Kotimaa

Val­tio­sih­tee­ri Antti Mykkäselle luvassa uusia töitä

Kotimaa 1.12.2006 0:00
Pirjo Kukko-Liedes
Valtiosihteeri Antti Mykkänen (kesk.) on nousemassa Kunnallisalan kehittämissäätiön asiamieheksi eli käytännössä johtajaksi. Nykyisin alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen (kesk.) valtiosihteerinä toimiva Mykkänen on hakenut Kunnallisalan kehittämissäätiön johtoon. Johtajan paikka vapautuu, kun sen nykyinen haltija Lasse Ristikartano jää keväällä eläkkeelle.

Mykkänen siirtyisi uusiin töihin tämän vaalikauden lopussa. Kalevan saamien tietojen mukaan Mykkänen on vahvoilla Ristikartanolta vapautuvalle tuolille, sillä hänen taakseen ovat tiettävästi jo asettuneet kaikki hallitusryhmät.

Säätiön valintaryhmä kokoontuu heti itsenäisyyspäivän jälkeen ja hallitus joulukuun 12. päivänä, jolloin uusi johtaja on tarkoitus valita.

Mikäli mitään yllätyksiä ei tule matkaan, Mykkänen saa paikan. Näin ollen hän ei enää palaa varsinaiseen virkatehtäväänsä Pohjois-Savon liiton johtajaksi.

Kunnallissäätiön asiamiehen paikka ei ole ollut avoinna julkisessa haussa. Säätiön hallituksen jäsenet ovat haarukoineet tehtävään sopivia nimiä omien verkostojensa hautta. Paikalle löytyi alun toistakymmentä halukasta. Heidän joukossaan on muun muassa useita kunnanjohtajia.

Kunnallisalan kehittämissäätiö on varakas säätiö, joka perustettiin vuonna 1990. Säätiö toimii täysin itsenäisesti. Se rahoittaa kuntia palvelevaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa ja myöntää apurahoja väitöskirjatyöhön. Säätiön varallisuudeksi arvioidaan useita kymmeniä miljoonia euroja.

Säätiö perustettiin Suomen kunnallisliiton toimesta. Se sai peruspääomansa, 80 miljoonaa markkaa, Kunnallispainon myynnistä. Helsingissä toimivalla säätiöllä on 16-jäseninen hallitus.

Valtiosihteeri Antti Mykkänen on syntynyt Pielavedellä maaliskuun lopussa 1969. Hän on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri.

Mykkänen on työskennellyt useissa keskustan järjestöissä. Hän on toiminut myös sosiaali- ja terveysministeri Eeva Kuuskosken (kesk.) poliittisena sihteerinä kunnes siirtyi Mikkelin maakuntaliiton johtajan paikalta Pohjois-Savon liiton johtajaksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image