Kotimaa

"Tuure Boelius on paras tubettaja!" – yl­lä­ty­se­siin­ty­jä villitsi ne­los­luok­ka­lai­set pääministerin isännöimissä las­ten­juh­lis­sa

Youtubesta tunnettu laulaja Tuure Boelius sai neljäsluokkalaisilta juhlavierailta raikuvat taputukset Helsingin Säätytalolla keskiviikkona. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 5.12.2018 18:53
Ida Roivainen

Keskiviikkoiltapäivänä Helsingin Säätytalolla jännitystä olisi voinut leikata veitsellä. Niin paljon Suomen pääministerin Juha Sipilän kätteleminen kutkutti neljäsluokkalaisia.

Onneksi tervehtiminen sujui parhaimpiinsa pukeutuneilta koululaisilta mallikkaasti. Moni ehti vaihtaa jopa lyhyet kuulumiset pääministerin kanssa.

Esimerkiksi Kajaanista saapuneet Nea Pajari ja Siiri Koutala toivottivat Sipilälle hyvää itsenäisyyspäivää ja terveisiä sukulaisilta. Eri kouluissa opiskelevat kajaanilaiset ystävystyivät juhlien ansiosta.

– Saimme kaupunginjohtajalta puhelinnumerot ja aloimme soitella toisillemme, Pajari kertoo.

Kaksikolla oli myös pääministerille toive: että Suomi pysyisi turvallisena.

Sodankylästä asti tulleet Helli Alakorva ja Mihkal-Máhte Magga puolestaan odottivat iltaa avoimin mielin. Helsinkiin saapuneet Alakorva ja Magga pääsivät pääkaupunkiin ensimmäistä kertaa lentäen.

– Vähän jännitti, mutta matka sujui nopeasti, Magga totesi.

Lempitubettajia ja herkkujen maistelua

Vaikka monen vieraan yhtenä kohokohtana oli pääministerin tapaaminen, juhlien ikimuistoisin hetki taisi kuitenkin olla illan yllätysartistin Tuure Boeliuksen keikka.

– Teillä on koko elämä edessä, niin kuin mullakin, Boelius totesi ennen esitystään, josta ainakin kustavilaiset Saga Seppänen, Sofie Alanen ja Julia Lehtinen olivat mielissään.

Hetki ennen pääministerin kättelyn päättymistä ja Boeliuksen esiintymistä ystävykset olivat nimittäin toivoivat yllätysesiintyjäksi juuri Youtube-kanavastaan ja musiikkiurastaan tunnettua tähteä.

– Tuure Boelius on paras tubettaja! Sofie Alanen kehui.

Juhlailta piti tietenkin ikuistaa myös älypuhelimella.

Kolmikko kertoi pitävänsä myös tubettaja Bakpasta, joka tekee muun muassa maisteluvideoita inhokkiruuistaan.

Kustavilaisten yhteinen inhokki oli kaikille selvä, tumma suklaa, jota ei onneksi juhlien tarjoiluissa näkynyt. Ruokalistalla oli kuitenkin muun muassa Koiramäen kuumia nakkisämpylöitä, Supermarsun wegerullia ja Linnunradan värikkäitä macronleivoksia.

Ilta päättyi neljässä eri salissa järjestettäviin ohjelmanumeroihin ja lahjakasseihin, jotka jokainen juhlija sai muistoksi.

Suomen lastenjuhlat

Juhla järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, kun juhlittiin Suomen 100-vuotisjuhlaa.

Jokainen kunta voi lähettää juhlaan kaksi 10-vuotiasta lasta. Kunnat päättävät itse, millä perusteella ne valitsevat juhliin osallistuvat lapset ja maksavat heidän matkansa.

Lapsia osallistui noin 530 lasta 265 kunnasta.

Viime vuonna juhliin osallistui 516 lasta 259 kunnasta.

Suomen lastenjuhlan kunniaksi Säätytalo ja Suomen Pankki on juhlavalaistu.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näköjään keskustalla on hätä äänestäjistä ja pitää vaikuttaa jopa lapsien kautta vanhempiin. Noilla lapsilla tulee olemaan hankalaa kun he kasvavat koska nykyinen hallitus on leikannut koulutusvaroista niin paljon että heillä on ei mahdollista saada samaa laadukasta ammatillista koulutusta kuin heidän vanhemmat. Eihän vanhemmat tuosta tiedä mitään koska ovat jo koulunsa käyneet ja luulevat tason olevan edes välttävää.
Tähän sopisi uusi kuva, Pääministeri kättelemässä lasta ja teksti "ei sulle ole enään kunnollista koulutusta tarjolla, yritystuet on tärkeämmät"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ällöttävää Sipilän hallitus on leikannut ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa. Moniko näistä nuorista haluaa kätellä Sipilää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko tulla kansssa sinne helsingin talolle kattelemaan shitä shittiä mhikä shiellä on mheneillään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Sipilä tuolla teki? Eikö koulu ja koululaiset pitäisi säästää politikoinnilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysypä lapsilta. Eiköhän kyse ole molemminpuolisesta arvostuksesta.

Ai niin, Sipilähän tässä karvastelee. Ei tietenkään mitään positiivista saisi sanoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
14:42
Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon
14:24
THL: Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 40 ihmistä, kuolleita kuusi lisää – koko maassa sairaalahoidossa 239 henkilöä
86
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
11
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image