Kotimaa

Uu­tis­suo­ma­lai­nen: Kaksi viidestä on tyytyväisiä susien kaatolupien määrään

Kotimaa 22.8.2018 5:01 | Päivitetty 22.8.2018 13:25
STT

Suomalaisista 38 prosenttia pitää sudenkaatoon myönnettyjen poikkeuslupien nykymäärää sopivana, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä gallupista. Noin 36 prosenttia toivoisi lupien lisäämistä. Harvempi kuin joka kuudes vähentäisi lupia.

Eniten kaatolupien lisäämistä kannattavat iäkkäimmät vastaajat, Länsi-Suomessa asuvat ja keskustan kannattajat.

Gallupissa kysyttiin, pitäisikö sudenkaatolupia myöntää enemmän, vähemmän vai saman verran kuin nykyisin. Kysymystä pohjustettiin Luonnonvarakeskus Luken susikanta-arviolla ja tiedolla susien kaatomääristä.

Kyselyn teki Tietoykkönen, ja sen verkkokyselyyn vastasi kesäkuussa 1 000 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomessa oli maaliskuussa Luken kanta-arvion mukaan yhteensä 20 susilaumaa, kaikkiaan 165-190 sutta. Susia on vajaa kymmenes enemmän kuin vuotta aiemmin.

- - - - -

Korjattu kello 13.25: Susia oli maaliskuussa arviolta 165-190, ei 108-122. Lisäksi laumoja oli vuotta aiemmin 14 ja susia 70-80 läntisellä kannanhoitoalueella, ei koko maassa.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

38 % on siis tyytyväisiä. Tätä markkinoidaan kansan suurena tyytyväisyytenä harjoitettuun susipolitiikkaan. Mitäpä jos sanottaisiin, että 62 % EI OLE tyytyväisä? Kukas silloin Poliitikon kilpeä kiillottaisi ja selkään taputtaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös niitä susia pitänyt keväällä olla luken tuoreen arvion mukaan aivan toisenlaiset lukemat? Puhuivat radiohaastattelussa 170-jopa 200 sudesta ja tämän kesän pennut lisänä. Laumoja oli 20 ja susien keskittymä oli siirtynyt läntiseen suomeen ruoan perässä siten että 120 sutta oli pohjanmaalla ja varsinais-suomessa karkeasti Oulu-Helsinki viivan länsipuolella ja loput 50-80 sutta idässä. Muutama lauma liikkui rajan molemminpuolin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Suomalainen on jo näin pahasti vieraantut luonnosta? Milloin susi on syönyt ihmisen viimeksi? Taitaa olla jollain pahoja lapsuuden traumoja käsiteltävä jos vanhemmat ovat iltasatujaan lukeneet et susi tulee ja syö kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka monella näistä vastanneista on minkäänlaista asiantuntemusta tähän ko. asiaan? Susien kaatolupien määrä kun ei millään muotoa ole kuulu jokaisen yleissivistykseen. Ei tämmösellä tutkimusmetodilla saada mitään järkevää tulosta jolla olisi mitään arvoa mihinkään päätöksentekoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niimpä. 1000 suomalaista voidaan ottaa melko moneen asiaan niin ettei asian tuntemus tai paikallistieto riitä.
Tämä on "tilattu tutkimus" jolla pelataan aikaa. Otanta "suomalaiset" pyrkii väheksymään niitä jotka todella joutuvat joka päivä ottamaan sudet huomioon ja varomaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:14
Elinkeinoelämä ja yritykset hallituksen budjetista: Hyvää tahtoa on paljon, mutta villoja kovin vähän
13:46
Hidasautolla tien päälle? STT luopuu kevytauto-nimityksestä ja alkaa kutsua nopeusrajoitettuja autoja "hidasautoiksi"
13:18
Huoltoauton pakoputken päälle valunut polttoaine roihahti tuleen 638 metrin syvyydessä Kittilän kultakaivoksessa – työntekijöitä evakuoitiin
13:05
Oulun kaupunginjohtaja Laajalan mahdollinen Kela-nimitys ratkeaa marraskuun alussa – Kela salasi 12 hakijan nimen
12:34
Tieksola tekemään tulosta Lammikon ja Puljujärven rinnalle ykkösketjuun – Kaksivuotisen jatkopaperin tehnyt Annunen kärppämaalilla illan Jukurit-pelissä
12:07
Väitöstutkimus paljasti Keminmaan kirkon alle haudatun kirkkoherran ruokavalion – pappilan pöydässä on tarjoiltu todennäköisesti kalaa ja hyljettä Tilaajille
12:07
Keminmaan kirkon alle muumioituneella kirkkoherralla oli ylipainoa ja miestissit – hautaan hänelle laitettiin tyyris asu ja pellavasukat Tilaajille
94
Näin budjetti vaikuttaa arkeesi: Keskituloisen palkasta tippuu 160 euroa, autoilu kallistuu ja kotitalousvähennys laskee
64
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
59
Kysyimme, miksi Tiernapojat-patsasta taas ollaan siirtämässä –"Kyllä se perustuu saatuun palautteeseen"
54
Autoliike luopui Oulunportin tonttivarauksestaan, tilalle suuri kauppa – tontti siirtyy Oulunsalo Pilot Holdingille
38
Punainen pyöräbaana jatkuu Raksilasta Mäntylään – kaupunki hakee 1,8 miljoonan euron hankkeeseen valtion avustusta
18
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
14
Tutkimus: Yksi vuosi lisää Euroopan älypuhelimien vaihtoaikaan vastaa miljoonan fossiiliauton päästöjä - laitteiden korjattavuutta vaaditaan paremmaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mulle tämä lottovoittaja vois ostaa uudet näppäimet. Lensi aamulla kahvit päälle. Lue lisää...
Uuno D.G

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image