Kotimaa

Val­tuus­to­to­ve­ri kertoo Wilén-Jäppisen odottaneen kovasti koululaisten it­se­näi­syys­juh­laa

Kotimaa 5.12.2016 12:18
Maria Kalliokoski

– Hän piti Imatran lippua korkealla ja oli Imatran PR-ihminen.

Näin sanoo Imatran kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraattien ryhmän puheenjohtaja Heikki Luukkanen viikonloppuna surmansa saaneesta kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta Tiina Wilén-Jäppisestä (sd.)

Luukkasen mukaan Wilén-Jäppiselle oli tärkeää, että Imatra näkyy myönteisessä mielessä Suomen kartalla. Kaupunkiin saadut urheilujärjestöjen valtakunnalliset tapahtumat ja isot kulttuuritilaisuudet olivat sydäntä lähellä. Motoristina ja poliitikkona Wilén-Jäppinen oli vaikuttamassa myös siihen, että Imatra-ajot herätettiin henkiin ja järjestettiin taas viime keväänä.

Aktiivinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja tunnettiin paikkakunnalla hyvin.

– Hänellä oli laaja kontaktiverkosto. Hänet tunnettiin hyvin järjestöissä, joihin hän piti yhteyttä.

Aktiivisuutta ei jarruttanut edes se, että hän teki vastuullista vuorotyötä mittausesimiehenä Wood Supply Finlandilla.

Luukkanen sanoo Wilén-Jäppisen olleen empaattinen ja kaikkia ihmisiä arvostava ja huomioiva näiden asemasta riippumatta.

”Se oli ehkä viimeinen valokuva Tiinasta”

Luukkasen mukaan Wilén-Jäppinen odotti kovasti maanantaiksi suunniteltua 6.-luokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlaa, jossa olisi pitänyt puheen. Juhla on muutaman vuoden kestänyt perinne. Kaupunginjohtaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kättelevät aluksi jokaisen 6.-luokkalaisen.

Tragedian vuoksi kaupunki päätti perua juhlan.

Wilén-Jäppinen otti koululaisten juhlan Luukkasen kanssa puheeksi perjantaina, kun kaupunki juhli Kuntaliiton ansiomerkin saaneita. Luukkanen piti kiitospuheen palkittavien puolesta ja istui Wilén-Jäppisen kanssa samassa pöydässä.

Hän kertoo Wilén-Jäppisen ehdottaneen heistä yhteiskuvaa joulukuusen luona. Kuva otettiin Wilén-Jäppisen kännykkäkameralla.

– Se oli ehkä viimeinen valokuva Tiinasta.

Aktiivinen myös Pietarin-suhteissa

Sosiaalidemokraattien 18-jäseninen ryhmä on suurin Imatran valtuustoryhmä. Wilén-Jäppinen oli myös Etelä-Karjalan maakunnassa sosiaalidemokraattien korkeinta luottamustehtävää: hän oli maakuntahallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Aktiivisuus näkyi Luukkasen mukaan myös yhteistyössä Pietarin suuntaan. Noin 28 000 asukkaan Imatra on lähempänä Pietaria kuin Helsinkiä, ja itäturismi on kaupungille tärkeää. Wilén-Jäppinen hoiti kaupungin virkamies- ja luottamushenkijohdon kanssa yhteyksiä itään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image