Kotimaa

Uutuuskirja: Rehn uhattiin tappaa – ministeriltä ällistyttävä vastaveto uhkaajalle

Kotimaa 15.10.2014 10:00 | Päivitetty 15.10.2014 15:02
Juha Vainio

Suomen ensimmäinen naispuolustusministeri, presidentinvaalien toiselle kierrokselle vuonna 1994 yltänyt Elisabeth Rehn, 79,  paljastaa uutuuskirjassa, että hänet uhattiin tappaa.

Puolustusministerinä vuosina 1990–1994 toiminut Rehn kertoo, että hän joutui työssään varsin ikäviin tilanteisiin, ja tappouhkausta hän kuvailee oudoksi.

Kirjassa kerrotaan, että Rehn oli tulossa kotiin Kalastajatorpan vastaanotolta, kun hän ihmetteli, miksi poliisiauto seurasi häntä.

Kotonaan Rehn kuuli, että ministeriöön oli tehty tappouhkaus, ja poliisit ottivat uhkauksen vakavasti.

Sitten alkaa tarinan erikoisin käänne: Uhkauksen tehnyt henkilö pidätettiin yöllä, ja tekijä kuljetettiin Hesperian sairaalaan.

Rehn vaati tavata uhkaajan. Sairaalasta näytettiin vihreää valoa, ja lopulta Rehn tapasi uhkaajan lääkärien kanssa.

Puolustusministeri kysyi uhkaajalta: ”miksi tämä haluat tappaa minut?” Uhkaajan mukaan nainen ei voisi johtaa puolustushallintoa. Rehn keskusteli miehen kanssa tunnin, minä aikana mieheltä paljastui erilaisia vaikeuksia.

Lopulta mies sanoi, ettei hänellä ole enää tarvetta tappaa Rehniä. Lääkärit olivat kiitollisia, että potilas avautui niin hyvin.

Rehn jopa toivotti miehen tervetulleeksi puolustusministeriöön, jos tällä olisi vielä halua keskustella asioista.

Rehnin elämästä kertovan kirjan Lillan – Elisabeth Rehnin epätavallinen elämä on kirjoittanut Johanna Vesikallio. Kirja julkaistiin keskiviikkona. Kirjassa kerrotaan myös hornet-hankintojen suhmuroinnista.

Juttua muokattu 15.10. kello 15.02. Korjattu, että Rehn oli ensimmäinen nainen puolustusministerinä

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mielenterveys- ja päihdetyössä työntekijöihin kohdistuvat tappo-uhkaukset eivät ole ole noin harvinaisia että minä tai kollegani siitä numeroa nostaisimme. Elisabethin kommentti kertoo kuvaavasti miten etäällä tavallisten ihmisten elämästä hän ja muut poliitikot ovat olleet- ja ovat etäällä edelleen. Tai paremminkin poliitikot ovat järjen tavoittamattomissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan monta muuta isoa asiaa on viety samalla tavalla. Ahon ja Viinasen aikaan tapahtui niin paljon kaikenlaista ei ihme jos Suomi lähti alamäkeen, silloinhan sitä vietiin väkisten EU:kin, liekkö olleet ihmiset sillä kannalla että sinne mennään, vai oliko se samanlainen tapaus, että pantiin menemään. EU:sta sanottiin niin paljon hyvää kuinka kaikki ruoka laskee ja elämä hymyilee, toisin kävi, olemme kurjuuden kynnyksen väärälllä puolella nyt, silloin ennen oli toisin, Suomi oli hyvässä taloudellisessa tilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image