Kotimaa

Uusi käänne: Sairausajan karenssi jäämässä pois – palkkaa saisikin ensimmäiseltä sai­raus­päi­väl­tä

Sairauskarenssin poistuminen olisi huomattava parannus, sanoo oppositiojohtaja Ville Niinistö (vihr.). KUVA: Rasila Risto
Kotimaa 16.11.2015 6:13
Lauri Nurmi

Työnantajien ja palkansaajien keskusjärjestöt ovat pääsemässä sopuun, jonka lopputuloksena on syntymässä vaihtoehtoinen esitys hallituksen pakkolainsäädännölle.

Pakkolakeihin sisältyvä sairausajan karenssi eli palkaton ensimmäinen sairauspäivä poistuisi Lännen Median tietojen mukaan työmarkkinasopimuksessa kokonaan. Jatkossakin ensimmäiseltä sairauspäivältä maksettaisiin palkkaa.

Sairausajan palkkaa leikattaisiin työmarkkinasopimuksessa korkeintaan 20 prosenttia viideltä ensimmäiseltä sairauspäivältä. Lisäksi hyväksyttäisiin omailmoituskäytäntö, jolloin työterveyshuolto ei ruuhkautuisi. Tämä malli on tällä hetkellä pöydällä neuvotteluissa.

Hallituksen pakkolakipaketissa yksi sairauspäivä olisi palkaton, ja sen jälkeisiltä kahdeksalta sairauspäivältä maksettaisiin 80 prosenttia palkasta. Hallituksen malli leikkaisi viikoksi sairastuvan työntekijän palkkaa peräti 36 prosenttia.

Nyt syntymässä olevassa työmarkkinaratkaisussa sairausajan palkanleikkaus olisi huomattavasti pienempi ja kestoltaan lyhyempi. Loppiainen ja helatorstai muutettaisiin edelleen palkattomiksi vapaapäiviksi.

Palkkaratkaisusta vallitsee alustava yhteisymmärrys: vuodelle 2017 sovitaan työ- ja virkaehtosopimuksiin keskitetty nollaratkaisu. Vuosi 2018 on jatkovuosi, jolloin korotukset määräytyvät erityisen Suomen mallin mukaan. Elinkeinoelämän keskusliitto EK edellyttää vuodelta 2018 vientialojen palkkajohtajuutta, mikä sopii palkansaajille.

Vielä on lyömättä lukkoon, sovitaanko vuoden 2018 yksityiskohdista nyt vai hiukan myöhemmin.

Valmista marraskuun lopussa, julkistus joulukuun alussa

Lännen Medialle arvioidaan useista lähteistä, että työmarkkinaratkaisun poliittiset askelmerkit ja pääkohdat sovitaan marraskuun viimeisellä viikolla. Tämän jälkeen ratkaisu allekirjoitettaisiin ja julkistettaisiin joulukuun alussa.

– Puhumme lähiviikkojen maalista, vahvistaa eräs työnantajien edustaja.

Oppositiojohtaja Ville Niinistö (vihr.) toivoo, että hallitus luopuu pakkolaeista, kun sopiminen näyttää mahdolliselta.

– Sairauskarenssin poistuminen olisi huomattava parannus. Monilla aloilla on tärkeää, että ihmiset eivät epäröi jäädä kotiin, jos he ovat kipeitä. Luottamus on osoittautunut paremmaksi tavaksi vähentää sairauspoissaoloja ja niihin liittyvää hallintoa kuin rankaiseminen. Käytännöt, joissa esimies ja alainen voivat joustavasti sopia poissaoloista, ovat osoittautuneet tuottaviksi ja tehokkaiksi. Hämeenlinnan kaupungilla on omailmoituksesta hyviä kokemuksia, Niinistö kommentoi uusia tietoja.

Palkkatarjous on saanut työnantajat sopimuksen kannalle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ollut yhteydessä neuvottelijoihin ja viestittänyt vahvasti, että hallitus toivoo työmarkkinasopimusta. Hallitus on valmis vetämään pakkolait pois eduskunnasta, kun työmarkkinapaketti on valmis ja sen riittävät vaikutukset kustannuskilpailukykyyn laskettu.

– Pakkolait, joissa palkkoja leikataan vastoin työntekijöiden ja työnantajien välistä sopimusvapautta, ovat rikkoneet mahdollisuuden, että paikallisessa sopimisessa voitaisiin edetä yrityksissä joustavampiin ja tuottavampiin tapoihin ja että saataisiin pitkän ajan palkkamaltti. Eiväthän työntekijäjärjestöt suostu palkkamalttiin, jos pakkolait toteutuvat. Senkin takia yhdessä sopiminen olisi parempi ratkaisu, vihreiden Niinistö arvioi.

Työnantajat pitävät palkansaajien etujärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan palkkatarjousta niin hyvänä, että ne ovat valmiita laajaan työmarkkinaratkaisuun. EK:ssa ja KT Kuntatyönantajissa lähdetään siitä, että Suomessa tarvitaan kansantalouden kestokykyyn sidottu kustannusvaikutuskatto.

Lomia lyhennettäisiin korkeintaan joillakin päivillä

Parhaillaan ollaan neuvotteluiden vaikeimmassa vaiheessa eli sopimassa lopuista suorista leikkauksista. Yhteinen palkkanäkemys ja alustava sopu sairausajan palkanmaksusta muodostavat kuitenkin jo niin vankan pohjan, että kaikki lähteet pitävät työmarkkinasopimusta todennäköisempänä kuin neuvotteluiden kariutumista.

Vääntöä käydään siitä, kuinka paljon työnantajan työttömyysvakuutusmaksua siirrettäisiin palkansaajille. SAK on esittänyt palkansaajamaksuun ylimääräistä 0,83 prosentin korotusta, jolloin molempien maksut olisivat noin 2 prosenttia. Palkansaajien taakan kasvattaminen leikkaisi suoraan ostovoimaa, minkä takia korotuksen suuruudesta vallitsee erimielisyyttä. Työnantajan sairausvakuutusmaksua alennettaisiin.

Lomarahoista leikattaisiin, mutta ei välttämättä kolmannesta, kuten hallituksen pakkolaeissa. Pitkien lomien leikkaus ei myöskään toteutuisi työmarkkinaratkaisussa täysimääräisesti, vaan kyse olisi korkeintaan joistakin päivistä. Akavan ja STTK:n hallituksissa ei mene läpi ratkaisu, jossa julkisen sektorin lomista lohkaistaisiin jopa kahdeksan päivää.

Hallitus on kertonut neuvottelijoille, että se ei ole keinojen suhteen fundamentalisti.

Paikallinen sopiminen vaikuttaa loppuratkaisuun

Neuvottelutulosta ei välttämättä julkisteta heti. Hallitus on luvannut kertoa työmarkkinaosapuolille, miten se aikoo edetä paikallisen sopimisen kanssa.

Palkansaajajärjestöt odottavat hallitukselta tietoja, jotka saattavat jopa ratkaista sen, allekirjoittavatko ne syntyvän työmarkkinaratkaisun.

– Haluaako hallitus, että paikallista sopimista viedään eteenpäin sopimusteitse vai lakiteitse, haastateltu kiteyttää avainkysymyksen.

Palkansaajapuoli on esittänyt työnantajille ja hallitukselle, että paikallisen sopimisen hyviä käytäntöjä vietäisiin alakohtaisiin työehtosopimuksiin heti, kun työmarkkinaratkaisu on syntynyt.

– Jos ratkaisu esimerkiksi syntyy marraskuun viimeisellä viikolla, voisimme seuraavien 2–3 kuukauden aikana valmistella sen toteuttamisen alakohtaisesti ja edistää samalla paikallista sopimista, toinen lähde arvioi.

Vaikeuksia on odotettavissa, jos hallitus puuttuu paikalliseen sopimiseen lakiteitse ja sallii tes-sopimusten minimipalkkojen alittamisen paikallisella sopimisella.

Arvio: sopimus jää hieman alle 10 prosentin laskennallisen vaikutuksen, mutta hallitus hyväksyy sen

Useat haastatellut arvioivat, että hallitus kuitenkin lopulta hyväksyy työmarkkinasopimuksen pakkolakien tilalle.

He uskovat, että hallitus haluaa työrauhan turvaamisen takia sopimuksen, vaikka neuvotteluissa ei päästäisi aivan 10 prosentin kustannuskilpailukyvyn parantamiseen. Viiden prosentin parannus syntyy palkkapolitiikalla, mutta suorien leikkausten osalta työmarkkinasopimuksen ei uskota yltävän aivan toiseen viiteen prosenttiin.

Palkansaajaleirin sisällä on herättänyt närää, ettei SAK ole toistaiseksi ollut halukas neuvottelemaan työajan pidentämisestä. STTK:n ja Akavan mielestä maltillisella työajan pidentämisellä voitaisiin korvata muita palkansaajille ikäviä ratkaisuja. Tästä huolimatta neuvottelut ovat etenemässä maaliin asti, kuten työnantajien edustaja neuvotteluilmapiiriä kuvailee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vihreät ideologisine ajatuksineen syöksevät tämän maan perikatoon. Keneltäkään ei saa ottaa mitään pois, kaikille pitää antaa kaikkea. Heillä on vääristynyt kuva taloudesta. Sairauskarenssin avulla valtaosa lorvikatarria tai krapulaa sairastavista olisi kokenut ihmeparantumisen. Näitä "sairauksia" potevat rasittavat yrittäjän ja julkisen puolen taloutta ihan liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olen jostakin nuhan mukaani ottanut, niin aina se on tapahtunut töissä. Kenen on vastuu? Järjen ääni alkaa kuulua. Nuha kuuluu sellaisen yrittäjän riskeihin, joka laittaa työntekijänsä samaan häkkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietenkin on hyvä, että kukaan ei tule sairaana töihin palkattoman päivän takia, mutta miten saataisiin pois esimerkiksi ne krapulapäivien pitäjät, jotka käyttävät hyväkseen palkallisia sairauspäiviä ilman sairautta. Ja ne , jotka suunnittelevat etukäteen, milloin heidän kannattaa olla " sairaana ". Näitä on tietojeni mukaan pääkaupunkiseudulla esimerkiksi vanhusten hoidossa melko paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku tietää kuka, ketkä krapulapäivien sairaslomalaisia, tästä ilmoitus esimiehelle. Esimiehen tehtävä on selvittää asia, ottaa se ko. henkilön kassa puheeksi ja tarvittaessa käyttöön hoitoonohjaus. Mikäli ongelma suuri ja henkilö ei suostu hoitoonohjaukseen, irtisanominen. Tämä mahdollista jo nykyaikana, ei ole mikään ongelma. Ongelma taitaa olla se että työntekijät suojelevat päihteiden suurkäyttäjiä.
Ja näkeehän sairaslomat erilaisista tilastoista. Ottaa käyttöön vaikka 3-4 kk tilastot. Jos samat ihmiset aina maanantaisin esim. sairaana omalla ilmoituksella. Asia tutkintaan mikä se sellainen maanantai tauti on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö on laittanut Suomen asioita "kuntoon" enemmän kuin Hallituspuolueessa ollessaan. Lehdistökin on kiittänyt siitä, ja antanut jokaiselle möläytykselle palstatilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä päättämättömyyttä. Missä unessa suomalaiset päättäjät edelleen elävät. Suomella menee heikoiten Eu:ssa juuri nyt, silti kovia päätöksiä ei pystytä vielä tekemään. Tämä sairaspäiväjuttu olisi ollut yksi oikeista liikkeistä, lusmuille jotain rajaa ja vastuuta myös yksilöille. Nyt vaan yhteiskunta tai työnantaja hoitaa - mutta mistä rahat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tämä sairaspäiväjuttu olisi ollut yksi oikeista liikkeistä..."
Ehdotus oli huono. Ensimmäinen päivä palkaton, mutta jos lapsi sairastaa niin saa palkan. Suomessa olisi lasten sairaudet lisääntyneet hurjasti. Ei kai kukaan jos aamulla kipeä (kuume, vatsatauti tms.) olisi ilmoittanut työnantajalle olevansa kipeä, vaan sen että lapsi kipeä ja silti "pikku Petteri" olisi viety päivähoitoon. Näin lapsilla olisi taas pystytty ratsastamaan ja olisiko tämä ollut oikeudenmukaista. Näitä perhetuilla, lapsilla lusmuilijoita ja pelailijoita myös löytyy, erityisesti työelämästä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäjä joutuu maksamaan palkkaa ainoalle työntekijälleen 10 päivää vaikka tämä olisi sairaana. Miettikääpä kuinka turvallista on palkata se ensimmäinen työntekijä yritykseen. Lait ja asetukset on tehty vain suuria yrityksiä varten. Kukaan ei huomaa jos Hämeenlinna kaupungilla töistä jää pois 10 % henkilöstöstä. Mutta kun yrittäjän ainut työntekijä jää pois töistä niin se huomaa. Yrittäjä joutuu tekemään kahden työn ja maksamaan silti palkan sairaana olevalle työntekijälleen. Jos haluttaisi työpaikkoja niin hallitus voisi miettiä vähän pieniä yrityksiä joissa se kasvupotentiaali on. Kaikki pienet yritykset eivät ole hypestartuppeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijän palkaton sairaspäiväomavastuu on oikeudenmukaisuutta ja siitä luopuminen virhe. Omailmoituskäytäntö ei voi olla yleinen vaan työnantajan harkinnan mukaan. Väärinkäytöttötapauksiin pitää pystyä puuttua myös jatkossa velvoittamalla 1. päivänä lääkäriin (jos tarvetta). Taas menee neuvottelut puuhasteluksi ja näpertelyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä työpaikoilla pitää työnantajan ja työnjohdon itsellä vetää johtopäätökset asiasta. Silloin kun yksi ja sama kaveri on jatkuvasti poissa, hän tuhoaa samalla ilmapiirin ja siihen pitää työnantajalla reagoida ja passittaa ko. lusmuilija kilometritehtaalle. Ja se joka tästä valittaa, katsokoon peiliin ja miettiköön omia sairasloma aikoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MIKSI kaleva julkaiseen nykyään kaikkien marginaalipuolueiden aivopieruja? Mikä asiantuntija tuo Niinistökin on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo sairaspalkan karenssipäivä olisi saanut olla mukana. Läheltä seurannut kuinka noi yhden ja kahden päivän palkalliset vapaapäivät on lisääntyneet. Varsinkin metsä ja metalliteollisuudessa.
Nyt toi samasumma pitää leikata jostain muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama mitä höössääjäpuolueen edustaja sanoo! Kaikki menee samaan katekooriiaan - suomalaisen halveeramiseen ja muuttajan hyyssäämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image