Kotimaa

Urpilainen: Uudistukset kirpaisevat jokaista suomalaista

Kotimaa 7.8.2013 19:07 | Päivitetty 7.8.2013 20:06
STT

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan suomalaisilla on edessään välttämättömiä rakenneuudistuksia, jotka kirpaisevat jokaista. Hän on puhunut viime päivinä ahkerasti uudistusten tarpeesta, mutta ei ole kertonut, mitä ne käytännössä voisivat olla.

Urpilainen on kasannut paineet uudistusten linjaamisesta loppukuulle, jolloin hallituspuolueet päättävät ensi vuoden talousarvioesityksestä.

Valtion velantarve on kasvanut tuntuvasti. Velkaa aiotaan ottaa ensi vuonna 6,6 miljardia euroa, mikä on reilusti enemmän kuin keväällä arvioitiin.

Valtion velan määrä kohoaa yhteensä jo noin 98 miljardiin euroon.

Hallituksen on tarkoitus päästä sopuun osinkoverouudistuksen yksityiskohdista lähiviikkoina. Kiisteltyä uudistusta jouduttiin jo keväällä korjailemaan, ja se on jättänyt kitkaa hallituksen sisälle. Urpilaisen mukaan sopimatta on vielä muun muassa kysymys ansiotulojen muuntamisesta pääomatuloiksi.

Oppositio perää hallitukselta lisää konkreettisia toimia. Joitain kiitoksiakin heruu: perussuomalaiset pitää hyvänä osa-aikatyön helpottamista, keskusta kiittelee kotitalousvähennyksen korotusta neljälläsadalla eurolla 2 400 euroon.

Urpilainen esitteli budjettiehdotuksen päälinjat keskiviikkona. Budjettiehdotus julkaistaan kokonaisuudessaan torstaina.
 
Päätös eläkeuudistuksesta viipyy


Lähivuosien suuria rakenteellisia kysymyksiä on muun muassa eläkejärjestelmän uudistaminen. Urpilainen korostaa, että suomalaisessa sopimusyhteiskunnassa eläkeuudistuksesta neuvottelu kuuluu työmarkkinaosapuolille.

– Tietysti toivomme, että neuvottelu tuottaa tuloksia ja uusista eläkeuudistuksista kyetään sopimaan. Jos näin tapahtuu, lainsäädännön valmistelu kyetään käynnistämään tämän vaalikauden aikana, mutta päätöksiä uudistuksesta ei tehdä.

Käytännössä lausunnon voi katsoa tarkoittavan sitä, että hallitus on valmis aloittamaan myös eläkeiän nostoon tähtäävän lakivalmistelun, jos työmarkkinaosapuolet sitä ehdottavat. Urpilainen pitää näin kiinni SDP:n vaalilupauksesta olla nostamatta eläkeikää tällä hallituskaudella.

Päätös eläkeiästä on jäämässä seuraavan hallituksen harteille. Eläkeuudistuksen on kaavailtu tulevan voimaan 2017.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (140)

Kyllä menee höpöksi koko homma....luokanopettaja on valtiovarainministerinä ja liikenneministerinä apteekin tukihenkilö....kyllä noi polittiset nimitykset pitää lopettaa kun on kyse noinkin isoista ja vaativista tehtävistä....

...ja kirjoitusvirheet tulee kans, että saadaan keskutelulle pituutta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jostain syystä alkoi soimaan päässä vanha kappale:
"Kaikkihan me samassa veneessä ollaan, vaikka järjestys on toki saatu tähänkin jollaan; toiset soutaa ja toiset vähän melalla avittaa.

Kalansaaliskin jaetaan, vaikkei ihan tasan, saa soutajat perkuutähteitä kasan, sillä solidaarisuuttahan Suomessa tarvitaan.."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on pätäkkää niinko päättäjillä, jää kirpaisu kirpunpuremaksi. Tavallista pulliaista se kirpaisee kovasti. Sieltä se otetaan mistä helpoiten saa. Äänestäjät unohtaa tämän kahdessa viikossa ja seuraavissa vaaleissa kokkareet ja sossut juhlii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se rakennemuutos meni kuten ennustettiin, sähkö, bensa, tupakka, alkoholi kallistuu ja ensi vuonna alkoholi, tupakka, bensa ja sähkö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen velka ei kasvaisi jälleen näin paljon, jos Jutta olisi halunnut nähdä tosiasiat, tai siis tunnustaa "valehdelleensa" vaalikiertueella, mihin oikeasti tullaan joutumaan. Yhä edelleen hän yrittää puhua painokkaasti kuinka tärkeää on nyt maltillinen palkkaratkaisu plää plää ja hänen omat aatetoverit ovat niitä, jotka ovat meidät ajaneet ulos maailmanmarkkinoilta älyttömillä palkkavaatimuksillaan verrattuna muihin kilpailijamaihin. Tänä aamunakin aamuteeveessä Lyly kehtasi uhata, että nolla-ratkaisulla ei sopimusta synny, mutta ollaan valmiita neuvottelemaan! Ei tässä tiedä, itkeäkö vai nauraa, niin tyhmiä ovat ay-väen puheet. Kannattaahan sitä pitää kiinni omasta palkastaan, vaikka kaverit joutuvat sillä tavalla työttömiksi, mutta mitäs siitä. Jos Jutan satuja ei tarvitsisi ottaa kaikessa huomioon, niin monta päätöstä olisi pystytty tekemään hallituksen toimesta ja ne ovat niitä päätöksiä, jotka tullaan tekemään aivan lähivuosina riippumatta siitä ketkä istuvat hallituksessa. Juuri se tässä naurattaakin eniten, kun Jutta on nyt tullut julkisuuteen niin "vakuuttavana" puhumaan asioista, joista Katainen puhui jo edellisessä hallituksessa, mutta kun tämä pöljä kansa (tai siis osa siitä) ei halua uskoa totuutta, jonka näyttävät vain kokoomuslaiset ymmärtävän. Tervemenoa vain sipilät ja soinit tekemään niitä viisaita päätöksiä tulevassa hallituksessa, joten mielenkiinnolla odottelen sepityksiä toimillenne, mutta se passannee kansalaisille, tulevathan ne kepuleilta ja toriparlamentaarikoilta, siellä varsinkin se viisaus lymyää. Yhtään rahareikää ulkomaille eivät tuki sen kummemmin Sipilä kuin Soinikaan, sen totuuden tietää ilman tutkijan titteliäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä ne Kreikalat saadut vakuudet on???? Onko niillä lyhenetty valtionvelkaa, vai menikö ne Urpulaisen Kätäisen Rehni ja meppien taskuun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä se on elo kokoomuksen johtamassa suomessa. Ei rahat riitä jukulauta vaikka kuinka verotusta kiristettäis. Rikkaiden veroparatiisi ja pienituloiset maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se kiva, että kirpasee jokaista...myös sellaista, jolla ei ole enää mitään otettavaa. Hyvinvoivan kansanosan arkipäivää mikään ei varmasti kirpaise...korkeintaan kuukaudessa jää muutama euro vähemmän käytettäväksi esimerkiksi sijoitusvarallisuuteen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin katsomassa netissä budjettikirjan. Alkoholin, tupakan ja polttoaineiden verotusta kiristetään, mutta puoluetuki on tismalleen saman suuruinen kuin aiemminkin. Eihän se kipu kosketa sitten puolueita ollenkaan! Hyi Juttaa, onhan se kivaa jos opettajatar on tiukka, mutta kuiva ei saa olla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutta ja Jyrki sopivat hyvin yhteen - mutta kumpikaan ei ole parhaimmillaan kovin vaativissa tehtävissä. Kreikkalaiset eivät halua korottaa verotusta omassa maassaan, joten Jutta ja Jyrki kiristävät verotusta Suomessa. Eiköhän nyt olisi selkeintä nimittää Timo Soini pääministeriksi ja laittaa maame asiat kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedetään tasan tarkkaan paljonko rahaa tarvitaan muttei uskalleta porvarieta suututtaa korottamalla suuri tuloisten verotusta . Viisi tonnia kuussa ylittävästä tulosta 70 prosenttia veroon ja eläkeisiin kolmen tonnin katto joka koskee kaikkia .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on taas näitä kommentteja,josta näkee ett on Urpilaisen ja Kataisen leireistä(hyvä tuloset)!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Urpilainen puhuu uudistuksista vaikka on kyse leikkauksita ja elintason alentamisesta? Uudistuksert ainakin minun mielikuvissani tarkoittaa pääsääntöisesti parannuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urpilaisen "liiketoiminta" kirpaisee varmasti jokaista suomalaista. Miksi Suomi ei käytä ammattilaisia kansantalousasioiden hoitamisessa?
Peruskoulun opettaja Urpilaiselta puuttuu näennäinenkin asiantuntemus Suomen Valtion rahavirtojen hallinnasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Khyl, jos meinaavat kiristää sähkö, polttoaine ja/tai ruokakustannuksia niin vaihtoehtoja on pari.
Muuttaa ulkomaille tai sitten myydä talo ja alkaa vaimon kanssa työttömäksi ja elättää lapset sossulla.
Onhan tuossa jo tullutkin pari ammattia hommattua molemmilla ja siihen 15v töitä päälle, eli ollaan hyyyyyvin kalliita
työelämästä poistujia yhteiskunnalle. Eikä varmasti ainoat.

Jos tällä yrittämisellä ei jää itselle mitään käteen "ni ee khyl kannata tää arpeeti".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (140)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image