Kotimaa

Uutuuskirja: Rehn uhattiin tappaa – ministeriltä ällistyttävä vastaveto uhkaajalle

Kotimaa 15.10.2014 10:00 | Päivitetty 15.10.2014 15:02
Juha Vainio

Suomen ensimmäinen naispuolustusministeri, presidentinvaalien toiselle kierrokselle vuonna 1994 yltänyt Elisabeth Rehn, 79,  paljastaa uutuuskirjassa, että hänet uhattiin tappaa.

Puolustusministerinä vuosina 1990–1994 toiminut Rehn kertoo, että hän joutui työssään varsin ikäviin tilanteisiin, ja tappouhkausta hän kuvailee oudoksi.

Kirjassa kerrotaan, että Rehn oli tulossa kotiin Kalastajatorpan vastaanotolta, kun hän ihmetteli, miksi poliisiauto seurasi häntä.

Kotonaan Rehn kuuli, että ministeriöön oli tehty tappouhkaus, ja poliisit ottivat uhkauksen vakavasti.

Sitten alkaa tarinan erikoisin käänne: Uhkauksen tehnyt henkilö pidätettiin yöllä, ja tekijä kuljetettiin Hesperian sairaalaan.

Rehn vaati tavata uhkaajan. Sairaalasta näytettiin vihreää valoa, ja lopulta Rehn tapasi uhkaajan lääkärien kanssa.

Puolustusministeri kysyi uhkaajalta: ”miksi tämä haluat tappaa minut?” Uhkaajan mukaan nainen ei voisi johtaa puolustushallintoa. Rehn keskusteli miehen kanssa tunnin, minä aikana mieheltä paljastui erilaisia vaikeuksia.

Lopulta mies sanoi, ettei hänellä ole enää tarvetta tappaa Rehniä. Lääkärit olivat kiitollisia, että potilas avautui niin hyvin.

Rehn jopa toivotti miehen tervetulleeksi puolustusministeriöön, jos tällä olisi vielä halua keskustella asioista.

Rehnin elämästä kertovan kirjan Lillan – Elisabeth Rehnin epätavallinen elämä on kirjoittanut Johanna Vesikallio. Kirja julkaistiin keskiviikkona. Kirjassa kerrotaan myös hornet-hankintojen suhmuroinnista.

Juttua muokattu 15.10. kello 15.02. Korjattu, että Rehn oli ensimmäinen nainen puolustusministerinä

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mielenterveys- ja päihdetyössä työntekijöihin kohdistuvat tappo-uhkaukset eivät ole ole noin harvinaisia että minä tai kollegani siitä numeroa nostaisimme. Elisabethin kommentti kertoo kuvaavasti miten etäällä tavallisten ihmisten elämästä hän ja muut poliitikot ovat olleet- ja ovat etäällä edelleen. Tai paremminkin poliitikot ovat järjen tavoittamattomissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan monta muuta isoa asiaa on viety samalla tavalla. Ahon ja Viinasen aikaan tapahtui niin paljon kaikenlaista ei ihme jos Suomi lähti alamäkeen, silloinhan sitä vietiin väkisten EU:kin, liekkö olleet ihmiset sillä kannalla että sinne mennään, vai oliko se samanlainen tapaus, että pantiin menemään. EU:sta sanottiin niin paljon hyvää kuinka kaikki ruoka laskee ja elämä hymyilee, toisin kävi, olemme kurjuuden kynnyksen väärälllä puolella nyt, silloin ennen oli toisin, Suomi oli hyvässä taloudellisessa tilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

97
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
40
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
39
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
25
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
21
Voimakas aalto kaatoi moottoriveneen Oulujoella – sivulliset pelastivat veneessä matkustaneet viisi ihmistä ja koiran
20
Sotkamo pehmitti KeKi:n Sarkkirannassa – Piiponniemi löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Tänään on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Huomenna on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Hakkaraisesta on sivistys kaukana. Tai sitten ymmärrämme eri lailla sanan sivistys. Sivistystä ei ole myöskään se, että ... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image