Kotimaa

Urpilainen: EU-komission ve­ron­kier­to­pa­ke­tis­sa vakavia puutteita

Jutta Urpilainen (sd.) sanoo, että yhteisöverokikkailu heikentää hyvinvointipalveluiden tulevaisuutta. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 10.4.2016 13:02 | Päivitetty 10.4.2016 13:30
STT

Euroopan komission lakipaketissa veronkierron vähentämiseksi on vakavia puutteita, sanoo entinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.). Pahin puute on, ettei paketti velvoittaisi monikansallisia yrityksiä raportoimaan voitoistaan ja veroistaan maakohtaisesti.

Lisäksi yritysten raportointivelvoitteen liikevaihtorajaa olisi laskettava ja yritysten sisäisten lainojen korkovähennysten mahdollisuutta rajattava tiukemmin.

Lakipaketti olisi kuitenkin ajettava läpi, ja sille olisi saatava kaikkien jäsenmaiden tuki, myös niiden, jotka hyötyvät "verokikkailusta", Urpilainen kirjoittaa blogissaan.

Urpilainen sanoo, että yhteisöverokikkailu heikentää hyvinvointipalveluiden tulevaisuutta.

- EU-alueella jää verottamatta jopa 70 miljardia euroa vuodessa, kansanedustaja kirjoittaa.

Linkki juttuun

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Suomessa liikkuu erilaisia käsityksiä harmaan talouden merkityksestä. Poliittiset taloustieteilijät ja eräät poliitikot katsovat, että harmaan talouden osuus kansantaloudesta on 10 - 13 prosenttia. Kriittisempi koulukunta taas arvioi harmaan talouden osuudeksi vaivaiset 1,5 prosenttia. Totuus on monien arvioiden mukaan melko lähellä viimeksi esitettyä lukua. Tästä jokainen, joka ei ole poliittisesti värittyneen talousspekulaation vanki, voi arvioida, kuinka paljon julkiselta sektorilta jää saamatta verotuloja vuosittain. Toki nekin pitäisi saada äkkiä kansantalouden kiertokulkuun. Pidetään kuitenkin järki päässä myös viheriöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Jutta! Demarit kautta koko Euroopan ovat verokikkailun vastustajia mutta kun oikeistolaiset haluaa Nallen linjan jatkavan. URPILAINEN ON OIKEALLA ASIALLA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demareiden ydinosaamisalue on aina ollut huolehtia ja kuluttaa jonkun muun rahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän urpilaisen ja SDP:n homma ole nyt ja ennen sekä tulevaisuudessa keksiä veronkiertoja suomen herrojen ja omiin tarpeisiin ihan riittävästi köyhien kustannuksella.Urpilainenkin pitäköön suunsa kiinni nyt ja iankaikkisesti kun hänellä ei ole muuta tekemistä kuin lihottaa omaa napaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisaalta yritykset maksavat Suomessa jo hirvittävän ison summan piilo veroja esim. työntekijän eläkemaksut. Eläkemaksut ja työeläkkeet ovat liian suuria sanon mä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onse vaan kumma miten mämäkin nainen kehtaakin yleensä enään kommentoida yhtään mitään. Hän pitää ihmisiä tyhminä ilmeisesti ja luulee, että hänen omat töppäilyt ovat unohtuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi näitä aikoja. Jutta se nosti veroja suomalaisille oikein olan takkaa. Kun ei käsitys riittänyt muuhun. Jutta ja Jyrki se lapioi kreikkaan rahhaa minkä ehtivät? Mutta Jutta huva. Missä ne takuu ja vakuudet ovat? Onko siellä Panamalistalla mahdollisesti SDP nokkakaartia kun omana kinisterinä saanut muuta kuin tuhoa ja suomen vähävaraisille vain heikennyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellinen veroparatiisi on koti-Suomi. Verot käytetään toisarvoiseen luusereitten ja työhaluttomien ja vieraskansojen hyysäämiseen. Yhteiskunnan ei tarvitse olla tasa-arvoinen ja yhdenmukaistettu. Rahalla saa mitä haluaa, jos sitä vaan saa hommattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko yllätys? Jos veronkiertäjät ja huijarit laativat lakeja, niin niistä löytyy "yllättäen" porsaan- ellei peräti ison sian meneviä reikiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se aina käy että lobbarit pystyvät vaikuttamaan porsaanreikien pysymiseen. EU.ssa on 10 000 finanssialan lobbaria ja niiden painostuksen edessä politikot ovat polvillaan. Suomen hallitukset eivät suinkaan ole ensimmäisten joukossa estämässä verojen kiertoa. Pelaako Stubin konttori omia pelejään vai onko koko hallitus mukana asioissa.
Mikä on totuus harmaan talouden veroja tutkivista veroviranomaisista. Stubb kehui käynneensä ne laskemassa hän löyti 95, sensijaan edellisenä päivänä verohallituksen johtaja ei tiennyt niitä olevan kuin 15. Sitäpaitsi pari viikkoa sitten poistettu hallintorekisteri on taas eduskunnassa. Kovin on luotettavaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no miksi et hyvä tyttö korjannut niitä jos asiat tiesit kun ministerinä istuit.turha puskista huudella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Nalle hyväksy .Hän pysyy rauhallisilla mielillään Upm:n ,Nordean ja Danskan puheenjohtajana liikaa pyydetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs Jutta teki näiden asioiden eteen virkakaudellaan?
-ei yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon demarin tunnistaa siitä, että kuinka hyvin hän kykenee kuluttamaan muiden varallisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja paljonko jää veroja saamatta kun yhet ottaa liksansa palkkiona??? Palkkiot verolliseksi kans - se on pahimmanluokan verokiertoa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja paljonko jää veroja saamatta kun yhet ottaa liksansa palkkiona??? Palkkiot verolliseksi kans - se on pahimmanluokan verokiertoa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entinen kanisteri Jutta sanoo tässä oikean totuuden, Bryssel on niin tiukasti ryöväyskapitalismin talutuksessa, että hankkeet ryöväyksen suitsimiseksi ovat enemmän mölyä mölyn vuoksi, todellisia toimia ei aiota tehdä, eikä meidänkään tämän hetkinen hallitus ole aktiivinen näissä asioissa, paitsi väärään suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yksistään jää verottamatta jo 50 miljardia euroa.
Mutta monet kikkailee Saksan suuntaan eli kuinkahan paljon sitä kautta kerääntyy?
Entä me tavalliset työtätekevät maamme tukipylväät?
Verojen lisäksi maksoin 50 € kaupan pihalla siitä, että parkkikiekko unohtui...Isänmaalle menee näin vääränlaista tukea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

50 euron pikavoitto kaupan pihalla, jossa olen ostoksilla, tarkoittaisi sitä, etten siihen kauppaan koskaan enää menisi. Katupysäköinti erikseen. Nahkasaranat kestäisi jatkossa minun oven aukaisuni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

16:54
Haukiputaalaislähtöinen "Topson" Taavitsainen ja "JerAx" Vainikka voittivat toistamiseen Dota 2 -tietokonepelin maailmanmestaruuden
16:46
Kristilliset huolissaan sananvapauden tilasta Suomessa – "Keskusteluympäristö tuntuu sietävän huonosti massasta poikkeavia näkökulmia"
16:46
"Taidan ottaa nyt konjakin", eläkkeellä oleva Ebla Katainen tuumasi miehelleen perjantai-iltana Siilinjärvellä, kun hänestä tuli miljonääri
16:07
Poliiseihin kohdistuvaa väkivaltaa tutkinut Henri Rikander viikonlopun ampumisista: "Oli tilastollisesti todennäköistä, että näin tapahtui"
15:17
Henkilöauto syttyi tuleen kesken ajon Tupoksella
14:53
Uintiretki Biarritzissa synnytti Brexit-metaforan – Britannian pääministeri vertaa eroneuvotteluja kallioksi Atlantissa
14:22
Paavi vetoaa Amazonin puolesta: Metsäkeuhkot ovat elintärkeät planeetallemme
90
Puheenaihe: Pitäisikö rahapeliautomaatit poistaa kauppojen yleisistä tiloista ja siirtää esimerkiksi pelisaleihin?
57
Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopun aikana jo kolmea poliisia ammuttu
46
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
39
Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät nousevat yhä, oululaiset tekivät alkuvuonna yli 5 miljoonaa bussimatkaa – syksyllä joukkoliikenteelle tulossa oma sovellus
22
Kuuska soi -festivaaleilla juhlittiin seurassa ja iloiten – "Jatkamme tästä Oulun yöhön"
19
Porvoon ampujat ovat vaarallisia, mutta poliisin mukaan konkreettista uhkaa sivullisille ei ole – Tekijät ovat yhä karkuteillä, Keskusrikospoliisi tutkii asiaa murhan yrityksinä
18
Oulussa työllistetään EU:n rahoilla – leijonaosan EU:n rakennerahastomiljoonista saa Pohjois-Pohjanmaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

201 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image