Kotimaa

Valkea avasi ovensa tänään - "Ämpäreiden sijaan liikkeet pääosassa"

Kauppakeskus Valkean avajaisia vietetään tänään kello 10 alkaen avajaisnauhan leikkauksella. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Kotimaa 14.4.2016 6:10
Kaleva

Kauppakeskus Valkean avajaisia vietetään tänään kello 10 alkaen avajaisnauhan leikkauksella.

Siihen mennessä tavarat ja somistukset ovat paikallaan kauppakeskuksen yhteensä 60:ssä liikkeessä, lupaa kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho.

Valkea ja etenkin sen lasiovin suljettu kesäkatu ovat jakaneet mielipiteitä oululaisten keskuudessa. Vielä keskiviikkona kauppakeskuksessa tehtiin töitä lähes sadan rakennusmiehen voimin.

- Olemme kuitenkin aikataulussa ja valmista tulee keskiviikkoiltana järjestettävään kutsuvierastilaisuuteen mennessä, Junnikkala-Alho kertoi keskiviikkona iltapäivällä.

Avajaisissa ei ole luvassa ämpäreitä tai muita sisäänheittotuotteita ensimmäisille asiakkaille.

- Toki meillä on tarjouksia ja hulinaa, mutta ämpäreiden sijaan pääosassa ovat liikkeet, Junnikkala-Alho sanoo. 

Tällainen on uusi kauppakeskus:

Kauppakeskus Valkea -1. kerros 
Kauppakeskus Valkea 1. katutaso 
Kauppakeskus Valkea 2. kerros 
Kauppakeskus Valkea 3. kerros 
Kauppakeskus Valkea 4. kerros 

Anu Junnikkala-Alho sanoo, että keskustaan tulevien ihmisten kannattaa parkkeerata auto Kivisydämeen, josta pääse Valkeaan viidellä hissillä. Lisäksi Valkealla on Sokos Herkun alla toisessa kellarikerroksessa oma parkkihalli, jossa on vajaa 70 paikkaa.

Avajaisviikoksi Valkeaan on myös järjestetty nonstop-bussikuljetus Limingantullin Prisman pihalta siltä varalta, etteivät parkkipaikat keskustassa riitä.

Keskustassa liikkuvien kannattaa huomioida poikkeukselliset liikennejärjestelyt myös Isollakadulla, joka suljetaan torstaina ja perjantaina liikenteeltä kiinteistön 58:n kohdalta torninosturin purkutöiden vuoksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Valkean tarjonnasta on helppo päätellä että ainoa ryhmä, jolla on varaa ja kiinnostusta shoppailuun on 15-25 -vuotiaat naiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaan tuli jonotettua kello 9 asti kun ei edes tyhjää ämpäriä saanut vaikka köyhemmätkin liikkeet/liikekeskukset niitä jakavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On erittäin positiivista, että Oulussa jo tai jotkut tahot investoivat kehitykseen. Pelkästään Valkean rakentaminen on luonut useita työpaikkoja. Nyt avattu kauppakeskus auttaa myös keskustan kehittämisessä. Paljon on jälleen tällä palstalla kriitikkoja, jotka syyttävät Arinaa tai muuta tahoa. Negatiivisuuden ei kannata vallat mieltä. Se ei johda mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se päivän selvää, ettei keskustan alue ole enää toimiva. Kun Arinakin kuljettaa Limingantullin Prisman pihalta ilmaiseksi bussilla Valkeaan. Tämähän kielii siitä, ettei autopaikoitus ole toimiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lasiovin suljettu kesäkatu" ovien pitää olla kansalaisten avattavissa 24/7, ilman mitään Arinan verukkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Semmoinen käsitys minulla oli tästä koko projektista että tarkoitus oli tehdä katettu katu, siis kellon ympäri avoin katettu tunneli. Nyt kun katsoo niin sehän on barrikadi, katkaistu katu joka ei varmasti tule olemaan auki kuin työaikana ja vähän päälle. Hankaloittaa entisestään keskustassa liikkumista ja jos tarkoitus ei ole vain sisätiloissa notkuminen, Oulun keskusta on käytännöllisesti katsoen yksi iso betoniporsas Pohjois-Suomen tiellä. Jatkuvasti keskustassa asioinnin tarve on vähentynyt eikä tämä sitä ainakaan lisää eli onneksi olkoon vain Arinalle. Nähtäväksi jää, tuleeko Valkeasta samanlainen horna kuin Helsingin Kamppi, mutta ilman julkista liikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kaupungissa on tasan yksi firma jolla on oikeus katkaista kokonainen katu pysyvästi ja rakentaa siihen kauppa päälle. Minä en sitä firmaa tue vaan käyn edelleenkin jossain ihan muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arina EI katkaissut katua. Mali 2020 suunnitelmassa n. 20 vuotta sitten ovat kaupungin päättäjät sopineet, että Isokatu muuttuu kävelykaduksi Saaristonkadulle asti alkaen Pakkahuoneenkadulta. Kunhan kaupungin työt kadulla valmistuvat, niin stten se on sovitun mukainen ilman kaltaisiasi nillittäjiä. Kadulla ei ole kaupallista toimintaa, vaan sen sivustoilla, kuten kaupunkien keskustassa kuuluukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä tätä valtavaa kohua yhden tavaratalon kohdalla. Näitähän on joka puolella keskisuurissa kaupungeissa ympäri maailman, suurimmissa useita. "Maaseudulla" on Zeppelin ja Ideapark täälläkin. On aivan sama, ovatko eri liikkeet peräkkäin tai päällekkäin. Kun Oulu on arkkitehtien kaupunki, niin miksi pakkomielteisesti piti suunnitella ja tukkia katu. Paljon hienompi idea olisi ollut, jos katu olisi auki ja 2. kerroksen kohdalla olisi esim. kahvila-ravintola-alue kadun päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Arinalle ja kaikille liikkeille Valkeassa! Ollaan tulossa shoppaileen täältä maakunnastakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin pohjapiirustusten mukaan yllättävän pieneltä näyttää Sokos tavaratalon osuus koko massasta. Toivotaan kauppakeskukselle menestystä että ei tarvi alkaa juuston hintaa nostamaan S-kaupoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että tuli valmista. Varmaan suht kalliita liikkeitä mutta pitäähän se käydä katsomassa. Suuri plussa on se että katu nyt auki eikä työmaata tarvitse kiertää enää eli helpottaa liikkumista keskustassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkeassa ämpäreiden sijaan pääosassa on ilmapallot, joissa on sisällä ilmaisia palkintoja...jiiihaaaaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuonne houkuttele mennä. Ulkopuolelta kauppakeskus on kuten pahinkin rakennustyömaa, onko tuolla edes turvallista vielä liikkuakaan. Huono kuva tuosta tulee jo heti valmiiksavajaispäivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tyhjätaskujen shoppailupaikka ja käykää VC -ssä ennen kuin menette Valkeaan shoppailemaan sillä yleisö VC tilat riittämättömät kuten aina suurissa kauppakeskuksissa
Onko vanhuksille ja huonojalkaisille varattu kesäkadulle istumapaikkoja jalkojen leppuutusta varten riittävästi esm Idea parkissa vain muutama penkki pitkällä käytävällä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

16:47
Citroen juhli kaksoisvoittoa Turkin MM-rallissa – Lappi mestari-Ogierin takana toinen
16:34
60 vuotta täyttävä PPSHP:n johtajaylilääkäri seuraa sairaalamaailman muutosta aitiopaikalta – lääkäreiden hakujärjestelmä toi uuden huolenaiheen
15:51
Kaleva oikaisee
14:27
Postilaatikon paikka johti riitaan Kemissä, 72-vuotias mies suihkutti kaasua naapurinsa kasvoille
14:16
Isokyrö on Suomen autoistunein kunta, jossa ajetaan yli 10 vuotta vanhoilla autoilla – Pohjois-Pohjanmaalla vähiten autoja Uudenmaan jälkeen
13:37
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
12:58
Arvio: The Baseballs tanssitti Teatriaa superhittien fiftaricovereilla – 50-luvun estetiikkaa syleiltiin urakalla, keikalla vallitsi viehättävän vanhanaikainen tunnelma Tilaajille
72
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
25
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
24
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
21
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”
21
Verkkokirjautuminen ja -maksaminen muuttuivat – puhelinpalveluissa ruuhkaa, osa asiakkaista näreissään
19
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
19
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saako poliisiautossa kuvata?

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Mitä se haittaa vaikka hytkyvät. Musiikki menee vain jäseniin. On hyvä ohjelma muuten. Olen nähnyt Paula Vesalan vauvan... Lue lisää...
VEEKU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image