Kotimaa

Val­tio­neu­vos­to: Edus­kun­ta­vaa­lien aikaan ei havaittu merkittäviä häi­rin­täy­ri­tyk­siä

Kotimaa 12.6.2019 8:13
Katri Keskitalo

Oikeusministeriö asetti kesäkuussa 2018 vaalivaikuttamisen koulutushankkeen, jonka tehtäviksi määriteltiin koulutus ja viranomaiskoordinaation kartoitus. Hankkeen loppuraportin mukaan eduskuntavaalien turvallisuutta tukenut varautumistyö oli onnistunutta. Myöskään merkittäviä häirintäyrityksiä ei vaalien aikaan havaittu, tiedottaa valtioneuvoston kanslia.

Tiedotteen mukaan loppuraportissa esitetään useita kehittämiskohteita viranomaisyhteistyön käytännön järjestelyiden parantamiseen, sosiaaliseen mediaan liittyvän tutkimusosaamisen syventämiseen ja kansalaisten monipuolisen tiedonsaannin varmistamiseen. Työryhmä esittää muun muassa, että vaalijärjestelmä tulisi määrittää osaksi kriittistä infrastruktuuria ja että vaalihäirintäkoulutus tulisi ottaa pysyväksi osaksi vaalivirkailijoiden koulutusta.

Tärkeä kehittämiskohde on myös viranomaisten syvällisempi informaatioteknologian osaaminen, sillä sosiaalinen media ja siihen liittyvät algoritmit, koneoppiminen ja tekoäly ovat voimakkaassa muutoksessa ja vaikuttavat merkittävästi kansalaisten saaman tiedon valikoitumiseen, tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS

Kommentoi

Vaikka kovasti kyperasiantuntijat yrittävät maalailla uhkakuvia työllistääkseen itseään ja saadakseen firmoilleen hommia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

72
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
53
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
50
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
29
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
18
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image