Kotimaa

Valtion ict-palvelukeskus irtisanoi 90 ihmistä - hakee nyt uusia työntekijöitä vuokrafirmasta

Rovaniemellä pääpaikkaansa pitäneen Hallinnon tietotekniikkakeskuksen Haltikin toiminta itsenäisenä virastona päättyi kesäkuun 2016 alussa. Hallinnon turvallisuusverkkotoiminnan tehtävät ja henkilöstö siirrettiin Valtoriin. KUVA: JUSSI LEINONEN
Kotimaa 21.2.2017 13:40
Hannamari Ahonen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori irtisanoi joulukuussa 90 työntekijää, koska Valtori järjesti uudelleen it-toimintojaan. Järjestelyt tehdään helmikuun loppuun mennessä.

Kuitenkin jo nyt Valtori hakee vuokrayrityksen kautta uusia työntekijöitä. Miksi irtisanottiin, jos nyt jo palkataan uusia?

– Meiltä on lähtenyt pääkaupunkiseudulta 16 työntekijää pois lähituesta syksyllä. Vain kolme heistä irtisanottiin. Työntekijöiden lähteminen liittyy tietysti osaltaan irtisanomisiin. Osa jäi eläkkeelle ja osalla loppui määräaikainen työsopimus. Kuten usein, kun ilmoitetaan yt-neuvotteluista, osa työntekijöistä lähti itse hakemaan muita töitä, toimitusjohtaja Pasi Lehmus kertoi.

Lehmuksen mukaan pääkaupunkiseudun lähitukeen tuli siis tarvetta työntekijöille.

Lehmuksen mukaan 90 irtisanotun työntekijän joukossa ei ole ihmisiä, jotka voisivat siirtyä lähitukeen, joka vaatii aivan omaa osaamistaan.

– Tarvitsemme maksimissaan kymmenen työntekijää. Lähituen töissä on myös joustontarvetta. Saamme sitä nyt kumppanin kautta. Voi olla, että joskus on tarvetta työntekijälle vain yhdeksi päiväksi, Lehmus sanoo.


– Koko lähituen henkilöstömäärä on noin 185 työntekijää, joten vuokrahenkilöiden määrä on hyvin vähäinen, mutta tarjoaa kuitenkin halutun jouston, Lehmus sanoo.

Valtorin tavoitteena on tämän vuoden aikana levittää noin 20 000 Valtti-työasemaa palveluineen asiakkailleen. Lehmuksen mukaan Valtin käyttöönotto tulee vähentämään merkittävästi lähituen tarvetta, koska asiakastuki voi antaa pääosan Valtin käyttäjätuesta etähallintavälineillä.

– Henkilöstömäärien optimoimiseksi siirtymäkauden ajan on tarkoituksenmukaista käyttää resursseja, joiden käyttämisestä voidaan joustavasti luopua.

Valtorilla on 1 100 työntekijää 42 paikkakunnalla. Valtion perustietotekniikkapalvelut keskitettiin Valtorille 2015. Kesäkuussa 2016 Valtorille tulivat myös hallinnon turvallisuusverkkotoiminnan tehtävät ja henkilöstö.

MAINOS

Kommentoi

Yksityisellä puolella vastaavaa harrastetaan johdon bonusohjelmien vuoksi; henkilöstön irtisanomisilla saadaan säästöjä ja bonusten pohjana oleva tulos parannettua. Samalla firman kustannukset kasvavat, kun työ hankitaan alihankintana moninkertaiseen hintaan, mutta koska alihankinta maksetaan eri kustannuspaikalta ja/tai viiveellä, ei se vaikuta bonuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan irtisanotuista ei kykene hoitamaan tehtävää, mutta silti vuokrafirmalainen voi tulla tekemään sitä yhdeksi päiväksi? Ei kyllä voi mitään rakettitiedettä olla tuossa tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä niitä valtion työpaikkoja on siunaantunut Rovaniemelle monta kerrostalollista viime vuosi kymmeninä. Joensuusta läksi varuskunnat, kuten Oulustakin korpivaruskunniksi aikoinaan, joka oli suurin mahdollinen virhe. Ouluun luvattiin varuskuntien mukana menetetyt työpaikat, olihan täällä kaksi suurta varuskuntaa palveluineen ja esikuntineen. Joensuu sai valtion maksu ja palvelukeskuksen heti ja mukanaan 400 työpaikkaa (Palkeet). Oulu ei saanut yhtään työpaikkaa, mutta menetti ainoan Helsingin ulkopuolelle rakennetun valtion pääkonttorin Rautaruukki Oyj:n mm. Luvattu Maavoimien esikunta ei lopulta tullut Ouluun, vaan varuskuntansa menettäneeseen Mikkeliin. Että näin Helsinki on Oulua viime vuosikymmeninä kohdellut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin nythän nuilla yrityksillä on tuo malli sanotaan vakituiset ulos ja vuokra firman kautta ku ei tartte lomarahoja muita maksaa ja suomen omat lampaat määkii mukana eli syyttäkää ihmiset ittee ku lähette ttommoseen hävettää suomalaisten puolest lampaita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kun omalle kohtaa katsoo niin suurin osa varmasti mielummin nappaa itselleen erokirjeen kuin että jää taloon hengailemaan nollasopimuksella ja kaikista alimpaan palkkaluokkaan mitä kirjasta löytyy ?

Meinaan siitä jos sitten jossakin vaiheessa tahdot pois niin se on karenssia 3kk tai uusi duuni valmiiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtorilla olin onnistuneesti työnhakijana 2015. Onneksi otin toisen työpaikan vastaan enkä pakannut muuttokuormaa. Irtisanottuna vieraalla paikkakunnalla olisi voinut harmittaa talon myyminen ja perheen repiminen irti juurilta. Jälkiviisaana voi nauraa minkalaista organisaatiojumppaa tuolla käydään kun uusia organisaatioita tehdään ja vanhoja puretaan. Homma pyörii YT neuvottelujen kautta vaikka valtion virastosta toiseen vaihtaisit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

halvemmalla pääsisi kun hakee työkkäristä osallistuvasn sosiaalitukeen vais mikä se nyt olikasn, syrjäytymisen estävä työtoiminta. ilman saa ja veronmaksajat maksaa elämisen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalia IT alalla tänä pävänä, 4000e tekijöt vaihdetaan 2000e tekijöihin (osaaminen kulkee käsikädessä palkan kanssa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image