Kotimaa

Tytti Tuppurainen ei ole kiinnostunut pääministerin paikasta – ou­lu­lais­po­lii­tik­ko keskittyy täysillä eu­roop­pa­mi­nis­te­rin tehtäviin

Tytti Tuppurainen keskittyy täysillä eurooppaministerin tehtäviin. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 3.12.2019 15:50
Jarkko Harjumaa

Antti Rinteen ero pääministerin paikalta käynnisti välittömästi spekulaatiot uudesta pääministeristä.

Myös oululaisen eurooppaministerin Tytti Tuppuraisen (sd.) nimi on vilahtanut ehdokkaiden listalla.

Tuppurainen kertoo Kalevalle, ettei hän ole kiinnostunut pääministerin tehtävistä.

– Tällä hetkellä keskityn täysipainoisesti huolehtimaan eurooppaministerin tehtäviä. Suomella on vielä vajaa kuukausi jäljellä EU-puheenjohtajakautta, Tuppurainen sanoo.

Dramaattisista tapahtumista huolimatta tilanne on Tuppuraisen mukaan hyvä jatkoa ajatellen. Hallituspuolueet ovat ilmoittaneet sitoutumisensa hallitusohjelmaan.

Rinteen suoraselkäisyys sai kiitosta oululaispoliitikolta.

– Rinteellä oli loppuun asti minun ja SDP:n tuki. Annan hänelle suuret kiitokseni uhrautumisesta: Rinne ei halunnut asettaa omaa etuaan Suomen edun edelle.

Rinne jätti hallituksen eronpyynnön tasavallan presidentti Sauli Niinistölle tiistaina noin kello 12.30. Rinteen hallitus toimi noin puoli vuotta.

Eronpyynnön vastaanotettuaan Niinistö kiitti Rinnettä hyvin sujuneesta yhteistyön kaudesta. Niinistö kuvaili yhteistyön aikaa "lyhyeksi, mutta hyvin hektiseksi".

Rinne puhui erostaan medialle Valtioneuvoston linnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

– Keskusta yksilöi tänään sen, miten epäluottamus heidän mielestään ilmeni. Kun sain siihen vastauksen, niin jouduin tekemään omat johtopäätökseni, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan päätöksessä ensiarvoisen tärkeää oli se, että laadittua hallitusohjelmaa viedään eteenpäin normaaliin tapaan.

– On sivuseikka, kuka johtaa pääministerinä tätä kollektiivia. Päädyin siihen, että jos minun roolini pääministerinä vaarantaa hallitusohjelman ajamisen, niin väistyn syrjään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oishan Paavo Väyrynen ammattipoliitikkona hyvä vaihtoehto pääministeriksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei olisi ollut tarpeeksi kokenut pääministeriksi..turhaa julkisuutta asian tiimoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanna Marin on tuleva pääministeri.

Suotavaa olisi että hänen edunvalvojansa saisi automaattisesti jäsenyyden valtioneuvostossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noo, ehti olla vähän ministerinä. Eikös sillä saa korotetut eläkkeet ja soputumisrahat. Nytkin täysin terveenä sairaslomalla makoilee. Ei se nyt kovin suurta uhrautumista ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kukaan ole edes nostamassa Tuppuraista pääministeriksi. 🤣Ihmeellinen usko vaatimattomaan kompetenssiinsa hänellä kyllä tuntuu olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noo, viisas ei tee mitään. Viisas tajuaa että jonkun suomen tytin tekemiset ja sanomiset ovat arvoltaan täysin nolla. Ketään ei kiinnosta. Ei edes suomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka hullu nyt lähtisi EU:n rahapatojen äärestä keräilemään pikkurahoja Suomesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tytti on kaikessa tyhmyydessään kerrankin viisas. Tuossa paikassa joutuisi oikeasti töihin ja lopputulos on jokatapauksessa tuhoon tuomittu. Eurooppaministerinä ei tarvitse tehdä käytännössä yhtään mitään. Ei siis yhtikäs yhtään mitään. Kukaan ei kysele perään ja saa olla brysselissä lämpimässä keskieuroopan ilmastossa suomalaisten veronmaksajien piikkiin ja kaukana kotimaan demareiden tyrimisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tytin kannattaa pysyä eurooppaministeriön töissä. Kun perehtynyt jo ja alkaa olla tuttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai hän voi olla kiinnostunut, kun ei ole mitään nostettakaan. Se nyt on aivan varma asia, että demareilta ei tule koskaan pääministeriehdokasta pohjoisesta. Puolue on etelän vetelien puolue siinä suhteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tytin mielestä tilanne on aina hyvä silloin, kun hän ei ole päätynyt syytettyjen penkille. Oulun kaupunginteatterin tilanne oli tosi hyvä, Riihisäätiön tilanteesta puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image