Kotimaa

Uu­tis­suo­ma­lai­sen kysely: Haavisto on mieluisin vaihtoehto Niinistön toisen kierroksen vastustajaksi – Väyrynen ja Huhtasaari seuraavina

Vastaajista 32 prosenttia halusi nähdä Haaviston mahdollisen toisen kierroksen vastaehdokkaana Niinistölle. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 12.1.2018 19:52
STT

Jos presidentinvaalit venyvät toiselle kierrokselle, suomalaiset haluaisivat nähdä istuvan presidentin Sauli Niinistön vastaehdokkaana kaikkein mieluiten vihreiden Pekka Haaviston, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä. 

Vastaajista 32 prosenttia halusi nähdä Haaviston mahdollisen toisen kierroksen vastaehdokkaana Niinistölle. Seuraavaksi mieluisimpia vastaehdokkaita olivat valitsijayhdistyksen keskustataustainen ehdokas Paavo Väyrynen sekä perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Kummankin nostaisi toiselle kierrokselle 11 prosenttia vastaajista.

Keskustan Matti Vanhasen kannalla oli kahdeksan ja SDP:n Tuula Haataisen kannalla kuusi prosenttia vastaajista. Vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja RKP:n Nils Torvalds ylsivät kumpikin neljään prosenttiin.

Tietoykkönen haastatteli kyselyyn tuhatta suomalaista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Toinen kierros tulee ja kirkkaasti näillä lukemilla. Voitto muuten tulee näillä lukemilla ehdokkaale kuin ei kokoomuslaiselle Niinistölle. Muilla on jo 52 prosenttia yhteensä ääniä. Äänestän Paavoa, joka jaksaa tehdä työtä kateudesta huolimatta.
Paavo on pätevin ja erittäin kokenut valtiotieteen tohtori hoitamaan suomen suhteet ja talouden saa nousuun ilman leikkauksia
eli työllä eikä sijoituksien rippeillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Haaviston media-hehkutus nyt myöhästyi.
Edellisissä vaalessahan hehkutus alkoi jo joulukuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei huono vaihtoehto ollenkaan, katsotaan miten käy.. Pekan vahvuus ulkopoliitiikan kokemus, joka nimenomaan presidentin sarkaa meillä suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi erityisen tärkeää äänestää niin, ettei Haavisto saa toiseksi eniten ääniä. Siten viedään haluja seuraavalle kerralle. Aivan mahdoton ajatus, että Antonio olisi pressanlinnassa. Luoja varjelkoon meitä siitä tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymyksen asettelu on tuunattu niin, että saadaan nostetta kymyksen laatijan suosikille. Näin saadaan valokeilaan oma aurinkoinen! Tätä ei moni vilpitön suomalainen vastaaja huomaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse arvostan Paavon koulutustasoa joka on korkein ,kaikista ehdokkaista .Kokoomuksen kannattama Niinistö ,tarkoittaa samalla hallituksen kannattamista ja leikkauksien hyväksymistä .Myös hallituskikkailun hyväksymistä kun sin .yhden prosentin kannatuksella sai ministerit hallitukseen .Niinistö mukana tässä .Pitää myös hyväksyä kaikki leikkaukset ja työttömien kyykytys .Puolitoista miljoonaa vaalirahaa saanut ja 40 kahvilaa ympäri Suomen .Talkoilla !! Hoidetaan nämä kahvilat .Mitä verottaja sanoikaan talkootyöstä ?Onko moraalisesti oikein teettää talkootöitä kun rahaa rutkasti ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähemmistö ei voi edustaa enemmistöä, muuten päätöksenteko vääristyy ja maassa ei voi kohta kukaan hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kansa on aivopety suurelta osin. Suomalaiset ovat yksinkeraisia ja tyhmiä. Suomi on hyvä maa, mutta täällä asuu yksi maapallon tyhmimmistä kansoista ja ovat yksinkertaisia puupäitä. Menevät kuin lampaat teuraalle määkien laumassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrysen edustamassa politiikassa tai ajatuksenjuoksun kirkkaudessa ei ole moitteen sijaa, harva lähtee edes haastamaan. Kaikenmaailman nälvijät juuttuvat persoonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa miettiä miksi lehtien omistajatahot haluavat Niinistön jatkavan. Ei siinä ainakaan kansalaisten asialla olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalit lähestyy ja median kampanjointi kiihtyy. Ei varmaan päivääkään, etteikö kaleva kirjoita jotain Haavistosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laura ja Paavo ovat meidän suomalaisten asialla joten sulaa hulluutta ketään muuta edes ajatella äänestävänsä. Paavo on kokeneempi mutta Laurassa on huikeaa naisvoimaa ja hän on todella fiksu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laura on mitä on, mutta kreationismin kannattajaa on vaikea määritellä fiksuksi. Paavo taas on fiksu, muttei naisvoimailija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Saisipa sitten joskus edes jotain. Ettei vaan jää ilman sitä kaikkea, mitä muut saavat ja minä en. En ala. Mulla nyt su... Lue lisää...
Osittain myöhennetty...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image