Kotimaa

Ur­hei­lu­mi­nis­te­ri Sampo Terho osallistuu Matti Nykäsen hautajaisiin – laskee seppeleen valtiovallan puolesta lauantaina Jyväskylässä

Urheiluministeri Sampo Terho on saanut kutsun Matti Nykäsen hautajaisiin.
Kotimaa 26.2.2019 13:35
Tanja Nuotio

Sampo Terho sai kutsun Matti Nykäsen hautajaisiin. Hän vie valtioneuvoston puolesta seppeleen ja osoittaa näin kunnioitusta Nykäsen suurille urheilusaavutuksille.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) osallistuu mäkihyppylegenda Matti Nykäsen hautajaisiin valtion edustajana ensi lauantaina Jyväskylässä.

– Urheiluministeri Sampo Terho on saanut kutsun Matti Nykäsen hautajaisiin ja tuo niihin valtioneuvoston puolesta seppeleen, jolla valtiovalta osoittaa kunnioitusta Nykäsen suurille urheilusaavutuksille, Terhon erityisavustaja Toni Ahva kertoo Lännen Medialle.

Nykänen siunataan haudan lepoon ensi lauantaina Jyväskylässä. Nykänen menehtyi Joutsenossa 3. helmikuuta.

Valtio kustantaa Matti Nykäsen hautajaiset, ja rahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Opetus- ja kulttuuriministeriö kustantaa hautajaiskustannukset, joihin on määritelty ylärajaksi 20 000 euroa.

– Toteutuneiden kulujen mukaan maksetaan. Lopullinen summa selviää vasta hautajaisten jälkeen, Toni Ahva toteaa.

Nykäselle mietittiin jopa valtiollisten hautajaisten järjestämistä, mutta tästä luovuttiin, koska Nykäsen läheiset halusivat järjestää hautajaiset perhepiirissä.

– Nykäsen omaisten kanssa on sovittu, että opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa hautajaiskustannukset. Mielestäni Matti on urheilusaavutuksillaan sen ansainnut, Sampo Terho (sin.) kertoi jokin aika sitten Seiskalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hautajaiskuluihin luvattu 20 000 on Pro Urheilu tunnustuspalkinnon suuruinen. Palkinnon, jota Matille ei ole myönnetty, mutta jonka esim. Puikkonen on saanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno kunnian osoitus valtiovallalta. Sampo on hyvä ministeri, Matti on ja oli maailman paras mäkihyppääjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osanotto omaisille.
Jos vaalit eivät olisi noin lähellä, niin tämä kulttuuriministeri ei olisi suutaan aukaissut Matin muistoksi. Nyt on kaikki keinot käytettävä hillotolpan menettämisen pelossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänten kalastelua Matin kustannuksella Terho olis voinut lähettää avustajansa laskemaan seppeleen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään äänten kalastusta, vaan kunnioitusta aikamme suurimpiin kuuluneelle urheilijalle. Hieno ja arvostettava ele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainut,,mistä Sampo ministeri tullaan muistamaan. Laski Matin hautakummulle kukkaseppeen valtiovallan puolesta,,,,pieniä on silakat joulukaloiksi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... vaan siitä, että hoiti homman hienosti valtiovallan puolesta kansalaisia kuullen ja kuunnellen ja läheisiä kunnioittaen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perhe haluaa viettää hautajaiset perhepiirissä ja tämä änkeää ääntenkalastukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Urheiluministeri Sampo Terho on saanut kutsun Matti Nykäsen hautajaisiin ja tuo niihin valtioneuvoston puolesta seppeleen."
Oliko tuosta lauseesta noin vaikea ymmärtää, että Terho osallistuu kutsuttuna hautajaisiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saa ajatella näin,että ääntenkalasteluun joku menee hautajaisiin.hieno kunnianosoitus valtiovallalta Matille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
20:00
Lohkovoitto ja kasa maaleja – Niklas Jokelaisen hattutemppu siivitti AC Oulun Suomen cupin lohkovoittoon
20:00
Rovaniemen hovioikeus on aktiivisin matkakäräjillä, joista suurin osa kohdistuu Ouluun – Miksi hovioikeus niin usein alentaa tuomioita? Tilaajille
19:59
Saari ratkaisi jatkoerässä Kärppien naisille pudotuspelien avausvoiton
175
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
26
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Verotus kovenee jo muutenkin aika nopeasti kun eläke yli kahden tonnin menee. Tällaiset jutut kumpuavat vasemmiston rive... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image