Kotimaa

Ul­ko­mi­nis­te­riön henkilöstön edunvalvoja Verk­ko­uu­ti­sil­le: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"

Ulkoministeri Pekka Haavisto on saanut osakseen kovaa kritiikkiä ulkoministeriön virkamiehiltä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 8.12.2019 12:00
Antti Karvonen

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimet ovat aiheuttaneet poikkeuksellista kuohuntaa ulkoministeriön henkilöstön keskuudessa, kertoo Verkkouutiset.

Kiista on kärjistynyt siihen, kuinka Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä olevien suomalaisten mahdollinen kotiuttaminen tulisi hoitaa.

Lehti haastatteli ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen (UHVY) puheenjohtaja lähetystöneuvos Juha Parikkaa. Virkailijayhdistys on ulkoministeriön henkilöstön edunvalvontajärjestö.

– Luottamus ministeri Haavistoa kohtaan on horjunut henkilöstön keskuudessa erittäin pahasti. Ihmiset ovat ihmeissään siitä, mitä talossa tapahtuu, Parikka kertoi Verkkouutisille.

Vuodesta 1985 ulkoministeriössä toiminut Parikka ei muista virkauransa aikana kenenkään toisen ministerin saaneen osakseen yhtä laajaa epäluottamusta kuin Haavisto nyt. 

–  Henkilöstön luottamus ministeriä kohtaan voi rakentua vain teoille, ei jälkikäteiselle selittelylle. Konsulipäällikkö Tuomisen Helsingin Sanomille antaman haastattelun perusteella näyttää valitettavasti edelleen siltä, että Haavisto puhuu muunneltua totuutta ja selittelee toimiaan parhain päin. Enää ei voi välttyä vaikutelmalta, että kyseessä on jatkuva ja määrätietoinen totuuden vääristely, Parikka sanoi. 

Konsulipäällikkö Pasi Tuominen suomi Haavistoa kovin sanoin Helsingin Sanomien haastattelussa perjantaina

Juha Parikan mukaan ulkoministeriön henkilöstön tyytymättömyys Haaviston toimintaa kohtaan on kasvamassa poikkeuksellisiin mittoihin. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Jos kerran näin on niin kuinka paljon ja mistä kaikista tehtävistä henkilöstöä on vaidettava että kansamme edustuksellisuus toteutuu?
Virkamiehet tekevät mitä kansan valitsemat edustajat (tässä ministeri ja hänen avustajat) käskevät. Virkamiesten tehtävä on toteuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tuollaisen ulkoministeriön nyt äkkiä miehitä vaikka roudarilla, autonkuljettajalla ja parhailla Face-kavereilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiväthän vihervasemmistolaiset voi millään hyväksyä että työntekijät yrittävät savustaa omasta mielestään kelvottoman pomon ulos. Voi voi kun tuntuu katkeralta kun omaa poikaa kurmuutetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään luottoa. Uskomatonta säätöä.
Hallituksella samaten luotto pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ministeri on vannonut ministerivalan tai antanut juhlallisen ministerivakuutuksensa, niin hänen tietysti myös edellytetään kaikissa toimissaan toimivan silloin myös toimitusministeriön asemassaan myös lainkuuliaisesti sekä oikeudellisesti totuudessa pysyvänä kansalaisena!

Kun Haavisto ei itse näytä vieläkään ymmärtävän, että olisi korkea aika vetää jo vihdoin aivan itse oikeat johtopäätökset tekemistään: selkeistä, omaa tulevaa henkilökohtaista etuaan tavoitellessaan näin vaikka humaania lisäjulkisuutta tuleviin Presidentin vaaleihin Al-Holin pakolaislerin lasten auttamisella.

Tälle, omasta mielestään varmaan kuningasidealle, haluten samaistua maailmalla pohjoismaisena, maailmaa syleilevänä vastuun kantajana, Haavisto ei ollutkaan reissuiltaan ehtinyt tai ajattelemattomuuksissaan uskoiko, ettei hänen silloisena ulkoministerinä edes tarvitsisi huolehtia toimilleen Hallituksen yhteistä poliittista linjausta saatikka tukea, mutta pyyteli kyllä nyt anteeksi omia tekemisiään, selviä mokiaan.

Ulkoministerihän olikin ehtinyt kyllä ennakkopelotteluksi oman ministeriönsä muille työntekijöillekö, kaikille virkavelvollisuudella toimiville muille? :
Antaa 'sapiskaa', kokiessaanko Ulkominiteriön tämän, hyvin kokeneen viranhaltijan niskuroineen, jättäessään ' Suuren päällikönsä' virhemääräyksen toteuttamatta mukisematta ja siksi ' rankaisevansa alaistaan' siirtämällä hänet toisiin, silloin toistaiseksi määrittämättömiin, muihin tehtäviin!

Eihän tällaista voi tapahtua meillä Suomessa? Myös ministerivalan vannonut, ns. poliisiministeri Ohisalo ilmoittaa nyt Haavistolla olevan hänen, puoluetoverinsa täysi tuki toimilleen.
Kuka silloin takaa virkavelvollisuudella toimineen Ulkoministerin oikeusturvan tässä Vihreiden aina vain laajenevassa vastuun väistelyn loputtomassa sotkussa?

Eihän näin voi toimia tasavallassa Suomi, aikaisemmin uskoimme sentään tätä oikeusvaltioksi!
Kauhulla ajattelen, jos Suomessa olisi näin toimiva presidentiltä, kun näin:
Kaikki uskottavuus on molempien omilla tai Vihreät puolueensa toimilla aivan itse yhdessä tuhottu!

Annettu ministerivala - vakuutus edellyttää aivan erilaista toimintaa, lainkuuliaista, arvokasta ja tietysti totuuden mukaista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haaviston kilvenkiilloitusoperaatio seuraavien presidentinvaalien varalta meni kiville, ja hyvä niin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset virkamiehet ovat erittäin ärsyttäviä niitähän Soini on nimittänyt paljon, omia puolueen miehiä kaikkiin virkoihin, tuskin naisia.
Ministerinä on ulkoministeriössä erittäin hyvä kansainvälisissä yhteyksissä ja tuttu Haavisto, presidentin vaalityötä tehdään jo näin aikaisin.
Haavisto on erittäin fiksu, rollaaminen ja maalittaminen on erittäin kovaa häntä kohtaan tällä hetkellä, toivottavasti tämä Suomi ei ole tälläinen ja tule meille elämä Romanian malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitähän tässä juuri yritetään välttää, ministerinkin pitää noudattaa lakia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verkkouutiset on pysähtyneistön äänitorvi, sen enempää oikealle ei jutut missään mene - persujargonia lukuunottamatta. Ohjaa lukijat luontevasti oppositioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menneen ajan Poliittisia viranhaltioita kaikin tyynni ja koko Ministerö täynnä.

Paavo Väyrysen, Kekkosen tai Tuomiojan reinkarnaatiota odottavat?

Ei käy Pekkaa kateeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkääpä hätäilkö. Ohisalolla on Haavistoon täysi luottamus ja ministeriön ongelmat olisi pitänyt korjata jo vuosia sitten ja Haavistolle ostaa ehjä puhelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska Ohisalolla on täysi luotto Haavistoon, kertoo se, että meillä ei ole luottoa Ohisaloon. Haavisto ja Ohisalo pihalle hallituksesta. Tätä pitää keskustalaisten vaatia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haaviston olis syytä käydä valtoinvierailulla Venäjällä ja Arabimaissa ja otaa mukaan myös elämänkumppani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haavisto on käynyt varmasti kaikissa mainitsemissasi maissa, suomalaiset lapset pitää saada Suomeen turvaan, se on tärkeintä, politikointi on sivuseikka.
Aikuisten kanssa saa tehdä mitä tahansa, valintansa tehneet, joka tapauksessa heidät pidetään Suomessa, mutta lapset pelastetaan.
Trump jätti ihmiset hengen vaaraan kun sotilaat vietiin pois, siksi varmaan kiire näillä päätöksillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haavistolla on noussu valta päähän, ministeri joka joutuu mytomaanisesti selittelemään tekojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä mitataan nyt mitä se epäasiallisen kohtelun nollatoleranssi tarkoittaa ministerin kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haaviston entinen ulkoministeri pesti lienee mennyttä.
Toisaalta on hyvä tietää tulevaisuuttakin ajatellen jos alkaa vielä Presidentti ehdokkaaksi,ettei hänestä ole siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkin aika jonkun pöllyyttää ulkoministeriön pöhöttyneitä virkamiehiä,sehän on niin että ministeri johtaa ja virkamiehet toteuttaa ministerin päätökset,nyt näyttää siltä että nuo virkamiehillä on noussut se kuuluisa neste yli korvien.Jos hommat ei kelpaa niin ei muuta kuin kengän kuva takalistoon ja ulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image