Kotimaa

Vaasan sairaalan laaja päivystys äänestettiin nurin sote-valiokunnassa

Kotimaa 18.10.2018 10:50 | Päivitetty 18.10.2018 10:52
STT

Vaasan sairaalan laaja päivystys on odotetusti äänestetty kumoon sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Valiokunnan RKP:läinen jäsen Veronica Rehn-Kivi sanoo olevansa pettynyt siihen, etteivät hallituspuolueiden edustajat äänestäneet Vaasan laajan päivystyksen puolesta. Asia ratkaistiin aamun äänestyksessä äänin 9-7.

- Olisin toivonut, että järki olisi voittanut Vaasan keskussairaalan päivystyksen osalta. Valitettavasti hallituspuolueiden edustajat jyräsivät muutosesitykseni, sanoo Rehn-Kivi tiedotteessaan.

Asiasta repesi aiemmin kiistaa hallituspuolueiden kesken, kun kaksi valiokunnan keskustalaisjäsentä, Pekka Puska ja Martti Talja, ilmoittivat tukevansa Vaasan laajaa päivystystä. Tora jumiutti koko sote-palvelujen järjestämistä koskevan lain käsittelyn. Puska syytti tuolloin hallituskumppani kokoomusta painostuksessa asiasta, mikä kokoomuksesta kiistettiin.

Sittemmin kiista tasoittui, kun kaksikko ilmoitti äänestävänsä hallituksen linjan mukaisesti.

MAINOS

Kommentoi

VIIMEINEN OLJENKORSI

Ruotsinkielen alasajon estämiseksi on enää yksi mahdollisuus, jota ei ymmärrä, eikä uskalla tehdä ne poliittiset tahot, joille omien äänestäjien mandaatti sitä edellyttäisi. Suomen hallituksen tekojen ja tavoitteiden epäluottamuslauseen hyväksyminen ja hallituksen kaataminen, rohkeus vain ei riitä. Kansa on jakaantunut kahtia ja nyt laitetaan ruotsia äidinkielenään puhuvatkin ruotuun, ketkä ovat seuraavat. Manipulaatiohallituksista ei ole pitkä tie demokratia häviämiseen. Toivonkin, että ulkoparlamenttiset voimat maakunnissa laittaisivat asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja keinottelulle laitettaisiin loppu. Heikot sortuu elon tiellä jätkät sekun porskuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasahan saa päivystää niin laajasti kuin haluaa oman alueensa rahoilla, mutta valtio ei kustanna lystiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Ei mitään erivapauksia ruotsinkielisille. Vaasaan jää sairaala, ja Seinäjoki on sopivan lähellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin ne kesk/kok puolueet romuttavat terveydenhuoltoa. Näin saadaan niitä Sote säästöjä. Vieläkö joku uskoo että Sote säästää ilman terveysasemien sulkemista. Joo 3 miljardia tavoitteena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uudenmaan kokoisella maapläntillä on 80 terveyskeskusta, missä ei ole mitään järkeä. Muualla suljetaan sitten jo sairaaloitakin. Tehostusta tarvitaan. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin potilastietojärjestelmän mahdollistaminen. Nykyisessä 400 kunnan ja kuntayhtymän mallissa yhtenäinen tietojärjestelmä ei onnistu, vaikka sillä on jo tulenpalava kiire. Tekoäly pitää saada Suomessakin töihin ihmisten terveystietoja seulomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuriin laitettiin. Sitä ennen äläkän tarkoituksena olla esillä, vaalityö on näet aloitettu jo kesällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:11
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21:58
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21:56
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21:44
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera
20:50
Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"
19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
76
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
62
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
31
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
30
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image