Kotimaa

Uskontojen uhrien tuki: Lapset pelkäävät monissa yhteisöissä

Kotimaa 3.6.2015 10:09 | Päivitetty 3.6.2015 12:22
STT

Uskontojen uhrien tuki -yhdistys kertoo lapsiasiavaltuutetulle keskiviikkona luovuttamassaan selvityksessä, että lapset altistuvat joissakin uskonyhteisöissä voimakkaille peloille. Yhdistyksen mukaan muissa yhteyksissä yhteiskunta ei hyväksyisi vastaavaa, vaan pyrkisi suojelemaan lapsia.

Selvityksen mukaan esimerkiksi monet Jehovan todistajiin kuuluvat lapset pelkäävät maailmanloppua ja helluntailaisiin sekä vanhoillislestadiolaisiin kuuluvat helvettiin joutumista.

Yhdistys kertoo, että erityisen voimakasta pelkoa lapsille aiheuttavat väitteet siitä, että pahat henget ovat todellisia, vaarallisia ja uhkaavat heitä.

Ongelmiin voidaan selvityksen mukaan vaikuttaa lisäämällä tietoisuutta niistä. Esimerkiksi lastensuojelun ammattilaiset eivät yhdistyksen mukaan aina ymmärrä eri yhteisöissä elävien lasten kohtaamia tilanteita.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Totta. Helvettiin joutumisella pelottelivat koko lapsuuden ajan. Kun liityin aikuisena uskonyhteisöön; pelottelu sai jatkuvuutta. En ole enää missään uskon yhteisössä. Hain sieltä ystäviä ja hyväksyntää, mutta en saanut, koska olen toisinajattelija ollut aina. Otaksun että ihmiset pitäisi hyväksyä sellaisena kuin ovat, mutta näinhän se ei mene, vaan siihen on aina ehtoja olemassa. Joskus jopa todella alkeellisia ja ihmisten keksimiä...taivaaseen pääsyn ehdoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi 2015, kuinka montaa viatonta lasta pelotellaan kaiken maailman aikuisten saduilla, jotka lapsiparat sitten ottavat tosissaan. Enkä edes haluaisi ajatella, kuinka otollisia tämmöiset suljetut uskonnolliset yhteisöt ovat muunkinlaisille väärinkäytöksille. Pelottelua, uhkailua, seurailua, tehokkaita tapoja pitää jengi puhtees.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vl-piireissä kasvaneena voin todeta, että todellakin pelkäsin maailmanloppua ja helvettiin joutumista. Seuroissa muistutettiin joka sunnuntai (ja muut pakolliset tilaisuudet päälle) kuinka maailmanloppu tulee pian, ehkäpä jo ensi yönä. Siitä pitäisi "Jumalan Lapsen" olla iloinen, kunhan vaan muistaa olla synnitön siinä hetkessä..
Opetettiin, että helvetti on ikuinen tulimeri jossa loputon itku ja hammasten kiristys. Olin myös surullinen niiden "jumalattomien" puolesta jotka väistämättä joutuisivat tuohon karmeaan paikkaan.
Olispa ollut kiva jos olisi ollut huoleton lapsuus ilman noita järjettömiä pelkoja ja painajaisunia.
Onpa hyvä että näistäkin on alettu puhua. Jokainen lapsi ansaitsee huolettoman ja iloisen lapsuuden, ilman nurkan takana odottavaa maailmanlopun uhkaa ja helvetin pelkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ongelmiin voidaan selvityksen mukaan vaikuttaa lisäämällä tietoisuutta niistä. Esimerkiksi lastensuojelun ammattilaiset eivät yhdistyksen mukaan aina ymmärrä eri yhteisöissä elävien lasten kohtaamia tilanteita."

Voitaisiin aloittaa siitä, että lisätään lasten tietoisuutta. He eivät taida aina ymmärtää todellisessa elämässä kohtaamiaan tilanteita. Nopea ratkaisu olisi asettaa elämänkatsomustieto pakolliseksi kaikille. Näin jopa saavutettaisiin säästöjä, sillä turhat rinnakkaiset uskonnonopetukset voidaan jättää pois. Kun vauhtiin päästään, niin alaikäisten altistaminen uskonnolliselle toiminnalla voidaan kriminalisoida. Halukkaat aikuiset leikkikööt keskenään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image