Kotimaa

Valkee teki mil­joo­na­tap­pion viime vuonna

KUVA: Pekka Ala-aho
Kotimaa 11.7.2014 17:17
Pasi Klementtilä

Kiisteltyjä kirkasvalokuulokkeita valmistavan Valkee Oy:n liikevaihto otti viime vuonna takapakkia.

Oululaisyrityksen liikevaihto laski tilinpäätöstietojen mukaan viime tilikautena 1,1 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1,9 miljoonaa euroa.

Samalla yhtiö teki helmikuun lopussa päättyneenä tilikautena peräti 2,9 miljoonan euron tappion. Edellisenä vuonna tappio oli  noin 289 000 euroa.

Aiempien tilikausien tappio yhteensä on ollut 1,56 miljoonaa euroa, eli tähän mennessä tappiota on kertynyt lähes 4,5 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Pekka Somerton mukaan heillä viime vuosi painottui tutkimukseen ja kehitykseen, ja siihen vaadittiin rahaa.

Hän myöntää, että myynti väheni viime vuonna. Hänen mukaansa myynnin lasku oli kuitenkin tavoitteiden mukaisessa haarukassa.

”Me olemme itse viime vuoteen tyytyväisiä. Saavutimme monia tavoitteita varsinkin tutkimustyön ja tuotteen jatkokehityksenkin kanssa. Tällaisella terveysteknologian alalla tutkimustyö on oleellinen osa liiketoiminnan kehittämistä, ja se kuluttaa pääomaa etupainotteisesti. Sijoittajat eivät odota välttämättä moneenkaan vuoteen positiivista tulosta”, Somerto sanoo.

Lue lisää 12.07.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (66)

Ei hätää, samoilla veijareilla on jo uusi "tuote" tulilla: JouZen. Näyttää olevan täysin samoja korulauseita ("kliinisesti todistettua tekniikkaa", "tautien parantamista", jne) mitä Valkeella, mutta mistään ei selviä mistä oikeasti on kysymys - liekö joku älypuhelinsovellus?

Että eipä tässä muuta kuin fantastista rahoitusmahdollisuutta odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrityksellä on ilm. hyvä kirjanpitäjä, sillä se vähäinen mitä saadaan myydyksi niin laitetaan omaan taskuun ja velka kasvaa. Kun yritykseltä loppuu rahat, niin sitten laitetaan luukut kiinni. Jos ei valtiolta saada lisää tukea sen jatkamiselle. Kyllä valtio sitten ne jäljelle jääneet velat pois maksaa, jos konkurssi sattuu tulemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi varmaan ottaa oppia autokorjaamoiden valohoidosta, niillä menee hyvin. :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tappio jää muiden kärsittäväksi kun firma tekee konkurssin mutt se on ollut tuloa omistajille joiden lompsiin se on mennyt .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikevaihto 1,1 milliä, tappio 2,9 milliä, tekesin rahaa 2,3 milliä. Myynti sakkaa. Siinä teille uusi Nokia, oikein viimesen päälle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mene enää kauan. Tuhoon tuomittu homma alun pitäen. Keksikää jotain järkevää eikä tämmöistä humpuukia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo positiiviset tutkimustulokset perustuu kyllä ihan puhtaasiti siihen että masennuspotilasta auttaa jo se, että hän saa positiivista huomiota, eli kun häneen kiinnitetään huomio, ollaan kiinnostuneita hänen voinnistaan. Se valo on siinä aika epäolennainen asia, mutta kun se yhdistetään samanaikaiseen yhtäkkiseen huomioimiseen, niin tottakai vaikutus on positiivinen. Sama vaikutus on muutamalla hyvän ystävän käynnillä vierailulla että saa kerrankin kertoilla huolistaan jollekin joka oikeasti kuuntelee, vaikka se tapahtuisi pilkkosen pimeässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ois silmiin tietyntaajuista ääntä? Pitääpä kokeilla.. laitan ensin tukihakemuksen vetämään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vitsistä lähti koko tuote. Hassua, että on kantanut näin pitkälle ja TEKES:kin lähtenyt mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huuhaan tutkimiseen löytyy rahoitus mutta kuten tilinpäätös osoittaa, todelliseen markkina-arvoon ja markkinoille ei ovet ole avautuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En soi korvalappusteroista musiikki. Nykyisin tulee pelkästään valoo. Tuntuu k*s... anteeksi huijaukselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko nämä samaa porukkaa kuin Utelessa? Ainakin osoite on ollut aikoinaan sama ja talonmies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole ilmeisesti samaa porukkaa kuin Utelessa vaikka samasta taustayhteisöstä "ponnistaakin". Korvavaloa kritisoivat eivät ymmärrä pisneksen päälle ja sitä, että nykyään tärkeämpää kuin toimiiko käärmeöljylaite on se, että aparaatin ympärillä on positiivista pöhinää ja veronmaksajien tukea saadaan sen kehittäjille miljoona tai pari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden kuukauden korvavalokuurin olen ottanut syystalven aikana, kun oli pimeä syksy ja alkutalvi. Korvavalon elimistöä hyvin monin tavoin virkistävä vaikutus oli aivan selvä ja havaittava. Kaikista suurin yllätys oli "testosteroninen" vaikutus miehelle. Siitä olen 100%:sen varma, sitä ei voinut olla huomaamatta. Mutta varsinkin miehet, elkää alkako käyttämään, elkää, minä vaan käytän. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nää nyt jostain ihmesyystä toimisi,niin kiinalaiset tekevät kopiot heti eurolla myyntiin ja valkee jää joka tapauksessa nuolemaan näppejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Uutisvirta

27
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
25
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
24
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
16
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
15
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
15
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image