Kotimaa

Uu­tis­suo­ma­lai­nen: Pe­rus­suo­ma­lais­ten tukisäätiöllä ei ole kiinnostusta tukea Halla-ahon pe­rus­suo­ma­lai­sia

Raimo Vistbackan mukaan tukisäätiön hallitusta ei ole kutsuttu kokoon perussuomalaisten viimeaikaisten tapahtumien vuoksi. KUVA: Matti Hautalahti
Kotimaa 21.6.2017 5:20
STT

Perussuomalaisten tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa, ettei tukisäätiöllä ole kiinnostusta tukea Jussi Halla-ahon perussuomalaisia puolueen jakautumisen jälkeen. Vistbacka kertoo harkinneensa erilaisia vaihtoehtoja, jotta säätiö pystyisi jatkamaan yhteistyötään kahtiajakautuneen puolueen kanssa.

– Itsekseni olen miettinyt yön hiljaisina hetkinä, onko tässä mahdollisuutta minkäänlaisiin kompromisseihin.

Maanantain jälkeen kompromissiratkaisu ei ole enää ollut vaihtoehto, Uutissuomalainen kirjoittaa. Syynä on Vistbackan mukaan perussuomalaisten uudeksi varapuheenjohtajaksi valitun Laura Huhtasaaren puhe eduskunnassa.

– Hän piti sellaisen puheenvuoron, että siinä kaikki kompromissit ja muut ajatukset tahtoivat häipyä. En muista 24 vuoden ajalta eduskunnasta tuollaista puheenvuoroa. Se oli yksi törkeimmistä, jonka olen koskaan kuullut.

Vistbackan mukaan säätiön hallitusta ei ole kutsuttu kokoon perussuomalaisten viimeaikaisten tapahtumien vuoksi.

Vistbacka on SMP:n ja perussuomalaisten entinen pitkäaikainen kansanedustaja ja ulkoministeri Timo Soinin tukija.

Jos säätiön hallitus päättäisi siirtyä tukemaan perusteilla olevaa Sininen tulevaisuus -puoluetta, olisi säätiön sääntöjä muutettava. Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan sääntömuutos ei olisi mikään läpihuutojuttu.

– Säätiö on aika tiukasti sidottu toiminnassa olevaan rekisteröityyn puolueeseen. Muutos tulisi olemaan vaikea, patentti- ja rekisterihallituksen tiimiesimies Jouko Koitto arvioi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Mistä ne säätiön rahat on tulleet. SMP:hän meni konkkaan vai oliko se konkurssi rikos jossa rahat huijattiin velkojilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta nimismies Vistbackaan viedään raudoissa säätiöpetoksista. On tämä kyllä käsittämätöntä. Vistbacka pitää erottaa välittömästi puolueesta hänen haitallisen toiminnan takia. Lisäksi säätiöveivaukseen puututtava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhan SMP:n viimeiset konkarit yrittävät vielä vaalia vuosikymmenten takaisia perinteitään, jotka joutaisi jo haudata menneisyyteen. Aika omituiset ovat perussuomalaisten tukisäätiön säännöt, jos sen varat voidaan myöntää sinisiin unelmiin paenneitten loikkareiden hyväksi. Ilmeisen viisasta olisi jo tässä tilanteessä hyödyntää sivullista, objektiivista asiantuntijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä onko kiinnostusta noudattaa säätiölakia ja omia sääntöjään? Toivottavasti PRH valvoo tätä tiukasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset ovat nyt parempi puolue kuin koskaan, kun siellä ei ole enää ilmanaikuista räksyttäjää. Nyt ollaan sivistyneellä pohjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olekkin merkillistä suorastaan pöyristyttävää, ettei perussuomalaisten säätiö tuekkaan perussuomalaisia? UVatin puheenjohtaja kertoi pettäneensä vaimoaan, kun vaimo odotti perheenlisäystä. Onko henkilö uskottava ja luotettava? Entä pääministeri ja presidentti jotka laillistivat UVattien mandaatin ilman uusia vaaleja ja äänestystä joka vanhanlain mukaan on pidettävä aina kun hallitus kaatuu. Entä laillisuus kun kaikki laillisuusvalvojat ovat pois elikkä heitä ei nyt juuri satu olemaan viroissaan? Mikäli tämä hyväksytään myös EU:ssa joka vastaa itsenäisyydestämme ja taloudestamme ja demokratiasta niin varjelkoon korkein kansoja näiltä ryöstäjiltä ja orjuuttajilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritä nyt Vistbacka ymmärtää, ei ole mitään kahtiajakautuneita perussuomalaisia, on vain ja ainoastaan perussuomalaiset, loikkarit ei siihen kuulu, he ovat tiensä valinneet, perustavat uuden puolueen, tai loikkaavat edelleen johonkin muuhun olemassaolevaan puolueeseen, jos joku heidät yleensä huolii, kokoomus ja keskusta huolii ainakin niin kauan kuin hallitus pysyy pystyssä, seuraavat vaalit onkin sitten ihan eri asia, ääniä tuolla porukalla on kyllä vaikea saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo ole nyt niin että säätiö on perustettu tukemaan puoluetta nimeltään PerusS. Ei sieltä mitään osituksia tule sen kummemmin kokoomukselle,kepulle kuin myöskään millekään uusille perustettaville puolueillekaan olipa lähtöpuolue mikä tahansa. Väyrynenkin perusti oman uuden.puolueen kun koki keskustan harhautuneen omasta aatteestaan sivuraiteelle. Ei keskustapuoluekaan tue millään tavalla tätä uutta kanslaispuoluetta. Turha on luulla että myöskään PerusS:n säätiö lähtee maksamaan mitään erorahoja näille loikkareille. Tyhjästä ne on kaikki puolueet lähteneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säätiö et ole sinä, etkö sinä päätä säätiön asioista. Kokous pystyyn ja heti ja potkikoon sinut ulos sääntöjä vastaan puhumisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vistabacka oli varsin avoimesti hajottamassa puoluetta jo ennen puoluekokousta. On ollut tässä aktiivinen, seurauksista välittämättä, ja sama aktiivisuus jatkuu tässäkin-

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säätiön on toimittava sääntöjensä mukaan. Joko hyvällä tai pahalla. Käräjöinnin välttäminen olisi se "pienimmän riesan tie".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin Vitsbacka kavereineen pääsee maksumiehiksi.

Halvempi vaihtoehto Vistbackalle ja muille Soinia tukeville on lähteä säätiöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopas on teennäistä selittelyä, muka törkeää. On kiertelyt ja kaartelut valittu verhoamaan asiaa niikuin se on. Sen minkä nuorena oppii niin wanhana taitaa. Politiikon krokotiilin kyyneleitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä arvostellaan Vistbackan puheita. Kertyneet varat ovat pääasiassa Soinin avulla hankittuja joten lienee oikein että hänen puljunsa ne käyttääkln.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säätiöllähän on kiinteistöomaisuutta (perussuomalaisten puoluetoimistona toiminut rakennus) sekä velkaa Perussuomalaiset-puolueelle. Ei velallinen voi haaskata rahojaan mihin sattuu velkojan tappioksi, sitä rajoittaa jo rikoslakikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ps:n kannata irtisanoa laina säätiölle ja ottaa konkurssisäätiö haltuunsa? Muuten siellä on hallinnoimassa jokin Sipilän sadoista yrityksistä. Sipilä saattaa haluta maalaisliitosta karanneet tyypit ja varat takaisin jyväjemmareille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs siinä sitten. Rami ja Timppa maksavat säätiön velan persuille ja ei kai Rami luule, että persut jatkavat säätiön rahoitusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image