Kotimaa

Uu­tis­suo­ma­lai­nen: Omis­ta­jaoh­jaus­mi­nis­te­ri Paatero väläyttää Postin pilkkomista

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) on Uutissuomalaisen mukana esittänyt postin pilkkomista kahteen yhtiöön. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 20.11.2019 21:39
STT

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön, uutisoi Uutissuomalainen. Ministerin kaavailuissa toinen yhtiö hoitaisi pakettiliiketoimintaa ja toinen postimerkillisen kirjepostin.

Mallissa valtio tukisi Postia vuosittain sadoilla miljoonilla euroilla, joilla se takaisi yleispalveluvelvoitteen piiriin kuuluvan kirjepostin kulun.

Paatero sanoo, että Postin tulevaisuuden vaihtoehtoja käydään läpi työryhmässä. Avoinna on myös ministerin mukaan kysymys, tuettaisiinko sanomalehtien jakelua valtion varoin.

Ministeriltä on viime päivinä toistuvasti kysytty, antoiko hän suostumuksensa 700 pakettilajittelijan siirrosta toisen työehtosopimuksen piiriin. Työehtosopimusasia on Postin työriidan keskiössä. Paatero ei ole antanut kysymykseen suoraa vastausta.

Ministeri sanoo Uutissuomalaiselle, että valmisteilla on omistajaohjauksen periaatelinjaus, joka koskee kaikkia valtionyhtiöitä.

– Toinen kysymys on se, onko olemassa vaihtoehtoa. Se vaatisi lain, että samaa tehtävää tekevien ihmisten osalta ei saisi olla mahdollisuutta vaihtaa erilaisiin sopimuksiin, Paatero sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Onko tarkoitus myydä Posti "globaalille toimijalle" ? Voi voi entäs "kriisiajan" tärkeät kirjeet/viestit ...sopiiko niitä antaa kenentahansa kyytiin....miettikääpä tätä VIISAAT...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa nerokkaalta, onkohan ihan puolueen ajatuspajalta tilattu idea. Perustetaan kaksinkertainen organisaatio hoitamaan samaa toimintaa, sillä sitä säästöä syntyy. Joko hallituspuolueet ovat jo läänittäneet uusien virastojen johtoryhmät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä pilkkomisajatus on aika vanha jo. Lisäksi se olisi järkeväkin, mikäli pakettiliiketoiminta yksityistettäisiin. Valtiolla ei todellakaan ole mitään intressiä alkaa toimimaan kovasti kilpaillulla alalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Posti olisi oikea valtionyhtiö, eikä liikelaitos,niin ei tarvitsisi maksaa johtajien älyttömyyksiin nousseita palkkoja , vaan sitä johtaisi kohtuullisella korvauksella toimeentulevat henkilöt. Ei veronmaksajien rahoittaman firman johtajan tarvitse tienata miljoonaa vuodessa. Nekin rahat voisi käyttää "tekeviin käsiin", leviävien per....en sijaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä johtajien korkeimmat palkat ovat yleensä valtionyhtiöissä.

Tämä johtajien etu johtuu siitä, että yhtiöiden hallituksissa toimii suppea kaveripiiri, joka pitää huolen omista palkoista olemalla kavereilleen höveli palvelu ja vastapalvelu -periaatteella. Valtionyhtiöissä kaveripiiri on kaikkein pienin, kun yhtälössä mukana on poliittiset sidonnaisuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä näitä politiikkoja riivaa. Edellisessä hallituksessa Kekusta petti maaseutujen ihmiset ja nyt demarit kyykyttävät työläisiä. Kokoomus sentään on pysynyt rikkaille uskollisena. Perussuomalaiset ovat kohta vaikeuksissa, kun kaikki äänestäjät etsivät luotettavaa puoluetta, jota äänestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään sanomaton ympäripyöreä jorina. Suomen valtio on liian pieni yksikkö globaalissa universumissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taapero, jätä jo eroilmoitus niin pääset vähemmällä,
Suomen Posti, on laitos joka kantaa tärkeät viestit joka kotiin, sillä palvelulla ei ole kilpailijaa, eikä tule
Mainosjakajat on ihan eri kategoriassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvarihallituksen jäljet ovat kamalaa katsottavaa, SDP ja hallitus on ihmeissään, nyt alkaa kaikki sammakot pikkuhiljaa löytyä myös koko kansan nähtäville.
Työsopimus shoppailu on Porvareiden ikioma testamentti suomalaisille, halvin tarjous voittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postipeku Vennamo ent. Telen myöhemmin Soneran vieminen pörssikeinottelun piiriin, ja siitä Saksan sijoitusten onnistumiseen loppusijoitus paikka Ruotsista.

Postin laittaminen myyntikuntoon ja hallituksen pelastajaksi näyttää koituvat Rinteen ja Paateron poliittiseksi itsemurhasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välttämättä huono idea näin poljetaan halpuutetaan kaikkien palkat käy niin kuin sähkönsiirto linjojen myymisenki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä eriytetään ns. pakettiliiketoiminta ja perinteinen postinjakelu. Palveluliiketoiminta saa jatkaa voittotavoittelema yksikkönä ja kilpaile muiden alan toimijoiden kanssa ilman valtion tukea. Näin kilpailuasema ei vääristy.
Postinjakelu säilyy Postilla ja sitä mitä todennäköisimmin valtio johtuu tukemaan lähivuosina, että postinjakelu koko maahan voidaan turvata. Tähän voitaisiin vielä lisätä velvollisuus työllistää työelämästä syrjäytyneitä tai vajaatyökykyisiä. Posti olisi tässä mainio koska heillä on toimintaa lähes koko maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pilkkominen sallii työehtosopimusten vaihtamisen, koska tällöin katsotaan niiden olevan erillisiä toisistaan (nykyisin postin tehtäviin katsotaan kuuluvaksi kirjeposti SEKÄ pakettiposti).

Toisin sanoen, tämä on yritys valtiojohdolta työnantajan tavoitteiden tyydyttämiseksi. Valtiojohto ja työnantaja ovat siis käytännössä samalla puolella kiistassa, vaikka lapsellinen poliitikkojen teatteri pyrkii muuta kertomaan.

Työnantajan ahneus, tarve pyrkiä kohti mahdollisimman halpaa työehtosopimusta, on tässäkin taustalla. Koko järjestelmämme sairaus näkyy tässäkin yhteydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkuvirkasia paperinpyörittäijiä vain lisää. Ex-poliitikoille suojatyöpaikkoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myöhäistä. Sehän on jo pilkottu. Eli perinteiseen postiin ja posti palvelut osakeyhtiöön, jossa nimenomaan alettiin polkea palkkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukn miltä näyttää. Yhdistäkää sanomalehtien aamujakeluun päiväposti. Meille kansalaisille riittää, että posti tulee kerran päivässä. Nille, joille ei tule aamun sanomalehteä kotiin, riittää postkn jakelu 3 krt vko, ma, ke ja pe. Tarvitaan siis synergioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on vain se mutta, että sanomalehtien varhaisjakelua hoitavat yksityiset sanomalehtiyhtiöt. Niitä ei voi velvoittaa hoitamaan kirjeiden jakelua ja jos jakelu ulkoistetaan niille niin ne voivat itse määrittää hinnat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

17:05
Kärpät-HIFK 1.erä: Leskinen palasi Raksilaan – Oululaisyleisö vihelsi ja lauloi pilkkalaulua ex-kärpälle
16:56
Pärmäkoski kärsi rajussa alkuvauhdissa –  "Kisa oli ihan jees, vaikka pertsa oli tänään takkuisen oloista"
16:35
Puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero tuskin johtaa Antti Rinteen seuraajan valintaa – "Ei ole tällä tiedolla tulossa, vaan on sairauslomalla"
15:10
Siilien elinolot kapenevat – samaan aikaan vapaaehtoisten auttajien määrä on kuitenkin lisääntynyt
13:27
Poliisi: Rovaniemellä kadonnut 75-vuotias mies on löytynyt
12:56
Rattijuoppoja jäi poliisin haaviin Torniossa – törkeän lukemat puhaltanut kertoi juoneensa "muutaman lonkeron"
12:36
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
68
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
48
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
32
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
31
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
20
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
13
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
12
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image