Kotimaa

Uutuuskirja: Rehn uhattiin tappaa – ministeriltä ällistyttävä vastaveto uhkaajalle

Kotimaa 15.10.2014 10:00 | Päivitetty 15.10.2014 15:02
Juha Vainio

Suomen ensimmäinen naispuolustusministeri, presidentinvaalien toiselle kierrokselle vuonna 1994 yltänyt Elisabeth Rehn, 79,  paljastaa uutuuskirjassa, että hänet uhattiin tappaa.

Puolustusministerinä vuosina 1990–1994 toiminut Rehn kertoo, että hän joutui työssään varsin ikäviin tilanteisiin, ja tappouhkausta hän kuvailee oudoksi.

Kirjassa kerrotaan, että Rehn oli tulossa kotiin Kalastajatorpan vastaanotolta, kun hän ihmetteli, miksi poliisiauto seurasi häntä.

Kotonaan Rehn kuuli, että ministeriöön oli tehty tappouhkaus, ja poliisit ottivat uhkauksen vakavasti.

Sitten alkaa tarinan erikoisin käänne: Uhkauksen tehnyt henkilö pidätettiin yöllä, ja tekijä kuljetettiin Hesperian sairaalaan.

Rehn vaati tavata uhkaajan. Sairaalasta näytettiin vihreää valoa, ja lopulta Rehn tapasi uhkaajan lääkärien kanssa.

Puolustusministeri kysyi uhkaajalta: ”miksi tämä haluat tappaa minut?” Uhkaajan mukaan nainen ei voisi johtaa puolustushallintoa. Rehn keskusteli miehen kanssa tunnin, minä aikana mieheltä paljastui erilaisia vaikeuksia.

Lopulta mies sanoi, ettei hänellä ole enää tarvetta tappaa Rehniä. Lääkärit olivat kiitollisia, että potilas avautui niin hyvin.

Rehn jopa toivotti miehen tervetulleeksi puolustusministeriöön, jos tällä olisi vielä halua keskustella asioista.

Rehnin elämästä kertovan kirjan Lillan – Elisabeth Rehnin epätavallinen elämä on kirjoittanut Johanna Vesikallio. Kirja julkaistiin keskiviikkona. Kirjassa kerrotaan myös hornet-hankintojen suhmuroinnista.

Juttua muokattu 15.10. kello 15.02. Korjattu, että Rehn oli ensimmäinen nainen puolustusministerinä

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mielenterveys- ja päihdetyössä työntekijöihin kohdistuvat tappo-uhkaukset eivät ole ole noin harvinaisia että minä tai kollegani siitä numeroa nostaisimme. Elisabethin kommentti kertoo kuvaavasti miten etäällä tavallisten ihmisten elämästä hän ja muut poliitikot ovat olleet- ja ovat etäällä edelleen. Tai paremminkin poliitikot ovat järjen tavoittamattomissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan monta muuta isoa asiaa on viety samalla tavalla. Ahon ja Viinasen aikaan tapahtui niin paljon kaikenlaista ei ihme jos Suomi lähti alamäkeen, silloinhan sitä vietiin väkisten EU:kin, liekkö olleet ihmiset sillä kannalla että sinne mennään, vai oliko se samanlainen tapaus, että pantiin menemään. EU:sta sanottiin niin paljon hyvää kuinka kaikki ruoka laskee ja elämä hymyilee, toisin kävi, olemme kurjuuden kynnyksen väärälllä puolella nyt, silloin ennen oli toisin, Suomi oli hyvässä taloudellisessa tilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
50
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image