Kotimaa

Urpilainen: Viinaveron korotus ei lisää tuontia merkittävästi

Kotimaa 21.3.2013 17:07
STT

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) uskoo, ettei tulossa oleva alkoholiveron korotus lisää merkittävästi juomien tuomista ulkomailta.

Urpilainen kertoi keskustelleensa asiasta sekä Alkon että ministeriön virkamiesten kanssa. Urpilaisen mukaan näiden yhteinen arvio oli, ettei korotuksella olisi suuria kielteisiä vaikutuksia.

Hän myönsi, että näissä ratkaisuissa hallitus joutuu tasapainoilemaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ainakin viime kesänä helsingin taksikuskit sanoi että, viron tuonti lisääntyi heti kun edellisen kerran viinaveroa nostettiin ja nyt taas kiihtyy ralli viron laivoilla.Ei jouminen mihinkää vähene sitä tuodaan ulkomailta ja tehdään itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pariin vuoteen en oo maksanu suomeen alkoholiveroa. Veroparatiisit toimii näinkin, vai pitäisikö sitä sanoa verosuunnitteluksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä uskoa ja uskotella, ettei tuonti kasva, mutta tosiasia on se,
että tuonti kasvaa aivan 100% varmuudella ja se kasvaa enemmän kuin
mitä veronkorotus on, eli arvioisin, että tuonti kasvaa ainakin 20%.
Nythän sieltä tuodaan kokoajan suurempia lasteja yhdellä kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotisi ja Viro kiittää kokomusta !!! No onneksi ei ole kuin tunnin ajomatka ruotsin puolelle, samalla kun vie euroja systembulagettii niin nappaa ne karkitkin sieltä ruotsin puolelta mukaansa ja kun siellä päin on liikkeellä niin ainahan sitä voi samalla tuoda muutakin tarpeellista tullessaan !!! Siinäpä menee samalla moninkertaiset verotulot suomelta ainakin minun osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa kummallista, kun kansalaisille ei kelpaakaan säästöt juuri näistä tarpeettomista, jopa vahingollisista aineksista. Se on sitä, josta olisi voitu ottaa enemmänkin ja ne, jotka uhoavat hakevansa viinat esim. Virosta, ovat tehneet niin aiemminkin. Ilman viinaa, tupakkaa ja karkkia pärjää jokainen, eli turha puhua taas rahojen riittämättömyydestä; on itsekunkin oma asia päättää ostoskorinsa sisällöstä. Turhat valittajat ovat vain aina äänessä, mutta juuri em. ostoksiin riittää sitä rahaa. Vielä olisi voinut riisua näitä sosiaalietuuksia, joita osa kansasta on ruvennut pitämään ansaittuina etuina ja loput joutuvat tekemään töitä aina vain enemmän. Töihin pitää panostaa ja lusmuilijat jättää lusmuilemaan omin keinoin. Sitten myös nähdään oikeat työhaluiset, kuten muuallakin maailmassa tehdään, vain täällä Pohjoismaissa on tällainen "hyvinvointivaltio" muotia, mutta siitä on aika päästää mahdottomana irti. Ketkä sen tulevaisuudessa maksavat? Soini ja Sipilä voivat miettiä uutta ohjelmaa, koska heille ei ole ollut sopivaa mikään, mutta ei ole myöskään tullut selviä lukuja esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi nyt edes kerrottu, paljonko tuo alkovero nousee. Korotuksen määrä määrittelee viinarallin lisääntymisvauhdin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on Jutan uskomuksille aivan sama! Totuushan on, että tuonti Virosta kasvaa samassa suhteessa, ellei enemmänkin, kuin hallituspellet alkoholiveroa nostavat ja kyllä tässä maassa osataan vielä tehdä kiljua ja kotiviiniä niinkuin vanhoina "hyvinä" aikoina -90 luvun lamavuosina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapa siinä Urpilainen puhua mitä tahansa,niin kyllähän Viinarali Virosta tulee lisääntyy,nyt hakevat pakettiautoilla myöhemmin rekoilla.Näin se vaan on tosi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten olisko paikallaan korotaa tupakan veroa,eli tuplata askin hinta?
Viinaralli Virosta välittömästi sulkuun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin hallitus edistää ja lisää baltiaan suuntautuvaa matkailua ja eipä unohdeta hiivan ja sokerin kulutuksen nousua.Näin autetaan naapurimaiden tuotantoa tälläkin saralla.Kyylä Suomi on fantastinen maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutta riepu erehtyy taas pahankerran! pittäähän sitä jostain kerätä maailmalle rahhaa Rouva jämy ossaa ens vaaleissa todellakin tiedän mitä puolueita en äänestä niinku sata varmasti!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onpahan taas syytä olla käymättä alkossa ja enemmän syytä käydä rajan toisella puolen. Kyllä mun pikku-bussiin mahtuu 9 paikan jälkeenkin vielä vaikka kuormalavallinen olutta. Osan penkeistä voi jättää vaikka kotiin niin sitte mahtuu 3 kuormalavallistaki helposti. Eipähän tarvi alkossa käydä eikä tuoda niistä verorahoja tähän maahan. Hah haa, pitäkää typerät päätöksenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, miten määritellään 'merkittävästi'? Taas ei vasen käsi tiedä mitä oikea teke ja vice versa. Kait tässä nyt kokoomus tekee viimeisiä palveluksia tukijoilleen - tuskin ovat enään hallituksessa moniin vuosiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidät on petetty!!!EU-kansan äänestyksessä meille luvattiin viinaa keski-Eurooppalaisilla hinnoilla.Porukka äänesti EU:n puolesta,jotta viinan hinta laskisi EURO-tasolle,eikä enää tarttis juoda pontikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakulla juomat Eestistä kerran kahdessa vuodessa.Eipähän tarvi yhtenään hypätä alkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai ei vai ?
No katsotaan..haaparannalta ja virosta saa tuoda niin paljon kuin pakettiautoon mahtuu omaan käyttöön viinaksia.
Että odotellaan kuinka verotulot tippuvat että heilahtaa tämän päätöksen myötä maaltamme !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
29
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
27
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
23
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
18
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
16
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
10
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image