Kotimaa

Uusi pääsihteeri valitaan liikkeen sisältä

Pääsihteerin tehtävässä toiminut Tuomas Hänninen erosi tehtävästään omasta pyynnöstä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 31.12.2013 7:22
Minna Akimo

Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä alkaa uuden pääsihteerin valinta.

SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittosen mukaan uusi pääsihteeri valitaan mahdollisimman pian.

”Työvaliokunta päättänee vs. pääsihteerin valinnasta 15. tammikuuta. Pyrimme siihen, että lopullinen valinta tehdään johtokunnan kokouksessa maaliskuussa”, Voittonen sanoo.

Uuden pääsihteerin valinta tehdään kutsumenetellyllä eli tehtävään valittava henkilö tulee liikkeen sisältä.

”Uuden pääsihteerin pitää olla myös tunnettu kristillisten rakkaudessa”, Voittonen sanoo.

Pääsihteerin tehtävässä toiminut Tuomas Hänninen erosi tehtävästään omasta pyynnöstä. Asiasta kerrottiin lauantaina 28. joulukuuta pidetyssä puhujainkokouksessa Jyväskylässä.

Tällä hetkellä Hänninen on sairauslomalla.

Johtokunnan jäsenen Viljo Juntusen mukaan Hännisen ero tehtävästään on historiallinen. ”Minun muistini mukaan kukaan ei ole viimeisten vuosikymmenien aikana eronnut pääsihteerin tehtävästä”, hän sanoo.

Lue lisää 31.12.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

Seurakunnan paimenen pitää olla nuhteeton yhden vaimon mies. Siinäpä Raamatun ohje valintoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kuin Herramme äiti Neitsyt Maria hyväksytään naisen muodossa tuon Raamattua tulikitsevien miesten uskon johtoon, hyväksyn sen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olisi jo aika lopetettaa tuo liike ja antaa siitä kertyvät varat humanitääriseen apuun koti- ja ulkomailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se menee yrityselämässä ja kaupungillakin. Valitaan uusi työntekijä sisäisesti suhteilla, ulkoinen haku on vaan sitä varten että menee lakipykälien mukaan.

Hyvin pienet piirit on jos kukaan täällä ei tunne taikka tiedä henkilöä joka olisi tunnettu krsitillisten rakkaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Useassa kommentissa on toivottu SRK:n lopettamista. Miksi ihmeessä? Löydättekö yhtään toista liikettä, jota voisi yhtä sumeleimatta arvostella. Jos johonkin toiseen uskonnolliseen, poliittiseen tai mihinkään muuhunkaan olisi kohdistunut näin railakasta kritiikkiä, olisi taatusti oltu käräjätuvissa. Lestadiolaisia saadaan vapaasti kritisoisa kaikella mahdollisella tavalla, eikä sieltä koskaan näytä haastavan ketään vastuuseen. Tämähän on säilytettävä jo yleisen edun nimissä. Kyllä sieltä jotkut uudet löytyvät johtoon arvosteltaviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kritisointi on paikallaan aina kun huomataan vääriä toimintatapoja tai lainvastaisuutta, siitähän tässä on kysymys. Ei saa unohtaa eikä vaieta vääryyksistä, se olisi Raamatunkin vastaista jos uhrit jää apua vaille. Miten Srk:n johto suhtautui aikoinaan heihin jotka yrittivät auttaa kaltoinkohdeltuja, puolustiko siellä joku heitä, ei vaan yrittivät jopa saada tuhottua tutkijan aineistoa. Jumalan valtakunta ei toimi näin, siellä ei peitellä ja suojella väärintekijöitä, armo kyllä kuuluu heillekin mutta totuuden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan pitäisi valita liikkeen ulkopuolinen pääsihteeri! On päivänselvää, että tämä heidän liikkeensä on perusteellisen "siivouksen" tarpeessa. Joku ulkopuolinen saneeraaja on ainoa toimiva ratkaisu! Mikään ei muutu jos ongelmat lakaistaan taas maton alle ja vaietaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukekaa hyvät ihmiset kirja: Maijan tarina. Sitten ymmärrätte, millaisesta puljusta on kysymys. Ensin "naipotellaan" lasten kanssa ja sitten saarnataan kaikki synnit anteeksi. Aikoihin on eletty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jumalan siunaamaa Uutta Vuotta kaikille juttutuvan lukijoille ja kirjoittajille !

Tämä kaikki on vain maallista, kyllä Jumala pitää huolen valtakunnastaan ja lapsistaan.
Alusta asti tämä ihmisten taivallus on ollut aika vajavaista ja vaikutteille altista, onneksi Jumala rakasti syntistä ihmistä niin paljon, että sovitti kaiken poikansa kautta.
Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman muuta uusi pääsihteeri tulee liikkeen sisältä. Otsikko vaan hieman tarkoitushakuinen, että saadaan ihmisten kiinnostus
jälleen heräämään..on useita hyviä ehdokkaita pääsihteeriksi, joten odotellaan aivan rauhassa. Toivoa sopii että ei kohdisteta syytöksiä toisten tekemistä virheistä uutta sihteeriä kohtaan, kuten kävi Tuomaksen kohdalla.Voidaanko esim, vaatia vastuuseen puolueiden johtajia puoluetovereiden tekemistä möhläyksistä. Sama juttu myös tässä, eli onko oikein syyttää srk:ta tai sen työntekijöitä ja vastuuhenkilöitä yksityishenkilöiden tekemistä virheistä ja synneistä.
Kaipaan keskusteluun oikeudenmukaisuutta ja lähimmäisen(lue vanhoillislestadiolaistenkin) huomioon ottamista. Aivan tavallisia ihmisiä mekin olemme, vikoinemme kuten muutkin. Tuntuu pahalta kun lukee kommentteja, joista ilmenee kirjoittajan täydellinen tietämättömyys asioista joihin otetaan voimakkaastikin kantaa. Tutustukaa meihin paremmin ja tulkaa tilaisuuksiimme, joihin kaikilla vapaa pääsy. Huomatkaa vielä, että elämme vapaassa maassa, jossa kaikilla pitäisi
olla vapaus uskoa tai olla uskomatta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostaisin, sillä uskovaiset ovat paljon kiltimpiä ja rehellisempiä ihmisiä. Huomautan, että en ole itse uskovainen. Olen vain pitkän elämäni varrella huomannut tämän tosiasian ja on turhaa panettelua väittää, että meitä kohdeltaisiin sen vuoksi huonoste, että emme ole uskovaisia. Olen aina saanut asiallista kohtelua, vaikka olenkin ollut usein samassa tilassa uskovaisten kanssa. Kukaan ei ole minua millään tavalla halveksinut siinä seurassa, mutta toisaalla olen kyllä ollut pilkattu ainakin nämä 60 ensimmäistä vuottani aina siitä asti, kun asioista mitään muistan ja muistan siitä asti, kun olin nelivuotias. Silloinkin tunsin sekä uskovaisia että ei-uskovaisia ihmisiä ja olin enemmän turvassa uskovaisten seurassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin luonnoton otsikko.Ei taitas heränneille lestadiolainen pääsihteeriksi kelvata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti avoimuus voittaa ja pedofilia- ym tapaukset viedään maalliseen oikeuteen, ei vl-liikkeen omien virkamiesten anteeksiantoon ja "käsittelyyn."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

10- pistettä Kalevalle asiallisesta uutisoinnista. Miinuspiste tulee otsikosta, mutta sekin annetaan pyytämättäkin anteeksi koska ymmärrettävästi tämän kristillisyyden ulkopuoliset eivät voi käsittää elävän uskon pohjalta tulevia ratkaisuja. Tinkimätön Jumalan Sanaan pohjautuva uskonymmärrys ja sen mukaisiin valintoihin on ratkaisevin kriteeri kaikissa kristillisyyden toiminnoissa - niin myös tulevassa valintaprosessissa. Ja jos virheitä tulee, Pyhä Henki seurakunnassaan hoitaa ja korjaa virheen tekijöitä jos he virheensä tunnistavat ja haluavat korjata ne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja miksihän kaleva uutisoi tämmöistä, lahkolaiset uutisoikoon omissa piireissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)

Uutisvirta

26
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
23
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
15
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
14
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
12
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
10
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

227 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image