Kotimaa

Tytti Tuppurainen edustaa Suomea EU:n yleisten asioiden neuvostossa

Tytti Tuppurainen edustaa Suomea yhteisten asioiden neuvostossa Brysselissä tiistaina. KUVA: STEPHANIE LECOCQ
Kotimaa 27.1.2020 15:38
Antti Karvonen

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen osallistuu tiistaina 28. tammikuuta Brysselissä pidettävään yleisten asioiden neuvostoon.

Ministereille esitellään kokouksen julkisessa osuudessa Kroatian EU-puheenjohtajakauden prioriteetit vuoden 2020 alkupuoliskolla. Ministerit käyvät myös alustavaa keskustelua niin sanotusta Euroopan tulevaisuuskonferenssista.

Komission puheenjohtaja von der Leyenin heinäkuussa 2019 esittämien poliittisten suuntaviivojen mukaan vuonna 2020 käynnistettäisiin kaksivuotinen Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi (Conference on the Future of Europe).

Eurooppa-neuvosto pyysi joulukuussa 2019 neuvoston puheenjohtajavaltio Kroatiaa pyrkimään siihen, että määriteltäisiin neuvoston kanta konferenssin sisältöön, laajuuteen, kokoonpanoon ja toimintatapaan.

EU:n yleisten asioiden neuvostossa jäsenmaita edustavat pääasiassa jäsenvaltioiden eurooppaministerit. Neuvoston tehtävänä on muun muassa valmistella Eurooppa-neuvoston kokouksia.

MAINOS

Kommentoi

Yleisten asioiden neuvoston yksi tärkeimmistä tehtävistä on valmistella Eurooppaneuvoston kokoukset. Ajankohtainen tehtävä on EU:n monivuotiseen rahoituskehykseen liittyvät tehtävät. Ei kannata vähätellä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottakaapa, että kun Britannia eroaa EU:sta, niin samalla pienennetään hallintoa määrällä, joka vastaa Britannian ehdokkaiden määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä voisi vähempää olla luottamusta. Toivottavasti pitää paikkaansa ettei tuolla saa mitää aikaiseksi. Se olisi suomen ainoa pelastus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

192 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image