Kotimaa

Työministeri Lindström: Per­he­va­paa­uu­dis­tus­kiis­tas­sa keskityttiin omien etuihin ja pisteiden keräämiseen

- Liian kallista työllistämistä. Siksi perhevapaauudistus kaatui, sanoo työministeri Jari Lindström. KUVA: Jouni Porsanger
Kotimaa 13.2.2018 18:43
Pekka Mauno

Työministeri Jari Lindström sanoo, että perhevapaauudistuksen kaatoi se, ettei se olisi nostanut työllisyysastetta riittävästi, mutta maksanut paljon.

Hallitusneuvotteluissa asia oli perussuomalaisille yksi kynnyskysymyksistä. He vastustivat kotihoidon tukeen tehtäviä leikkauksia. Silloinen puheenjohtaja Timo Soini on kaikissa käänteissä korostanut, että perheiden valinnanvapautta kotihoidon ja päivähoidon välillä ei voi kaventaa, koska se olisi hallitusohjelman vastaista.

– Me lähdettiin katsomaan, onko uudistuksella merkittävä työllisyysvaikutus niin kuin sanottiin. Se olisi parantanut 1 000 työllisyyttä, mutta hintalappu tosi iso. Liian kallista työllistämistä, sanoo Lindström.

Sinisen tulevaisuuden harmiksi sekä kokoomus että keskusta ovat pyrkineet selittämään, kuinka he puolustivat viimeiseen asti omien kannattajiensa etua.

– Politiikassa pitäisi pisteiden keräämisen sijaan keskittyä siihen, mikä on Suomen etu, eikä omaan etuun, sanoo Lindström.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Kuka maksaisi etuudet ja tarvittavat tuet tarvitseville
Jos kukaan ei tekisi työtä
Suomessa.
Ministerille tsemppiä työssään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimalli on silimänkääntötemppu. Jos työtön on päivänki jossaki orjapalakalla. Hän on työllistynyt ja nämä saavat sanoa että työttömyys laskenu. Voi näitä aikoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannettu vesi kaivossa pys eikä hanhen selässä.
Siihen olisi ollut laittaa 100 miljoonaa. Olisi työllistänyt muka 1000 - siis vuosipalkka 100.000 per naama. Kyllä on systeemit heillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi perhevapaa uudistuksesta ei tehty suoraan lakia ja seurattu työllisyys vaikutuksia, vaikkapa vuosi pari sen kohderyhmään?
Suoraan laiksi säätäminen on havaittu työttömien aktiivilaissa hyväksi keinoksi saada varmaa tietoa vaikuttavuudesta.
Kummasti ne lapsiperheisiin kohdistuvat taloudelliset vaikutukset painoivat kun kohderyhmällä on samallaiset arvot ei ollut huolta kun työttömien lapsikorotuksesta leikattiin 4,65%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tälle toopelle aikaisemminkaan ollut ongelma se, että joku päätös ei nosta työllisyysastetta ollenkaan, mutta maksaa byrokratian vuoksi paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapissa ja pääkaupunkiseudulla on toisistaan poikkeavat olot ja omat erityispiirteensä mitkä asettaa haasteita työllisyyden hoidolle.
Hyvä kun ministeri on aktiivinen ja tutustuu eri maakuntien tilanteeseen jotta työllistämistoimenpiteet ja keinot olisi alueen olosuhteet
huomioiden oikeanlaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus yritti nostaa profiliaan, kun puolueen soten valinnanvapausvaatimus karahti pahasti kiville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeinkin ministeri sanoi sen mikä on tärkeintä omaetu ensin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Linströmi vastaa eikö asia kuulu Pirkko Mattilalle. mattila taitaa pakoilla vastuuta. Olihan se tökerö esiintyminen lauantai aamuna Pirkolta. Luulisi olevan savusaunan takana piilossa. kaikkea itä ministein suusta kuulee ja vielä näkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinisten ministereille pisteet siitä kun ovat olleet asialinjalla ja toimineet hyvää hallitusohjelmaa noudattaen, tulokset puhukoon puolestaan.
Hallitukselle tuli mieluista tuoretta tietoa, yhdenkään työministerin kaudella ei työttömien työnhakijoiden määrä ole kuukausitason seurannassa laskenut yhtä paljon. Ennätysvauhtia hyvä näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siivotaan eläkeläiset ja jo töihin päässeet pois kortistosta ja kehutaan sillä että olemme tehneet oikeita valintoja!

Tämä hallitus ei ole luonut yhtään oikeaa työpaikkaa. Uudet työpaikat ovat muualta tulleen nousun jälkiaallossa eli perinteisellä tavalla syntyneitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kymmeniin vuosiin nyt todella on hallitus jonka
ykkös asia jo hallitusohjelmaa tehtäessä oli työllisyys vaikka 72 % työllisten määrän tavoitteelle aluksi naureskeltiin niin eipä enää.

Katsokaa vähän ympärille, hienosti menee monilla aloilla, tänäkin vuonna esim. autotehdas tarvii tuhannen verran lisää työvoimaa tuolla Varsinaissuomessa.
Kautta maan Lappia myöten on eri meininki, toimeliaisuus ja virinnyt usko siihen että Suomessakin pärjätään on tätä päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah, hah, minkään työministerin kaudella ei ole näin paljon palkattu 9 € päiväpalkalla työttömiä töihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli pääasiassa kepuleiden kannattajien etuuksia ei haluttu leikata tälläkään kertaa, mutta kaikkia muita voidaan kyykyttää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole, maajussi olen koulutukseltani tohtori kuten vaimonikin. Haluamme kasvattaa lapsemme kotona niin pitkään kuin mahdollista. Emme halua antaa lapsiamme yhteiskunnalliseen. Emme halua antaa lapsiamme yhteiskunnalliseen putkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kait tohtori ja tohtorinna siellä omassa pienessä lasikuplassaan ymmärtää, että kaikilla ei ole sama mahdollisuus kasvattaa lapsiaan kotona, vaan joutuvat pakon sanelemina laittamaan lapsinsa sinne "yhteiskunnalliseen putkeen"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Maan länsiosassa etelätuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

94 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Jaa, näkyy koskevan tämä pienituloisten tajua jarruttava "ymmärtämättömyys" myös ihan professoritason ihmisiäkin (hyvätu... Lue lisää...
professorikin vääräs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image