Kotimaa

Val­tuus­to­to­ve­ri kertoo Wilén-Jäppisen odottaneen kovasti koululaisten it­se­näi­syys­juh­laa

Kotimaa 5.12.2016 12:18
Maria Kalliokoski

– Hän piti Imatran lippua korkealla ja oli Imatran PR-ihminen.

Näin sanoo Imatran kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraattien ryhmän puheenjohtaja Heikki Luukkanen viikonloppuna surmansa saaneesta kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta Tiina Wilén-Jäppisestä (sd.)

Luukkasen mukaan Wilén-Jäppiselle oli tärkeää, että Imatra näkyy myönteisessä mielessä Suomen kartalla. Kaupunkiin saadut urheilujärjestöjen valtakunnalliset tapahtumat ja isot kulttuuritilaisuudet olivat sydäntä lähellä. Motoristina ja poliitikkona Wilén-Jäppinen oli vaikuttamassa myös siihen, että Imatra-ajot herätettiin henkiin ja järjestettiin taas viime keväänä.

Aktiivinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja tunnettiin paikkakunnalla hyvin.

– Hänellä oli laaja kontaktiverkosto. Hänet tunnettiin hyvin järjestöissä, joihin hän piti yhteyttä.

Aktiivisuutta ei jarruttanut edes se, että hän teki vastuullista vuorotyötä mittausesimiehenä Wood Supply Finlandilla.

Luukkanen sanoo Wilén-Jäppisen olleen empaattinen ja kaikkia ihmisiä arvostava ja huomioiva näiden asemasta riippumatta.

”Se oli ehkä viimeinen valokuva Tiinasta”

Luukkasen mukaan Wilén-Jäppinen odotti kovasti maanantaiksi suunniteltua 6.-luokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlaa, jossa olisi pitänyt puheen. Juhla on muutaman vuoden kestänyt perinne. Kaupunginjohtaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kättelevät aluksi jokaisen 6.-luokkalaisen.

Tragedian vuoksi kaupunki päätti perua juhlan.

Wilén-Jäppinen otti koululaisten juhlan Luukkasen kanssa puheeksi perjantaina, kun kaupunki juhli Kuntaliiton ansiomerkin saaneita. Luukkanen piti kiitospuheen palkittavien puolesta ja istui Wilén-Jäppisen kanssa samassa pöydässä.

Hän kertoo Wilén-Jäppisen ehdottaneen heistä yhteiskuvaa joulukuusen luona. Kuva otettiin Wilén-Jäppisen kännykkäkameralla.

– Se oli ehkä viimeinen valokuva Tiinasta.

Aktiivinen myös Pietarin-suhteissa

Sosiaalidemokraattien 18-jäseninen ryhmä on suurin Imatran valtuustoryhmä. Wilén-Jäppinen oli myös Etelä-Karjalan maakunnassa sosiaalidemokraattien korkeinta luottamustehtävää: hän oli maakuntahallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Aktiivisuus näkyi Luukkasen mukaan myös yhteistyössä Pietarin suuntaan. Noin 28 000 asukkaan Imatra on lähempänä Pietaria kuin Helsinkiä, ja itäturismi on kaupungille tärkeää. Wilén-Jäppinen hoiti kaupungin virkamies- ja luottamushenkijohdon kanssa yhteyksiä itään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

22:31
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
22:31
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
21:25
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
21:21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
20:48
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
20:40
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
20:36
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

213 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

On tai ei, riippuu ihmisestä, hoitaako ystävyyssuhteita vai laukooko päin naamaa ilkeyksiä, mites aloittaja? Lue lisää...
Se täytyy sanoa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image