Kotimaa

Vaa­li­kam­pan­join­nis­sa oli häirintää – Rinne kehotti kan­san­edus­ta­jia olemaan ihmisiksi

Eduskunnan puhemies Antti Rinne oli sitä mieltä, että yhteistyö tuottaa politiikassa parempia tuloksia kuin konfliktin hakeminen. Rinteen vierellä eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola.
Kotimaa 25.4.2019 14:30
Aki Taponen

Eduskunnan puhemies Antti Rinne (sd.) toivoi vastauspuheessaan valtiopäivien avajaisissa eduskunnassa politiikan kunnianpalautusta.

Rinne sanoi, että eduskuntavaalikamppailun aikana oli havaittavissa poikkeuksellisen paljon ehdokkaiden häirintää, väkivallalla uhkailua ja jopa väkivallan tekoja. Hän piti sitä demokratian kannalta vaarallisena.

Rinne kehottikin kansanedustajia olemaan ihmisiksi.

Hän muistutti, että kansanedustajien tehtävänä on vaalia demokratiaa ja sen toteutumista.

– Me emme saa antaa pelon sulkea suita, emmekä estää ehdokkaaksi asettumista tai ehdokkaana toimimista. Meillä on vastuu ylläpitää turvallista, toista ihmistä kunnioittavaa ja keskustelun sallivaa ilmapiiriä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Rinteen mukaan siinä ei vaalikampanjassa parhaalla tavalla onnistuttu, mutta tilanne voidaan korjata. Hän uskoi, että halua siihen eduskunnasta löytyy.

Rinteen mielestä tärkeätä on myös muistaa, että jokainen suomalainen, myös se joka ei äänestänyt tai äänesti toista puoluetta, on yhtä arvokas kuin omakin äänestäjä.

Hän oli sitä mieltä, että yhteistyö tuottaa politiikassa parempia tuloksia kuin konfliktin hakeminen.

– Politiikka on parhaimmillaan silloin, kun erilaiset näkemykset kohtaavat, keskustelevat, oppivat toisiltaan ja saavuttavat yhteisymmärryksen. Siihen teille, arvoisat kansanedustajat. tarjoutuu päivittäin mahdollisuus. Rohkaisen jokaista ainakin kokeilemaan.

– Uskallan väittää, että kokemus on positiivinen. Tällä tavalla on mahdollista toteuttaa politiikan kunnianpalautus, Rinne sanoi.

Hän sanoi, että kansanedustajat ovat nyt neljä vuotta vastuussa siitä, että huomenna on paremmin kuin tänään ja korosti luottamuksen merkitystä.

– Muistutan jokaista kansanedustajaa siitä, että viime kädessä eduskunta turvaa sen, että ihmisten luottamus lisääntyy ja jokainen ihminen pidetään mukana.

Siniset pois ministeriaitiosta

Juha Sipilän (kesk.) toimitusministeriö istui ministeriaitiossa valtiopäivien avajaisten ajan. Eduskunnasta kokonaan pudonneen hallituspuolue sinisten edustajia ei ministeriaitiossa näkynyt. Sinisillä on viisi ministerin paikkaa toimitusministeriössä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vapaan kasvatuksen kuriton sukupolvi on nyt tulossa päättämään kansakunnan asioista. Tämä näkyy yleisessä käytöksessä ja oman edun tavoittelussa. Myös sukupuolikuri on romahtanut ja moraaliton seksismi on saanut yliotteen, myös kirkon piirissä.
Minä en tilannut tätä, tuli tilaamatta ja yllätyksenä vastustuksestani huolimatta. Tulossa "penikkadiktatuuri" maan asioitten hoidossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on riteellä ohtaa ite koko hallituskauden häiriköi ja jarrutti sote hommaa kiurun kanssa kuinkahan paljon tuli veronmaksajille maksamaan nyt näyttelee enkeliä . Sossuilla on käsi syvällä veronmaksajien taskuissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansanedustajat sen enempää kuin ehdokkaat ei kykene vastailemaan kansalle äänestäjiä kiinnostavista asioista se on huomattu ministereistä puhumattakaan.

Äänestäjiä ei kiinnosta tyhjänpäiväinen liturgia, missä ei
ole mitään sanottavaa.

"Populistit" kuuntelee kansan syviä rivejä, valtaapitävät lobbareiden huolet ensisijaisia ja tärkeimpiä suurten
vaalirahoittajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden edustajat eivät ainakaan ole kehoitusta noudattanneet, että olla ihmisiksi. Yksi vihreä uusi kansanedustajatulokas oli jo ehtinyt pöyristymään kun häntä omasta mielestä esineellistetään. Tällaisia ongelmia on vihreillä ja unohtuu taas täysin se miksi nämä on eduskuntaan äänestetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17.8.
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
17.8.
Reissusa: Loma Kilpisjärvellä sisälsi paljon ulkoilua hyvin merkityillä poluilla hyvässä säässä ja upeissa maisemissa
17.8.
Suomalaisnaisille heikoin suunnistuksen MM-viestisijoitus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan
17.8.
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
17.8.
Suomi luuli tekevänsä ystävällistä pandapolitiikkaa Kiinan kanssa, mutta se olikin myytti – "On vaarallista määritellä kansainvälisiä suhteita erinomaisiksi", sanoo professori
17.8.
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
17.8.
Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Hävytöntä. Puoluetukeen, joka pitäisi kokonaan poistaa ehdotetaan SDP:n toimesta korotusta 20%. Erilaisia avustajia pa... Lue lisää...
seppä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image