Kotimaa

Vääntö hal­li­tusoh­jel­mas­ta jatkuu tänään – Rinne toivoo hal­li­tusoh­jel­man valmistuvan ensi viikolla

Hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) on asettanut tavoitteeksi, että hallitusohjelma olisi valmis viimeistään perjantaina. Tällöin uusi hallitus voitaisiin nimittää kesäkuun alussa.
Kotimaa 19.5.2019 13:46
STT

Hallitusneuvottelut ovat jatkuneet tänään. Puolueiden puheenjohtajia on alkanut saapua Helsingin Säätytalolle. Lisäksi useat työryhmät ovat jatkaneet työskentelyään läpi viikonlopun.

Perjantaina kerrottiin, että puheenjohtajat jatkaisivat tänään keskusteluja talouden liikkumavarasta. Työryhmien on puolestaan määrä saada omat esityksensä valmiiksi tiistaihin mennessä, minkä jälkeen puheenjohtajat ottavat ne käsittelyynsä.

Hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) on asettanut tavoitteeksi, että hallitusohjelma olisi valmis viimeistään perjantaina. Tällöin uusi hallitus voitaisiin nimittää kesäkuun alussa.

Neuvotteluiden kahdeksas päivä päättyi perjantaina siihen, että keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmaisi neuvottelujen etenevän liian hitaasti. Rinne kuvaili Sipilän kommentteja neuvottelumenettelyyn kuuluvaksi tunteenpurkaukseksi.

–  Minusta tilanne on hyvin hallinnassa ja hyvähenkisenä jatketaan touhua niin kuin tähänkin asti, Rinne sanoi.

Keskusta ei jousta kynnyskysymyksistään

Hallitusneuvotteluissa vaikeat hetket ovat käsillä, sillä aiemmin puheenjohtajien pöydässä ei ole vielä ratkottu visaisimpia käytännön kysymyksiä. Sipilä sanoi perjantaina, ettei keskusta aio joustaa kynnyskysymyksistään.

Keskustan kynnyskysymyksiin kuuluu muun muassa sote, joka rakentuu 18 maakunnan harteille.

Talouden raameista keskustelu pääsi kunnolla käyntiin keskiviikkona. Tätä ennen neuvotteluissa käytiin läpi tilannekuvia, joiden pohjalta neuvottelut jatkuivat.

Hallitusneuvotteluista on irronnut hyvin vähän yksityiskohtaista tietoa. Rinne on yleisellä tasolla luonnehtinut, että puoluejohtajilla on hyvä yhteisymmärrys siitä, millä tavalla talouden pelivara haetaan ja tuloihin suhtaudutaan.

MAINOS

Kommentoi

Mielestäni Sipilän pitäis nyt kieltäytyä kokonaan neuvotteluista ainakin siihen saakka, kunnes kaikki sak.laiset lobbarit on poistettu hallitusneuvotteluista. Tämä minusta on lähempänä kynnyskysymystä, kun sote ja maakuntamalli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa SAK:n, eiku SDP:n ohjelms olla finaalissa. Tänään kuulin Cafe’ De Parisin aamukahveilla, ettei vaikuta Monacossa asuvien maksuihin. Kannattaa tosin karistaa pölyt kengistä ennen kuin Rinne laittaa exit veron varakkaille ulkomaille muuttaville. Kuulemaan Sveitsi ja Luxemburgi ottavat ilolla muuttomiehiä vastaan💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tosiasiassa juurikaan vääntöä vaan nyt pehmitetään kepun kannattajien mieliala siihen että he hyväsyvät sosialistien ajaman hallitusohjelman.Tämän kuuli luotettavalta taholta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten eräs kolumnisti osuvasti lausahti: "Vasemmisto tietää, että oppositio kutsuu jos neuvottelut keskustan kanssa eivät onnistu, eli kaikki myytävänä. Keskusta on jo Rinteen hallituksen pelinrakentaja ja tämän he myös tietävät ja käyttävät. Keskusta saa vedätettyä Rinteeltä vielä paljon."

Rinteen on arvioitu muutenkin onnistuneen hallitusneuvotteluissa historiallisen huonosti eli onnea Suomi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosialistit (sdp, vas, vihr) tulevat rankaisemaan meitän kansaa nyt raskaasti. Verot nousevat taatusti ja kohta maksat lihasta ja sähköstä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Jos olet onnistunut tähän mennessä satasen tai kaksi kuukaudessa nipistämään säästöön, niin nyt ne sataset lähtee se on aivan varma. Sosialistit eivät luovuta ennen kuin olet heidän satimessaan eli täyttämässä heidän toimeentulotukiaan ja osallistumassa heidän työttömyysohjelmiin. Sosialistit pitävät nyt huolen siitä, että heillä on jatkossa entistäkin enemmän äänestäjiä ja uusia äänestäjiä sosialistit saavat sillä kun tekevät lisää ihmisistä riippuvaisia heidän systeemeistään.

Sosialistien pahimmat viholliset ovat ne kansalaiset jotka tulevat toimeen omillaan, koska itsenäiset ihmiset eivät sosialisteja koskaan äänestä. Itsenäiset ihmiset haluavat, että sosialistit jättävät heidät rauhaan. Tämä ärsyttää sosialisteja ja nyt me saadaan sellainen ragaistus että alta pois. Loputkin työpaikat lähtevät nyt pois, sillä kukaan rikas ei enää koskaan tuo yritystään Suomeen meille työtä tarjoamaan. Ja ne yritykset mitkä täällä vielä ovat, niin lähtevät hyvän sään aikana pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

59
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
17
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
16
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
15
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
8
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
7
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image