntekijöille Kauppalehti töihin?
Miksi virkamiehellä on aikaa lukea lehtiä töissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen oli Kauppalehdessä kolmossivun tyttöjä, nykyään jo näin rajua matskua! Eikö se riitä että laitetaan lehteen varoitustarrat? K18-merkintä ja lehden saa halutessaan ostettua tiskin alta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka olisi uskonut 10 vuorta sitten, että Suomessa jahdataan näin pieteetillä tupakkaa. Ja kuka uskoo nyt, että samanlaisen kohtelun tulee EU:n yllytyksestä saamaan tulevaisuudessa liha, sokeri ja kovaääninen musiikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valviran näkemys pitää sataprosenttisesti paikkaansa. Itsellä tulee aina mielenkiinto sikareita kohtaan kun lukee sitä palstaa. Aivan selvää myynnin edistämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös! Herkät ja vaikutuksille alttiit Kauppalehti Option lukijat pelastuvat näin sikaroinnin vaaroilta ja jää rahaa muuhunkin, esim. ruokaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteinen tupakkapensas jota äijät kasvattivat pihoillaan vielä 60-luvullakin, on varmasti erittäin vähän haitallinen verrattuna tehdastupakkaan. Tehdastupakassa on yli 3 000 lisäainetta, jopa yli 4 000 kasvimyrkyistä lähtien. Tupakan kasvatus on vapaata hommaa Suomessa. Taimia saa puutarhakaupoista.
Luomutupakkaa on olemassa ja sitä polttamalla lopettaminen onnistuu kuin itsestään sillä nuo lisäaineet on lisätty sen takia, että jäisi riippuvaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä on toden totta jeesustelijoitten ja pilkunviilaajien luvattu maa. Alkaa tämä EU-tyyppinen toiminta pesiytyä Suomeenkin kuin pahimmoinenkin rutto!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtaa siellä Valvirassa tupakka kärytä, kun joutuvat työn puolesta tuollaisia sikariartikkeleita lukemaan? Miten voi olla edes laillista pakottaa työntekijöitä lukemaan artikkeleita, joilla on noin turmiolllinen vaikutus? Ihan tavallisia ihmisiä siellä on töissä ja tuollaiset artikkelit vaikuttavat heihin ihan samalla tavalla kuin muihinkin ihmisiin.

Suomesta tulee hyvin ahdistava paikka elää, jos noita kukkahattutätejä ei saada kuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon sikaripalstan lopetuksen jälkeen, voisi tuo Valvira ruveta pitämään siinäkin ruokapalstaa, sillä eihän vielä missään muualla ruokaa tehdäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöinen kielto on mahdollista vain Suomessa. Ei ole ruusuinen kuva tulevalla holhous-Suomella. Hirvittää, että täällä pitää asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

+++ Tämmöinen kielto on mahdollista vain Suomessa. Ei ole ruusuinen kuva tulevalla holhous-Suomella. Hirvittää, että täällä pitää asua. +++

Ei pidä. Muuta pois. Minä muutin Saksaan, täällä sikarit on halpoja. On ihan hölmöä asua Suomessa jos ei ole pakko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Valvira haluaa lopettaa Kauppalehden", lukee tuossa oikean reunan "uusimmat"-listassa. Lisää ehkä klikkauksia, mutta taitaa kuitenkin hieman liioittella tapausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako kesärenkaita vielä asetella paremmuusjärjestykseen lehtien palstiolla, vai joko siihenkin on joku kielto olemassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valvira yrittää tavalla tai toisella nostaa profiiliaan. Selvittäisivät nyt ensin omat sotkunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valvira valittaa resurssien puutettä, kun eivät pysty tarkistamaan valelääkäreiden, vale-eläinlääkärieden, valehoitajien ja kaiken maailman terapeuttien pätevyyttä. Mutta kauppalehden lukuun riittää aikaa, ne mitään lisäresursseja tarvi, resurssien kohdentamisessa on vikaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

11:47
Thaimaalaisten marjanpoimijoiden kolarissa loukkaantuneilla ei hengenvaaraa – poimijat työskentelevät lappilaisen yhtiön palveluksessa
10:45
Maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki kilpailee kesäisin rankoissa skyrunning-kilpailuissa – "Kisa tuntuu alusta asti pahalta" Tilaajille
10:27
Kolea alkukesä väistyi ja lämmintä ilmaa on luvassa koko maahan – katso tästä vinkit puutarhaan hoitoon helteellä
10:24
Taivalkoskelta Posiolle johtava tie suljettiin pudonneen sähköjohdon vuoksi – liikenne kulkee normaalisti
10:21
Koirien päiväkoti aloittaa Oulun Talvikankaalla – uusi eläinlääkäriasema tulee naapuriin
9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
108
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
72
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
29
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
16
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
16
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image