Kotimaa

Uusi avio­liit­to­la­ki voimaan 2017 – homoparien kirkkohäät vielä vuosien päässä

Samaa sukupuolta olevien kirkossa vihkiminen ei onnistu vielä 2017.
Kotimaa 4.11.2015 4:00
Rami Nieminen

Vaikka uusi avioliittolaki tulee voimaan keväällä 2017, homoparien kirkkovihkimisiä ei vielä silloin tehdä.

Vihkikaavan muutos vie aikaa ja vaatii kirkolliskokouksessa kolmen neljäsosan enemmistön.

Vaikka määräenemmistö löytyisikin, päätös vaatisi lausunnot piispainkokoukselta ja useammalta valiokunnalta.

Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala sanoo keskiviikkona Lännen Median lehdissä, ettei samaa sukupuolta olevien kirkossa vihkiminen ole mitenkään mahdollista vielä 2017.

Myös virkamieslähteet ovat samoilla linjoilla.

Kirkon piirissä on esitetty myös yksittäisiä mielipiteitä, joiden mukaan jo nykyinen vihkikaava mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen. Kirkkohallituksessa ajatus on tyrmätty.

Kirkolliskokouksen syysistunto on tällä viikossa Turussa. Istunto käsittelee muun muassa esitystä siitä, että kirkon pitäisi avata keskustelu avioliittolain tuomista muutospaineista.

Lue lisää 04.11.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Kuten moni muukin on todennut, kirkko ja valtio pitää erottaa täysin ja virallinen osuus maistraatissa KAIKILLE.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai kuinka niin uusi avioliittolaki tulee voimaan vuonna 2017!?!
Nythän on kansa jättänyt eriävän mielipiteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ikinä!
Kaikki menettää merkityksensä, jos kissat, koirat, lehmät ja lampaat jne. aletaan vihkiä myös kirkossa. Kaukaa haettu esimerkki, mutta niin totta tulevaisuudessa jos näin eläimellisesti jatketaan, että hititkin aletaan vihkiä !
Kaikki tulee johtamaan siihen, että ihmiskunta tullaan minimoimaan jonkun suuren voimasta aivan alkutekijöihin ja sitten on taas aikaa aloittaa terveeltä pohjalta, mutta se tosiaan maksaa noin paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitetaanko ev.lut. kirkossa Raamattukin uudelleen. Nykyinen teksti sanoo, että miehimykset eivät peri iankaikkista elämää. Eikä Jumalan Sana muutu, vaikka maalliset prelaatit kirjoittaisivat mitä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamattu on satukirja. Ihmisten elämä on todellisuutta. Satukirjan perusteella ei kuulu sanella ihmisten elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katolinen kirkko säilyttää oman maailmanlaajuisen käytäntönsä riippumatta siitä mitä Suomen laki sanoo. Kristittyjen pitää yksinkertaisesti siirtyä katolisen kirkon jäseniksi, jos kaluavat säilyttää kristillisen avioliiton instituution ja nimen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihkimisoikeus pois kirkolta kokonaan. Useimmissa maissa vihkiminen toteutetaan vain siviilivihkimisenä ja kirkko pitää päälle omat veisunsa jos niin halutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siinä kyllä kirkon johdolla miettimistä, kun ei millään haluaisi antaa kirkollista vihkimistä joillekin kirkon jäsenille, niin miten tämäkin asia oikein voitaisiin hoitaa niin, ettei tarvisi vihkiä sellaisia kirkon jäseniä, joita kirkon johto ei halua vihkiä, kun samalla pitäisi pitää kiinni kirkollisveron maksajista, joiden määrä vähenee koko ajan!!!??? Siinä sitä sitten mietitään vihkikaavaa ja siihen sitä sitten saadaan aikaa menemään vuosi tai tuon jutun mukaan vieläkin enemmän!!?? Voi onnetonta! Eikö ole mitään tärkeämpääkin tekemistä!? Kyllä kait se nyt vihkikaavan tekemiseen ei kestä kuin muutama hetki ja sen jälkeen sitä pitäisi voida vihkiä kenet tahansa kirkon jäsenen!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HALOO!!! Käsittämätöntä jääräpäisyyttä ja hidastelua kirkolta, jos ei jotain vihkikaavaa muka saada kuntoon 2017 vuoteen mennessä, kun aikaa on vielä yli vuosi!!!??? Kyllä on laiskaa porukkaa tuolla kirkon johtopaikoilla, jos tuollaista asiaa ei saada vuoden aikana järjestymään!!!??? Minkä vuoksi sitä kirkollisveroa maksetaan!? Sitäkö varten, että kirkon johtopaikoilla vain siirrellään ja venytetään hyvin yksinkertaisia ja selviä asioita hamaan tulevaisuuteen, jos tehdään sittenkään!!!??? Asiahan ei minulle kuulu, enkä maksa kirjollisveroakaan, mutta kyllähän tuollainen saamattomuus ja vatulointi ottaa ohimoon aivan sivullistakin!? Minä sentään välitän ihmisistä, kaikista ihmisistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin ongelma tässä on todellakin ev.lut. kirkon hoitamat viranomaistehtävät ja verotusoikeus. Kaikki avioliitot pitäisi vahvistaa juridisesti maistraatissa, jonka jälkeen voi halutessaan käydä viettämässä uskonnollisen rituaalin. Jokainen uskonto/kirkko voi sitten vapaasti määritellä suhteensa homoavioliittoihin. Kirkko ja valtio pitäisi erottaa täysin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo olisi kaikille pareille selkeä ja tasavertainen järjestely käydä ensin maistraatissa hoitamassa juridinen puoli kuntoon ja sen jälkeen kukin pitäköön millaiset rituaalibileet itse haluavatkaan, uskonnollisesti tai ilman - ihan juhlaparin oman maun mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen yhteiskunta on rakennettu kristillisten arvojen varaan. Kirkon pitäisi toimia myös "yhteiskunnan omanatuntona". Näin ollen on aivan käsittämätöntä, että papit ovat valmiita siunaamaan homopareja. Avioliitto on ainoastaan miehen ja naisen välinen instituutio, joka perustuu itsestään selvästi siihen, että vain nainen ja mies voivat luonnolliseen tapaan saada lapsen. Raamatussa muunlaista parisuhdetta ei hyväksytä. Se ei ole Jumalan mielen mukaista elämää.

Ja kun tarkastellaan asiaa toiselta kannalta, voi ajatella, että "kaikilla on oikeus saada lapsia ja nykyään se on mahdollista useita kautta" ja "syrjintää". Niinpä, ihminen on lääketieteessä edistynyt, mutta asioilla on aina kaksi puolta, hyvät ja huonot vaikutukset. Nykymeininki on se, että kaikki pitää suvaita ja kristilliset perusarvot unohtaa. Tottahan se on vaikeaa määritellä tasa-arvo ja vastaavat asiat. Näinä aikoina vihulaisella on kiirettä, kun tietää, että aikaa ei ole enää paljon. Se käyttää kaikkia keinoja ja reittejä ajaakseen asiaansa.

Tärkeimpänä asiana tahdon sanoa: Jumalan silmissä aivan jokainen on arvokas ja rakas. Hän kutsuu kaikkia syliinsä. Mutta ihmisen on tehtävä valinta omassa elämässään. Täydellisiksi emme tule vielä tässä maailmassa, mutta valinnan tulos näkyy ja tuntuu ensin sydämessä ja lopulta ulospäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkko ei voi määrätä koko yhteiskuntaa, tuskinpa edes kirkkoon kuuluvia. Ja siviililaki ei koske kirkkoja, eli se ei pakota kirkkoja mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikait siinä mitään sanomista ole jos jos Pekka ja Matti ta Maija ja Liisa haluaa laillistaa yhdessäasumisen, siihen on mahollisuus maistraatissa. Tätä vain en ymmärrä miksi pitää saada kristillinen siunaus. Eihän raittiusliikekkään omissa juhlissa tarjoa alkoholia, eikä siihen ketään kehoita. Kirkon ei pidä lähteä siihen mikä on täysin Raamatun sanan vastaista. Jos kirkko lähtee siunaamaan homo ja lespo pareja niin viimeistään silloin ollaan kaukana siitä sanomasta mitä kirkon pitää julistaa. Ihmiset voi tehä omia valintoja, mutta miksi pitää hyväksyntää hakea sieltä minkä oppiin kyseinen asia ei kuulu, tätä suuresti ihmettelen. Avioliitto kristillisessä elämässä on miehen ja naisen välinen liitto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lueppa uusiksi Tahdon2013 aloite. Taidetaan vielä erikseen mainita siitä, että heille on ihan yks lysti mitä kirkko tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi laki ei velvoita kirkkoja mihinkään. Kirkolla tosin on vaikeaa toimia yhä tasa-arvoisemmaksi muuttuvassa Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän kirkon perinteistä pitäisi luopua. Avioliitto on miehen ja naisen liitto tarkoituksessa tuottaa yhteiskuntaan uusia lapsia. Samaa sukupuolta olevien kiintymysliitto sallittakoon,mutta olkoon erinikinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image