Kotimaa

Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin

Yhteiskuvaan kerääntynyt Sanna Marinin hallitus on Suomen itsenäisyyden ajan 76. hallitus. Tytti Tuppurainen (sd.), Anna-Maja Henriksson (rkp) sekä keskustan Antti Kaikkonen eivät päässeet osallistumaan hallituksen nimittämiseen.
Kotimaa 10.12.2019 14:16 | Päivitetty 10.12.2019 18:50
Petteri Lindholm

Presidentti nimitti Suomeen itsenäisyyden ajan 76. hallituksen. Aiemmin eduskunta äänesti Sanna Marinin uudeksi pääministeriksi äänin 99 puolesta, 70 vastaan, minkä lisäksi 30 kansanedustajaa äänesti tyhjää. Hallitus jatkaa entisellä pohjalla, mutta keskusta ja sdp vaihtoi osaa ministereistä. Marin on maailman nuorin pääministeri, mikä on noteerattu laajasti ulkomaisissa medioissa yhdessä hallituspuolueiden naisjohtajien ohella.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat pitivät ensimmäisen tiedotustilaisuutensa uuden hallituksen edustajina.

Juuri valittu pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi, että puheenjohtajat tapasivat maanantaina hänen johdollaan. Marinin mukaan keskustelu vakuutti hänet siitä, että hallituspuolueiden keskinäinen luottamus palautuu.

– Luottamus hallituspuolueiden välillä palautuu ja vahvistuu, Marin totesi.

Marin vastasi toimittajien kysymyksiin, että uusi hallitus on sitoutunut viime hallituksen tavoitteeseen 75 prosentin työllisyysasteesta.

Hän sanoi, että ei ole tarpeen pohtia budjetin pysyvien menojen kohtaloa, koska työllisyystavoitteeseen päästään.

– Tämä hallitus tulee saavuttamaan ne työllisyystavoitteet, jotka se on asettanut. Tähän me uskomme, ja sen eteen teemme töitä joka päivä, Mari sanoi.

Pääministeri, sdp:n Sanna Marin (toinen oikealta) piti tiedotustilaisuuden yhdessä hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa. Vasemmalla opetusministeri Li Andersson (vas.), Maria Ohisalo (vihr.) sekä Katri Kulmuni (kesk.).

Toimittajat kysyivät puheenjohtajilta myös al-Holin pakolaisleirin suomalaisäitien ja -lasten kotiuttamisesta. Marin toisti lausunnon siitä, että hallitus ei ole tehnyt poliittista päätöstä leirin suomalaisista. Uusi hallitus ei ole vielä ehtinyt asiaa Marinin mukaan käsitellä.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei vastannut kysymykseen keskustan kannasta al-Holin tilanteeseen, vaan tyytyi toistamaan, ettei poliittisia päätöksiä ole.

Ulkoasiainvaliokunnan keskustalainen jäsenen Mikko Savola kommentoi aiemmin tänään Verkkouutisille, että "keskusta ole ollut myöntyväinen yhtään mihinkään" al-Holin suomalaisten kotiuttamiseksi.

"Tunnelma viisikon sisällä hyvä"

Marinilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa, miten hänen ikänsä ja sukupuolensa vaikuttavat hänen työskentelyynsä.

Pääministeri arvioi, että naisten näkyminen politiikan kärkitehtävissä voi vaikuttaa esimerkkinä rohkaisevasti nuoriin. Hän sanoi, että politiikkaan lähdetään kuitenkin mukaan asiakysymysten vuoksi.

– Fokukseni on aina ollut asiakysymyksissä, Marin tiivisti.

Marin nimesi uuden hallituksen tärkeimpiin tehtäviin muun muassa työllisyysasteen nostamisen, ilmastokestävän yhteiskunnan rakentamisen, Suomen kilpailukyvyn turvaamisen sekä osaamisen ja koulutuksen vahvistamisen.

Marinin jälkeen tilaisuudessa puhunut Katri Kulmuni korosti lyhyessä puheenvuorossaan hallitusohjelman kohtia alueellisen tasa-arvon tärkeydestä ja sanoi, että työmarkkinajärjestöjen on saatava työrauha.

Sanna Marin puhui medialle eduskunnassa ensi kertaa pääministerinä.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo toisti aiemmin sanomansa näkemyksen siitä, että nykyinen hallitusohjelma on vihreille historian paras. Erityistä hallitusohjelmassa on hänen mukaansa tavoite sosiaalisesti kestävästä, hiilineutraalista hyvinvointiyhteiskunnasta.

– Tunnelma viisikon sisällä on ollut hyvä, olemme ehtineet jo istua yhdessä alas ja keskustella tulevasta. Olemme sitoutuneet siihen, että tämä yhteistyö kantaa, Ohisalo kommentoi uuden hallituksen keskinäistä työskentelyä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson nosti esiin kaksi tärkeää hallituksen tehtävää.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (keskellä pöydän päässä) nimitti Sanna Marinin hallituksen valtaan valtioneuvoston linnassa. KUVA: Arttu Laitala

Uudet koulumenestystä mittaavat Pisa-tulokset osoittavat Anderssonin mukaan, että Suomi on koulutuksen mallimaa, mutta että erot oppilaiden välillä kasvavat. Tähän hallituksen on puututtava, Andersson sanoo. Toiseksi Andersson nosti esiin vanhuspalveluiden turvaamisen.

Rkp:n edustajana puhui tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist, koska puolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on työmatkalla.

Blomqvist painotti hallituksen työllisyystavoitteen tärkeyttä ja sanoi hallituksen parantavan sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Niinistö: "Ilmapiiri on paikoin tulehtunut"

Eronnut Antti Rinteen (sd.) hallitus ja Marinin uusi hallitus vierailivat aiemmin iltapäivällä Presidentinlinnassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti Marinin uuden hallituksen valtaan kello 15 jälkeen ja myönsi samalla eron Rinteen hallitukselle.

Niinistö puhui molemmille hallituksille näiden vierailuilla. Niinistö sanoi, että uusi hallitus aloittaa työnsä vaikeassa tilanteessa.

– Poliittinen keskustelu on käynyt hyvin kiivaaksi. Ilmapiiri on paikoin tulehtunut. Maailma ympärillämme on epävakaa ja maailmanpolitiikan kehityskulkuja on vaikeampi ennustaa. Olosuhteet myös kotimaassa ovat hyvin vaativat, Niinistö sanoi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (vasemmalla) ja uusi pääministeri Sanna Marin (sd.) kättelivät uuden hallituksen ja presidentin tapaamisessa.

Niinistö sanoi, että on tärkeää löytää "parempi yhteinen kieli".

– Se ei tarkoita sitä, etteikö terävää ja kriittistäkin keskustelua käytäisi, mutta tärkeää on kunnioittaa myös niitä näkemyksiä, jotka omasta poikkeavat.

Uusi pääministeri Marin puhui Niinistön jälkeen presidentin edessä uusi hallitus takanaan.

– Viestini tänään on ennen kaikkea se, että uusi hallitus on jokaisen suomalaisen asialla. Vähennämme eriarvoisuutta, ja parannamme tasa-arvoa. Panostamme osaamiseen ja koulutukseen. Huolehdimme ihmisten turvallisuudesta, Marin sanoi.

Marin korosti puheessaan koulutuksen merkitystä, ja sanoi, että Suomen on oltava sellainen, missä jokaisesta lapsesta voi tulla mitä vain.

Rinteen hallitus jätti jäähyväiset

Tapahtuman aluksi vanhan hallituksen jäähyväiskäynnillä puhunut Rinne kiitti hallituksensa ministereitä sekä valtioneuvoston työntekijöitä ja presidenttiä.

Hallitus hoiti tonttiaan hyvin sekä kotimassa että EU:n puheenjohtajana, Rinne sanoi.

– Ihmiset, siis he, joiden takia politiikkaa tehdään, näkevät päätösten positiiviset vaikutukset arjessaan ensi kuussa. Enemmän rahaa pankkitilillä, enemmän rahaa koulutukseen, enemmän tukea ja turvaa.

Vanhan hallituksen jäähyväiskäynnillä Niinistö sanoi politiikan olevan yllätyksellistä.

Vain puoli vuotta sitten edellisen vaalikauden pääministeri Juha Sipilän hallitus väistyi ja Rinteen hallitus aloitti, Niinistö muistutti.

– Hallitusvastuuta kantaessanne ajauduitte tilanteeseen, jossa teidän oli pyydettävä eroa. Tilanteet olivat teille varmasti raskaita, – myös henkilökohtaisesti, Niinistö sanoi Rinteelle.

Niinistö arvioi, että uuden hallituksen nopea nimittäminen kertoo siitä, että Suomen demokraattinen järjestelmä toimii.

Marinia kannatti 99 kansanedustajaa, 70 vastusti

Eduskunta äänesti Marinin pääministeriksi hieman kello 14 jälkeen. Marinin valintaa kannatti 99 kansanedustajaa ja vastusti 70. Tyhjää äänesti 30 kansanedustajaa.

– Kun äänestyksessä enemmän kuin puolet annetuista äänistä kannatti kansanedustaja, hallintotieteiden maisteri Sanna Marinin valitsemisesta, on hänet Suomen perustuslain 61 pykälän toisen momentin mukaan valittu pääministeriksi, lausui eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.).

Äänestyksen päätteeksi kansanedustajat onnittelivat vuoronperää Marinia tämän valinnasta.

Sdp:n Sanna Marin äänestettiin iltapäivällä eduskunnassa uudeksi pääministeriksi.

Eduskunnassa muodollisuudet jatkuvat päivän kolmannessa täysistunnossa, jossa presidentin kirjelmä hallituksen nimittämisestä merkitään vastaanotetuksi.

Eduskunnan kello 14 aloittanut ensimmäinen täysistunto totesi ainoastaan, että presidentiltä on saapunut kirjelmä uudesta pääministeriehdokkaasta. Istunto kesti vain noin minuutin ajan.

Seuraavaksi eduskunta äänesti pääministeriehdokkaan hyväksynnästä päivän toisessa täysistunnossa.

Marin: "Tekojen kautta luottamus palautuu"

Marin puhui eduskunnan äänestyksen jälkeen medialle ensi kertaa pääministerinä.

Hallituksen sisäistä luottamusta on kyettävä kohentamaan suoralla keskustelulla, Marin kommentoi kysymykseen luottamuksen palauttamisesta.

– Meillä on yhteinen hallitusohjelma, johon kaikki puolueet ovat sitoutuneet. Se on se liima, mikä hallituksen tietä viitoittaa, ja sillä tiellä jatkamme, tuore pääministeri totesi.

Kansalaisten silmissä luottamus palautetaan Marinin mukaan hallitusohjelmaa toteuttamalla.

– Olemme luvanneet suomalaisille ihmisille muutosta, ja nyt meidän pitää lunastaa ne teot, joista olemme hallitusneuvotteluissa sopineet. Uskon, että tekojen kautta luottamus palautuu.

Marinista maailman nuorin pääministeri

Marin voitti sunnuntaina sdp:n puoluevaltuuston äänestyksessä vastaehdokkaansa, demarien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin täpärästi äänin 32–29.

Tampereelta kotoisin oleva Marin on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

Hän on 34-vuotias, mikä tekee hänestä maailman nuorimman istuvan pääministerin.

Marinin ikä sekä uuden hallituksen naisvaltaisuus on ollut viime päivinä otsikoissa ympäri maailmaa.

Kaikilla hallituspuolueilla on nyt puheenjohtajanaan tai kärkiministerinään Marinin valinnan myötä nainen.

Muilla paitsi sdp:llä puoluetta myös johtaa nainen. Sdp:n puheenjohtajana jatkaa ensi kesän puoluekokoukseen asti eronnut pääministeri Antti Rinne, vaikka Marin nousi uudeksi pääministeriksi.

Hallituksen kaikista 19:ta ministeristä 12 on nyt naisia.

Keskusta ja sdp vaihtoivat ministerejä

Hallitus jatkaa samoilla puolueilla ja hallitusohjelmalla kuin viime viikolla kaatunut, mutta osa salkuista ja ministereistä vaihtuu puolueiden sisällä.

Hallituspuolueet ovat siis sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp.

Uuden hallituksen pääministerinä toimii vastavalittu Sanna Marin.

Keskusta vaihtoi Mika Lintilän tilalle valtiovarainministeriksi puolueen puheenjohtaja Katri Kulmunin. Lintilä otti Kulmunin vanhan salkun eli elinkeinoministerin pestin.

Posti-sotkun päätteeksi irtisanoutunut Sirpa Paatero (sd.) jatkaa hallituksessa kuntaministerinä.

Omistajaohjausministerin tehtävät siirtyvät Paaterolta Tytti Tuppuraiselle (sd.) tämän eurooppaministerin tehtävien rinnalle.

Sdp:n Timo Harakka vaihtoi työministeristä liikenne- ja viestintäministeriksi. Salkku vapautui Marinilta, kun tämä siirtyi pääministeriksi.

Demarien Tuula Haatainen nousi työministeriksi vanhan hallituksen ulkopuolelta.

Näin muodollisuudet etenevät

Tänään tiistaina nimitysmuodollisuuksia nähdään eduskunnassa, valtioneuvoston linnassa sekä Presidentinlinnassa.

Eduskunnan ensimmäinen täysistunto totesi ainoastaan, että presidentiltä on saapunut kirjelmä uudesta pääministeriehdokkaasta. Istunto kesti vain noin minuutin ajan.

Seuraavaksi eduskunta äänesti pääministeriehdokkaan hyväksynnästä päivän toisessa täysistunnossa, joka alkoi 14.15.

Sanna Marinille sateli onnitteluhalauksia eduskunnassa.

Valtioneuvoston linnassa presidentti nimitti hallituksen valtaan ja myönsi eron vanhalle.

Eduskunta kokoontuu myöhemmin vielä kolmanteen täysistuntoon, jossa kirjataan presidentin kirjelmä uuden hallituksen nimittämisestä.

Uusi hallitus ja vanha hallitus vierailivat Presidentinlinnassa noin 16.30. Sekä presidentti että eronnut pääministeri Rinne puhuivat tilaisuudessa.

Viimeiset muodollisuudet ensi viikolla

Uuden pääministerin ja hallituksen nimittäminen kestää osittain ensi viikkoon asti.

Ensi viikon maanantaina eduskunnassa käydään tiedonantokeskustelu hallitusohjelmasta.

Tiistaina eduskunta äänestää luottamuksestaan uuteen hallitukseen tämän antaman tiedonannon perusteella.

Tiistaista lähtien uuden hallituksen ja pääministerin nimitysmuodollisuudet ovat ohi, ja hallitus jatkaa tavallista päivänpäällistä työskentelyään.

Juttua päivitetty 16.07 ja 17.08 ja 18.50.

Ministerejä vaihtui

Sanna Marin (sd): pääministeri

Katri Kulmuni (kesk): valtiovarainministeri

Mika Lintilä (kesk): elinkeinoministeri

Antti Kaikkonen (kesk): puolustusministeri

Jari Leppä (kesk): maa- ja metsätalousministeri

Hanna Kosonen (kesk): tiede- ja kulttuuriministeri (sijaistaa Annika Saarikon äitiyslomaa ensi kesään asti)

Tytti Tuppurainen (sd): eurooppa- ja omistajaohjausministeri

Tuula Haatainen (sd): työministeri

Sirpa Paatero (sd): kuntaministeri

Timo Harakka (sd): liikenne- ja viestintäministeri

Krista Kiuru (sd): perhe- ja peruspalveluministeri

Pekka Haavisto (vihr): ulkoministeri

Krsta Mikkonen (vihr): ympäristö- ja ilmastoministeri

Maria Ohisalo (vihr): sisäministeri

Aino-Kaisa Pekonen (vas): sosiaali- ja terveysministeri

Li Andersson (vas): opetusministeri

Ville Skinnari (sd): kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri

Anna-Maja Henriksson (r): oikeusministeri

Thomas Blomqvist (r): pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (129)

Näyttää siltä, että on aivan sama vaikka suomen hallituksen muodostaisi lukiolaistytöt, oikeasti suomea hallitaan Brysselistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ovatkohan he tienneet mihin ryhtyvät. Vastaukset niin ympäripyöreitä, että mistään ei saa kiinni. Poliittisia kasvatteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliittisia päätöksiä ei ole tehty, joten vastuutakaan ei ole. Mutta luottamus hallitukseen aiotaan palauttaa. Kukakohan ottaa kunnian charter- lennoilla palaavien kansalaisten kotiinpaluun mahdollistamisesta? Siinpä sitä ois taas sankarinviittaa tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän jokainen, joka pelastaa lapsen, ole sankariviittansa ansainnut.
Onko oikeasti Perussuomalaisten kanta se, että suomalaisia lapsia ei saa auttaa? Pitäisikö Suomessa lakkauttaa lastensuojelu? Ihmeelliset arvot, jos oikeasti niin ajattelevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus jossa nuoria ministereitä joilla työkokemusta työelämästä alle vuoden. Yhdellä taisi olla jopa vuosi. Repikää siitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi hän rajaa suomalaiset eri looseihin. Jos yritykset on sosiaalidemokrattien ja kommareittein mukaan pelkkiä "himo työllästäjiä tai epäisäänmaallisia" niin mitä on historian vasemmistolaisen kyky nostaa työllidyyttä ja lisätä vientiä. LAKKO LAKKO. Nyt Suomi on median vallassa eikä viennin edistäjän roolissa. Tasa-arvo. Thyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haasteet odottavat hallitusta, mutta niin se on ollut kaikilla muillakin hallituksilla. Oppositiota huolestuttavat työllisyys ja maahanmuutto, jotka ovat todellisuudessa pisaroita meressä. Siksi niille ei kannata antaa paljoa painoa tärkeimpien asioiden kustannuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutusasiassa Sanna Marin on oikeassa, kaikille on suotava samat mahdollisuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

turhaa rahan haaskausta. vain opiskeluhalukkaita kannattaa kouluttaa, loput voi etsiä elantonsa mistä löytävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministerin tulee puhua niin totta kuin totta voi puhua, joten kiertelyä ei voi laskea todenpuhumiseksi. Alkaako lähtölaskenta al-Holiin liittyvissä muunnellun totuuden puhumisista muillekin ministereille kuin Pekka Haavistolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on jo nyt saanut näiden upeiden nuorten naisministereiden ansiosta enemmän positiivista peeerrää maailmalla kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana yhteensä! Olen lukenut kymmeniä ja kymmeniä ulkomaisia kommentteja, facebook-päivityksiä ja twiitteja joissa Suomea suorastaan ylistetään! Meitä todellakin pidetään tasa-arvon edelläkävijänä ja mallimaana. Naiset ympäri maailmaa ovat olleet aivan haltioissaan että Suomessa todellakin naisille mikä tahansa on mahdollista. Suomi toimii esimerkkinä muulle maailmalle siitä mitä tasa-arvoinen yhteiskunta aidosti tarkoittaa. Persujen ja oikeistoporvareiden mäkätystä on suorastaan nautinnollista kuunnella. Onhan se kovaa kun tietää että täytyy vielä 3,5 vuotta seurata sivusta viiden upean naisen johtaman hallituksen laittaessa maan asioita kuntoon. Koittakaa nyt vaan kestää Halla-aho ja Orpo. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Gallupeilla ei muodosteta hallitusta,gallupeilla ei valita eduskuntaa eikä gallupeilla hajoteta eduskuntaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaiden ylistys ei riitä, vai onko se kaikkein tärkeintä? Se mitä meistä ajatellaan oikein ulkomailla?
Hallituksen tulisi toimia Suomen ja suomalaisten hyväksi.
Olen tietenkin vanhanaikainen kun olen käsittänyt tasa-arvon niin, että molemmat sukupuolet voivat omilla ansioillaan, ei sukupuolellaan, päästä vaikka kuinka pitkälle. Nykyään tasa-arvo näyttäisi tarkoittavan sitä, että naisia on pakko olla enemmän kuin miehiä. Mitä enemmän naisia sen tasa-arvoisempaa. Kuten tässäkin hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisenergia ei paljon auta jos ei ole järinpaljon kokemusta. Pitää myös ymmärtää mitä lukee ja ymmärrys kasvaa kokemuksen myötä. Tieto, kokemus ja nöyryys yhdessä tuovat hyvän tuloksen. Toivottavasti sitä näiltä naisilta löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kuule kannattaa lakaa vaan sitä poliitikkojen joululomaa vietään niin se pääministeriys kestää ainakin yli kuukauden. Katsotaan sitten helmikuussa kun joululoma on loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee näitä kommentteja niin kyllä vaikuttaa vahvasti siltä että Suomi-poikaa on ottanut lipan alle kun on naisporukka johtoporukassa. Siellä tiedetään jo vahvasti että mikään ei onnistu MUTTA entäs jos onnistuukin miten sitten suu pannaan??
Eihän yriittänyttä laiteta kuuluu sananlaskukin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

He he. Se on nyt, että "hallitus päättää" kotona, työpaikalla ja politiikassa.
Ole siinä sitte "setämies"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu kuin toimittajilla ei olisi muita huolia kuin tuo 30 Isisläistä Alholin leirillä? Kait niitä muitakin asioita on hallituksella hoidettavanaan!
Jämäkkää puhetta pääministeriltä, ei voi muuta kuin kehua ja vilpittömät onnittelut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (129)

Uutisvirta

22:42
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22:28
Kärpät kaatoi TPS:n Raksilassa lauantai-iltana, katso kuvia ottelusta
22:08
Huippuhetket: Kärpät-TPS
21:58
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
21:35
Finnair lentää normaalisti Kiinaan koronaviruksesta huolimatta – kiinalaisten ryhmämatkojen perumisen vaikutus Lapin-matkailuun ei vielä tiedossa
21:26
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21:15
Samuel Purola avasi hallikautensa juoksemalla 200 metriä aikaan 21,29
57
Oulussa aletaan jakaa paketteja sähköavusteisella konttipyörällä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta
27
Yle: Kurdijoukot valmiita tuomitsemaan al-Holin leirin naisia ilman kansainvälistä rikostuomioistuinta – aikovat käydä keskusteluja myös Suomen kanssa
22
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
18
Koronaepidemian lähde löytyy kiinalaistorien "tautihautomosta" – ympäristöjärjestöt ovat varoittaneet villieläinkaupan riskeistä pitkään
17
Kiinassa koronavirukseen kuolleita on jo yli 40, tartunnan saaneita lähes 1300 – Wuhaniin lennätetty 450 Kiinan armeijan lääkintähenkilöä
17
Ammattiliitto Pro laajentaa teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakonuhkaa – mukana noin 30 uutta yritystä
16
Mies jäi kiinni rattijuopumuksesta kaksi kertaa puolentoista tunnin sisällä Oulussa – poliisi pysäytti myös muita päihtyneitä kuljettajia viikonloppuyönä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Makuja

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

129 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Hyvä kirjoitus.👍 Lue lisää...
Pekkaxy54

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image