Kotimaa

Tynkkynen iloitsee ratkaisusta – ”Suhteet Soiniin erinomaiset”

Sebastian Tynkkynen kertoo olleensa koko ajan sopuratkaisun takana sen sijaan, että asiaa ryhdyttäisiin käsittelemään oikeusteitse. KUVA: Maiju Torvinen
Kotimaa 21.1.2016 20:33
Mirja Niemitalo

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on onnellinen, kun puoluehallituksessa päästiin torstai-iltana sopuun puoluetta koko syksyn hiertäneestä kaplakasta. Hän on jälleen puolueen jäsen.

Tynkkynen sai perussuomalaisten jäsenyyden takaisin, mutta luopuu varapuheenjohtajan tehtävistä. Lisäksi hän jatkaa perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana.

Tynkkynen vakuuttaa, että välit puolueen puheenjohtaja Timo Soiniin ovat nyt kunnossa.

– Meillä on Soinin kanssa aivan erinomaiset suhteet. Prosessi on hitsannut meitä yhteen, Tynkkynen vakuuttaa.

Tynkkynen uskoo, että hän pystyy vastedeskin vaikuttamaan perussuomalaisissa, sillä nuorten puheenjohtajana hänellä on paikka puoluehallituksessa.

– En ole enää linjaavassa asemassa puolueessa, mutta pystyn kyllä vaikuttamaan puolueessa. Minulla on suorat suhteet kaikkiin toimijoihin puolue-eliitissä ja olen jatkossakin puoluehallituksen kokouksissa.

Tynkkynen uskoo, että raastava prosessi on kasvattanut hänen paineensietokykyään entisestään.

– Prosessi oli niin valtava, että se kasvatti henkisesti, Tynkkynen toteaa.

Hän arvioi, että uskaltaa tulevaisuudessakin sanoa, mitä mieltä on asioista, eikä pelkää kertoa kantaansa.

Soini: Asia on loppuunkäsitelty

Sopua hierottiin syksyn mittaan ja tilanne oli pitkään odottavassa vaiheessa. Tynkkynen kertoo olleensa koko ajan sopuratkaisun takana sen sijaan, että asiaa ryhdyttäisiin käsittelemään oikeusteitse.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini kertoi Suomen Uutisissa, että kokouksen aikana syntyi kompromissi, joka oli kaikkien hyväksyttävissä.

Kokouksessa keskusteltiin Soinin mukaan siinä hengessä, että asiassa on aika mennä eteenpäin.

Tynkkynen jätti puoluehallituksen kokouksessa jäsenhakemuksensa, ja se hyväksyttiin yksimielisesti. Asia on Soinin mukaan nyt loppuun käsitelty.

Tilanne puolueen entisen kolmannen varapuheenjohtajan ja muun puoluejohdon välillä kärjistyi lokakuussa, kun Tynkkynen vaati puolue-elimiä koolle käsittelemään puolueen jatkoa hallituksessa.

Tynkkynen oli tyytymätön muun muassa maahanmuuton tiukennusten hitauteen. Asia on Tynkkysen mukaan nyt korjaantumassa.

– Olen ollut tyytyväinen, että hallitus on lähtenyt kiristämään voimakkaasti maahanmuuttopolitiikkaa, hän toteaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos puolueen (vara)puheenjohtaja erotettaisiin jossakin toisessa puolueessa kuin perussuomalaiset, olisi se valtakunnan ykkösuutinen. Nyt olemme tottuneet näihin persujen epädemokraattisuuksiin ja yksinvaltias Timo Soinin mielenliikkeisiin niin syvälle että edes tiedotusvälineet eivät näemmä kummemmin Tynkkysen puheenjohtajostosta erottamisellekaan ryhdy. Demokratia ei ole tällaista kabinetissa sovittua kaveri-juttua, tällaista mitä nyt taas todistamme, tapahtuu vain diktatuureissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoista että tämmöistä kaveri äänestetään? Mietityttää että minkälainen ihminen äänestää tätä tyyppiä?
Kaveri ei saa mitään aikaiseksi, siis oikeita asioita. Ei asioiden hoitamista mitata lehtien sivuille pääsemisellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän tässä ole mitään hätää kun Tynkkysellä on toimiva suhde "puolue-eliittiin". Sieltä on varmaan korvattu sopivasti tuo ymmärtäväinen asenne ja "vapaaehtoinen" luopuminen varapuheenjohtajuudesta.

Meiltä, jotka äänestimme Tynkkystä varapuheenjohtajaksi Turun puoluekokouksessa, ei paljon naurata tämä touhuilu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Tynkkysellä paikkaa puoluehallituksessa ole Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtajana, eikä häntä ole Perussuomalaisten puoluekokouksen jäsenvaaleilla valittuna edustajana myöskään voitu erottaa yhdistyksen hallituksesta hallituksen päätöksellä.

Kysymyksessä on laiton tila, jossa poliittinen puolue on rikkonut lainsäädäntövallan yhdistyslaissa säädettyjä pykäliä vastaan. Kysymyksessä on hallituspuolue. Toimittajan kannattaisi perehtyä tähän asiaan - voi olla, että päivän sana on pelästyä partaniekkoja hipstereitä, mennen tullen räppikeikalle, mutta eikös valtakunnan tason uutinen hallituksessa vaikuttavista kriminaaleista olisi hottia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinillahan on erinomaiset suhteet kaikkiin kun mies ei uskalla asettautua millekään puolelle vaan liehuu suunapäänä miellyttämässä kaikkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että Tynkkynen pääsi takaisin remmiin. Kyllä olisi voinut jatkaa varapuheenjohtajanaki. Toivottasasti tyyli säilyy niin miäkin taidan äänestää ensivaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kannatti Tynkkysen takinkääntö mutta luuletkö että äänestäjät unohtavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos asia olisi mennyt oikeuteen, Tynkkynen olisi sen todennäköisesti voittanut. Kuitenkin oikeuskäsittely olisi ollut vahingollinen sekä puolueelle että Tynkkysen suhteille puolueessa. Pragmaattisuus meni siis periaatteellisuuden edelle.

Erottamiskohu oli puoluejohdolta oma maali, jonka seurauksena puolueesta erosi paljon ihmisiä, ja asia oli varmasti yksi tekijä tuolloin nähdyssä kannatuksen laskussa. Ainakin ulospäin tilanne näytti siltä, että puoluejohto ei suvaitse kritiikkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

98
Suomen Yrittäjät kehottaa jäseniään lopettamaan ay-jäsenmaksujen perimisen – myös kovempia toimia suunnitteilla
41
SAK:n Elorantaa ei yllätä yrittäjien aie lopettaa ay-maksujen perintä palkasta – "Ay-liikkeen alasajo motiivina, aika surullista"
31
Kärpät dominoi liigakaukaloita ja rikkoo ennätyksiä – yksikään liigajoukkue ei ole yltänyt aiemmin samaan kuin oululaiset nyt
29
Näin JHL:n lakko tuntuu Oulussa syyslomaviikolla: Ruokaloita kiinni, sisäliikuntapaikat suljettuina, yleisten tilojen siisteyden laskua
26
Ammattiliittojen lakot laajenevat taas – 7 000 Teollisuusliiton työntekijää ensi viikolla kolmeksi päiväksi lakkoon
24
JHL:n lakko sulkee Oulun jäähallit ja uimahallit – Liiga-joukkueelle ja vanhimmille junioreille järjestetty aamuvuorot Raksilan kakkoshallista
22
Kari-Pekka Toivonen ei saapunut torstaina teatterin tulevaisuutta pohtineeseen kansalaistyöpajaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

kohta eläkkeelle. Kyllä on jotenkin surkuhupaisaa,että joku käyttää aikansa ja energiansa eläkkeiden pohtimiseen ja niid... Lue lisää...
Vuosimallia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image