Kotimaa

Työnhakua ei tarvitse enää uusia ensi vuonna

Ensi vuonna työttömien ei tarvitse enää uusia työnhakuaan mekaanisesti tietyin aikavälein esimerkiksi käymällä paikallisessa työ- ja elinkeinotoimistossa näyttäytymässä. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 7.12.2013 8:00
Anu Leena Koskinen

Ensi vuonna työttömien ei tarvitse enää uusia työnhakuaan mekaanisesti tietyin aikavälein esimerkiksi käymällä paikallisessa työ- ja elinkeinotoimistossa näyttäytymässä.

Jatkossa työnhaku on voimassa  toistaiseksi. Toisin sanoen riittää, että ilmoittautuu esimerkiksi verkon avulla kerran työnhakijaksi.

Tämän jälkeen TE-toimisto ja työnhakija sopivat, miten usein tarkistelevat tilannetta.

Työ- ja elinkeinoministeriön vanhempi hallitussihteeri Tiina Korhonen sanoo, että jo tälläkin hetkellä TE-toimistot sopivat asiakkaiden kanssa asiointiväleistä.

”TE-toimisto ja asiakas sopivat, kuinka usein he pitävät yhteyttä. Esimerkiksi nuoreen työnhakijaan voidaan pitää yhteyttä kuukauden välein. Yhteydenpitoväli ei saa olla kenelläkään yli kuutta kuukautta”, Korhonen sanoo.

Uudistus tulee voimaan ensi vuoden alussa sen jälkeen, kun työttömien uudet verkkopalvelut valmistuvat. Työnhakijoille tiedotetaan muutoksesta myöhemmin.

Lue lisää 07.12.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Korkee aika saada uudistuksia keisarin vallan aikaiseen pyroraattiseen käytäntöön .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoinaan kun työkkäri vielä lähetti työtarjouksia ja työsoituksia työttömille, niin pakkohauttamalla työttömiä työhön pilasivat työnantajien mahdollisuuden tunnistaa oikeat työnhakijat pakotetuista työnhakijoista. Tuo taas johtui siitä, että liki kaikki työttömät pakkokävivät CV-kurssin. Näin työnantajat eivät enään erottaneet oikeita, työpaikasta kiinnostuneita pakkohakijoista. Siis työkkärin toimet ovat aiheuttaneet suurta häiriötä toimiville työmarkkinoille. Olisi aika jo lopettaa tuollaiset häiriköinnit ja antaa ihmisten hoitaa oma työhakunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miulla ainakin on jo reilu 1,5 vuotta ollut työnhaku voimassa alkaen sillon ja sillon, eikä ole kukaan kysellyt perään. Kertaakaan tarvinnut käyrä missään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ohan se kauhiaa ku rahan eteen pitäs toimistolla välistä käydä ilmoittautumassa tms

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siellä työkkärissä töitä ole. Koskaan ei ole tarjottu töitä sieltä eikä laitettu työsopimusta nokan eteen allekirjoitettavaksi. Kyllä ne on ihan yrityksistä työt saatu, mutta yleensä jäänyt saamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, Aivan samaa mieltä työkkärin jolla on kylläkin nykyään hieno nimi ei toimi enää. Pakko olla cw sisällä ja koskaan ei ole kukaan ottanut yhteyttä vaikka pirusti kokemusta myynnistä. Itse ne työpaikat pitää hakea mutta eipä iske kun hakevat sikahalvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan järkevää.

Se nettipalvelu vaan on niin susi kuin voi olla. Ilmeisesti virkamiestyönä tehty räpellys. Sitä voisi parantaa monin eri tavoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin on toiminu itellä. Ihan kuin se entivanhanen junan vessa... Mistään ei oo jääny kiinni, aina on asia menny läpi ja tietoturva säilyny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulen tässä käyvän siten, että työttömät joutuvat tästä lähtien tekemään enemmän "paperitöitä" työkkäriin; nettiraportointia mm. siitä, mitä ovat tehneet työpaikan haun eteen ja miten ovat aikansa kuluttaneet sekä muuta vastaavaa - ja tosi tarkasti. Ainakin Ruotsissa kävi niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep ,tuo on hyvä homma ,asiakkaaksi kun täyttää 18v. ja sopii ,että ilmoittavat Kelalle ja työ-eläkeyhtiöön kun siirtyy eläkkeelle ,tietenkin voi lisätä option siitä , että eläke-systeemimme kaatuessa ilmoitus menee suoraan väestörekisteriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen toiminut virkailijana reilut 3 vuotta, paljon on virkailijoilla mennytkin aikaa kaikenlaiseen turhaan asiakkaiden asioiden hallinnointiin ja "virkailuun", itse olen keskittynyt työtarjousten sopimiseen asiakkaiden kanssa. Nyt uudistuksen myötä aikaa jää toivottavasti enemmän nimenomaan töiden etsimiseen ja tarjoamiseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuuko sinusta siltä, että työttömät eivät osaa itse hakea työpaikkailmoituksista haettavia töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan niin, että työpaikkailmoitusten kautta työllistyvät eivät sinällään juuri tarvitse virkailijoiden palveluja? Ne työtehtäväthän ovat aika vahvasti jakaantuneet "kaikki menee" matalan tason paikkoihin ja kirjainyhdistelmähirviöitä pursuaviin asiantuntijatehtäviin.

Tuossa syksyllä törmäsin tähän byrokratian mielivaltaan. Nuori jannu oli hankkinut karenssia jäämällä pois jostain pilipalityöllisyyskurssilta, tuli meille hankkimaan työssäoloehdon verran. Ei jäänyt sopeutumisaika pitkäksi, otti toisena työpäivänä lennosta kiinni tehtävänkuvasta ilman suurempaa ohjeistusta, tarkasti vain pidempään talossa olleelta "miten tää menee". Kun ne vaan kaikki olis tollaisia? Siis mielestäni työvoimatoimiston "tuomio" oli täysin väärä. Miehen työhalukkuudessa tai -kyvykkyydessä ei ole mitään vikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko touhu olisi pitänyt lopettaa jo aikaa sitten. Tämä laitoshan onkin toiminut kuin vanhan neuvostoliiton mallin mukaan, että ihmisiä kytätään ja kyykytetään, kyräillään ja epäillään. minulla onkin hyvä esimerkki kertoa, kuinka jouduin epäilyn ja väärin käytöksen kohteeksi esittämällä työsuhteen päätyttyä työn antajaltani saaman todistuksen työn loppumisesta. Tämä ylimielinen virkaa takevä rouva vilkaisi esittämääni todistusta, mulkaisi minua ja tokaisi, että onkohan tämä varmasti aito vaiko tekaistu! Täytyy kyllä sanoa että , perseelleni olin lentää. En osannut sanoa siinä tilanteessa mitään ,vaikka yleensä olen sanavalmis mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ! koko systeemi on aivan turha. Nyt voitais sitten antaa potkut näiulle työkkärin suojatyöläisille. Valtio säästäis kun lyötäs koko pulju kii ja laitettas työpaikat nettiin. Työvoimatoimisto on suomen turhin laitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat Alpo puhua täyttä asiaa. Ainoa taho, joka siinä jotain menettäisi on ne korkeimmalla työllistämistuella työntekijöitä palkkaavat tahot, joilla ei olisi muuten mitään mahdollisuutta työllistää ketään. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Työkkärin alasajo saattaisi jopa tervehdyttää yhteiskunnan rakenteita noin yleisesti. Niin paljon sen laitoksen siivellä on vuosien saatossa vilunkia pelattu ja edelleen pelataan.

Rohkenisin jopa väittää, että töitä aidosti haluavilla olisi paremmat mahdollisuudet työllistyä, kun ei olisi tuollaista puskuria välissä. Vaatimassa milloin minkäkin lanketin täyttämistä tai yhteistoiminnan edistymisestä kertovan raportin kanssa kekkulointia. Kukaan PK tai muu työnantaja halua tontilleen mitään ylimääräistä byrokratiaa pyörimään. Ei työntekijän, eikä varmasti ainakaan työkkärin virkailijan muodossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse uusia , mutta yhteydessä ollam pitää, miten sit'ä seurataan, jos merkitään ylös niin hommahan on sama kuin ennen vain merkinnän laji muuttuu, nyt vaan jää työnhakutiedot päivittämättä, mikä taas ei ole hakijan kannalata mitenkään hyvä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on niin surkeaa palvelua ainakin täällä Raahen alueella, että en ihmettele yhtää miksi täällä ihmiset ahdistuu ja syrjäytyy. Tuossa kahtelin omia tietoja työkkärin sivulta niin seuraavan ajan perässä lukee kissan kokosin kirjaimin, että TYÖNVÄLITYS OTTAA YHTEYTTÄ,!!! Ihan niinkö ne pelkäis sitä minun yhteydenottoa. Menny muutenkin ihan ala-arvoiseksi koko palvelu. Koskaan en ole kyllä tuota kautta töitä saanut. Olen ollut taas kohta jo vuoden työttömänä. Mihinkään ei helv*tti pääse ja se asia ei kiinnosta työkkärissä yhtään. Ihtiä ainakin ahistaa jo velkojenkin takia, kun ei minnekkään pääse!! Halua on tehdä töitä, mutta kukaan ei halua semmosta työntekijää jolla on työkokemusta ja halua sitoutua siihen firmaan. Pitäs osa-aikasuus ja pätkätyö olla etusijalla. :( Työnvälityksen pitäs oikeesti välittää niitä töitä työttömille! Mitä tehdä toimistollisella akkoja/ukkoja tyhjänpanttina? Kysynpähän vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

79
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
51
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
28
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
19
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
16
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
15
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- ja Keski-Lapissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image