Kotimaa

Ul­ko­maan­kaup­pa- ja ke­hi­tys­mi­nis­te­ri Virolainen Uganda-vyyhdistä: Entisiä ministereitä koskevista pe­li­sään­nöis­tä keskusteltava

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) odottaa, että hallitus käy entisen viestintäministerin Suvi Lindénin toimien johdosta pelisääntökeskustelun siitä, minkälaista vienninedistämistyötä entiset ministerit voivat tehdä.
Kotimaa 20.2.2018 22:36
STT

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) odottaa, että hallitus käy entisen viestintäministerin Suvi Lindénin toimien johdosta pelisääntökeskustelun siitä, minkälaista vienninedistämistyötä entiset ministerit voivat tehdä.

Hallituksella on hyvin vähän jos ollenkaan mahdollisuuksia pysyä kärryillä siitä, miten ja minkälaisten yritysten asiaa entiset ministerit ajavat.

–  Luulen, että minun ei tarvitse sanoa, että käytäisiinkö pelisääntökeskustelu, vaan tämän tapahtuman johdosta se varmastikin käydään, Virolainen kertoi Brysselissä tiistaina. Hän osallistui tiistaina ensimmäiseen kehitysministerikokoukseensa.

Kysymys ex-ministereiden toiminnasta nousi esille Lindénin Ugandan-matkan takia. Lindén kertoo olleensa edistämässä maassa tietoyhteiskunta-asioita. Hän oli matkalla Patrian tuotteita markkinoineen miehen kanssa, joka löytyi Kampalassa kuolleena.

Patrian neuvottelukunta koolle

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi, että puolustustarvikeyhtiö Patria julkistaa keskiviikkona yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhtiin liittyvistä asioista.

Lintilä sanoi STT:lle saaneensa yhtiön johdolta uuden selvityksen tiistaina. Lintilän mukaan tällä hetkellä ei ole tarvetta mihinkään jatkotoimiin.

Patrian neuvottelukunta pitää torstaina ylimääräisen kokouksen. Paikalla ovat muun muassa yhtiön hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja ja henkilöstön edustajat, kertoo neuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.). Hän ei kommentoi muutoin ennen kokousta Patrian toimintaa tapauksessa.

Neuvottelukunta on neuvoa-antava toimielin, eikä sillä ole lakisääteisiä tehtäviä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Samalla voisi keskustella sopeutuseläkkeen ja -rahan lopettamisesta ja takautuvasti takaisin perinnästä. Ja olisi myös syytä keskustella kansanedustajien lukumäärästä sekä puoluetukien rajusta leikkaamisesta tai kokonaan lopettamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkohan on homattava lisä tienestiä eihän 5000e/kk riitä entisen kansanedustajan menoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopeuttamiseläkkeillä olevat ovat eriarvoisessa asemassa kuin muut tavalliset kansalaiset. Miksi? Aktiivimalli käyttöön myös heille, samoin titteleillä pröystäily ja niiden hyväksi käyttö!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa poliitikot heräävät asioihin vasta sitten kun jotain on tapahtunut ja nostavat asiaa esille vain irtopisteiden keräämisen takia. Tämänkin tapauksen seurauksena ei tapahdu mitään. Kunhan heittää tässä vaiheessa. Näihin entisten ministerien asioihin olisi voinut ottaa kantaa jo vuosia sitten. onhan näitä vapaavuoria, lipposia, häkämiehiä ja muita ollut iät ja ajat.

Ja kuten jo aiemminkin kommenteissa mainitaan, nämä sopeutumiseläkkeet pitäisi käsitellä ensin ja kiireellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko sopeutumiseläkkeet myös lopettaa? Meillähän on nyt aktiivimalli, joka auttaa myös entisiä kansanedustajia ja ministereitä työllistymään, joten sopeuumiseläkettä ei tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi selkeintä jos puolueet puheenjohtajiensa suulla sanoutuisivat irti tällaisesta jatkossa. Se ainakin antaisi vahvan signaalin, ettei tällaista hyväksytä, eikä lähtökohtaisesti myöskään sallita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sitä ihmistä voi estää jos kerran haluaa edustaa ja kimaltaa isänmaan asialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikös ihan ensiksi keskustella ministerien naurettavan tasoisista sopeuttamiseläkkeistä jotka mahdollistaa kuitenkin työnteon oman yrityksen lukuun???? No revitään muutkin kaikki rahat mitä verokirstusta irtoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karmeen kokoinen kannustinloukku on sopeuttamiseläke. Tarjoaisin mielelläni aktiivimallia, sillä on kuulemma työllistävä vaikutus joten sopii erinomaisesti kelle tahansa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo sopeutumiseläkekortti on jo liian kulunut, keksi vihdoin jotain uutta.
Ala sinäkin kansanedustajaksi/ ministeriksi, niin saat sop. eläkkeen, niin ei tarvi kateellisena mussuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo täälläkin on näköjään monta jotka ovat valmiita lähtemään eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Siitä vaan pari kertaa yrittämään ja jokaiseen vaaliin 40 000 - 50 000 € omaa vaalivelkaa ottamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
57
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
47
Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja - pääministeriltä kovasanainen tuomio
39
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
29
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
28
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
26
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Vaurauden esittelyn sijaan, varakas voi arvostaa omaa ja lähimmäistensä terveyttä niin paljon, että ostaa ison kalliin ... Lue lisää...
Motoman

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image