Kotimaa

Valtion ict-palvelukeskus irtisanoi 90 ihmistä - hakee nyt uusia työntekijöitä vuokrafirmasta

Rovaniemellä pääpaikkaansa pitäneen Hallinnon tietotekniikkakeskuksen Haltikin toiminta itsenäisenä virastona päättyi kesäkuun 2016 alussa. Hallinnon turvallisuusverkkotoiminnan tehtävät ja henkilöstö siirrettiin Valtoriin. KUVA: JUSSI LEINONEN
Kotimaa 21.2.2017 13:40
Hannamari Ahonen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori irtisanoi joulukuussa 90 työntekijää, koska Valtori järjesti uudelleen it-toimintojaan. Järjestelyt tehdään helmikuun loppuun mennessä.

Kuitenkin jo nyt Valtori hakee vuokrayrityksen kautta uusia työntekijöitä. Miksi irtisanottiin, jos nyt jo palkataan uusia?

– Meiltä on lähtenyt pääkaupunkiseudulta 16 työntekijää pois lähituesta syksyllä. Vain kolme heistä irtisanottiin. Työntekijöiden lähteminen liittyy tietysti osaltaan irtisanomisiin. Osa jäi eläkkeelle ja osalla loppui määräaikainen työsopimus. Kuten usein, kun ilmoitetaan yt-neuvotteluista, osa työntekijöistä lähti itse hakemaan muita töitä, toimitusjohtaja Pasi Lehmus kertoi.

Lehmuksen mukaan pääkaupunkiseudun lähitukeen tuli siis tarvetta työntekijöille.

Lehmuksen mukaan 90 irtisanotun työntekijän joukossa ei ole ihmisiä, jotka voisivat siirtyä lähitukeen, joka vaatii aivan omaa osaamistaan.

– Tarvitsemme maksimissaan kymmenen työntekijää. Lähituen töissä on myös joustontarvetta. Saamme sitä nyt kumppanin kautta. Voi olla, että joskus on tarvetta työntekijälle vain yhdeksi päiväksi, Lehmus sanoo.


– Koko lähituen henkilöstömäärä on noin 185 työntekijää, joten vuokrahenkilöiden määrä on hyvin vähäinen, mutta tarjoaa kuitenkin halutun jouston, Lehmus sanoo.

Valtorin tavoitteena on tämän vuoden aikana levittää noin 20 000 Valtti-työasemaa palveluineen asiakkailleen. Lehmuksen mukaan Valtin käyttöönotto tulee vähentämään merkittävästi lähituen tarvetta, koska asiakastuki voi antaa pääosan Valtin käyttäjätuesta etähallintavälineillä.

– Henkilöstömäärien optimoimiseksi siirtymäkauden ajan on tarkoituksenmukaista käyttää resursseja, joiden käyttämisestä voidaan joustavasti luopua.

Valtorilla on 1 100 työntekijää 42 paikkakunnalla. Valtion perustietotekniikkapalvelut keskitettiin Valtorille 2015. Kesäkuussa 2016 Valtorille tulivat myös hallinnon turvallisuusverkkotoiminnan tehtävät ja henkilöstö.

MAINOS

Kommentoi

Yksityisellä puolella vastaavaa harrastetaan johdon bonusohjelmien vuoksi; henkilöstön irtisanomisilla saadaan säästöjä ja bonusten pohjana oleva tulos parannettua. Samalla firman kustannukset kasvavat, kun työ hankitaan alihankintana moninkertaiseen hintaan, mutta koska alihankinta maksetaan eri kustannuspaikalta ja/tai viiveellä, ei se vaikuta bonuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan irtisanotuista ei kykene hoitamaan tehtävää, mutta silti vuokrafirmalainen voi tulla tekemään sitä yhdeksi päiväksi? Ei kyllä voi mitään rakettitiedettä olla tuossa tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä niitä valtion työpaikkoja on siunaantunut Rovaniemelle monta kerrostalollista viime vuosi kymmeninä. Joensuusta läksi varuskunnat, kuten Oulustakin korpivaruskunniksi aikoinaan, joka oli suurin mahdollinen virhe. Ouluun luvattiin varuskuntien mukana menetetyt työpaikat, olihan täällä kaksi suurta varuskuntaa palveluineen ja esikuntineen. Joensuu sai valtion maksu ja palvelukeskuksen heti ja mukanaan 400 työpaikkaa (Palkeet). Oulu ei saanut yhtään työpaikkaa, mutta menetti ainoan Helsingin ulkopuolelle rakennetun valtion pääkonttorin Rautaruukki Oyj:n mm. Luvattu Maavoimien esikunta ei lopulta tullut Ouluun, vaan varuskuntansa menettäneeseen Mikkeliin. Että näin Helsinki on Oulua viime vuosikymmeninä kohdellut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin nythän nuilla yrityksillä on tuo malli sanotaan vakituiset ulos ja vuokra firman kautta ku ei tartte lomarahoja muita maksaa ja suomen omat lampaat määkii mukana eli syyttäkää ihmiset ittee ku lähette ttommoseen hävettää suomalaisten puolest lampaita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kun omalle kohtaa katsoo niin suurin osa varmasti mielummin nappaa itselleen erokirjeen kuin että jää taloon hengailemaan nollasopimuksella ja kaikista alimpaan palkkaluokkaan mitä kirjasta löytyy ?

Meinaan siitä jos sitten jossakin vaiheessa tahdot pois niin se on karenssia 3kk tai uusi duuni valmiiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtorilla olin onnistuneesti työnhakijana 2015. Onneksi otin toisen työpaikan vastaan enkä pakannut muuttokuormaa. Irtisanottuna vieraalla paikkakunnalla olisi voinut harmittaa talon myyminen ja perheen repiminen irti juurilta. Jälkiviisaana voi nauraa minkalaista organisaatiojumppaa tuolla käydään kun uusia organisaatioita tehdään ja vanhoja puretaan. Homma pyörii YT neuvottelujen kautta vaikka valtion virastosta toiseen vaihtaisit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

halvemmalla pääsisi kun hakee työkkäristä osallistuvasn sosiaalitukeen vais mikä se nyt olikasn, syrjäytymisen estävä työtoiminta. ilman saa ja veronmaksajat maksaa elämisen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalia IT alalla tänä pävänä, 4000e tekijöt vaihdetaan 2000e tekijöihin (osaaminen kulkee käsikädessä palkan kanssa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:52
Uuden Hotelli Iso-Syötteen rakennustyöt ovat alkaneet – huonesiiven saneeraus valmistuu ensi talvisesongiksi, uutuuksina sviitti, näköalaravintola ja lounge
15:17
Meri-Lapissa urkittu ruokakaupoissa pankkikorttien tunnuslukuja ja nostettu rahaa anastetuilla korteilla, uhreina ikäihmisiä
15:03
Ulkoministeriö otti yhteyttä Irakin viranomaisiin – Irak kertoi karkottaneensa Isis-perheiden lapsia maasta
15:00
Oulun juhlaviikkojen makrokonsertteihin pääsee vain arvalla – lippuarvonta käynnissä somessa
14:15
Kuusamolaismiehen epäillään pahoinpidelleen avopuolisoaan – nainen löytyi myöhemmin kuolleena toisesta asunnosta
13:48
Trumpin Twitter-ryöpytyksen kohteeksi joutuneet naiset: Älkää nielkö syöttiä
13:23
Yritykset kysyvät Ilmatieteen laitokselta neuvoja ilmastonmuutoksen torjuntaan – naiset ja miehet suhtautuvat uhkaan eri tavoin
34
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
31
Toripolliisi-patsas oli töhritty meikkaamalla sen kasvot – "Nuoret tytöt yrittivät puhdistaa patsasta"
27
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
18
Hirvenpyyntilupia myönnetty Oulun toimialueelle tänä vuonna huomattavasti viimevuotista vähemmän – pyynti alkaa syyskuussa
17
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
15
Qstock aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin festivaaliviikon alusta alkaen
14
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image