Kotimaa

Tutkimus: Valtaosa maa­han­muut­ta­jis­ta ei syyllisty rikoksiin

Kotimaa 17.6.2014 9:01 | Päivitetty 17.6.2014 17:27
STT

Eräissä maahanmuuttajaryhmissä syyllistytään väkivalta- ja omaisuusrikoksiin kantaväestöä useammin, selviää Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen raportista. Valtaosa maahanmuuttajista pysyy kuitenkin kaidalla tiellä.

Myös riski joutua rikoksen uhriksi oli eräissä ryhmissä kantaväestöä suurempi. Yksi syy on, että monesti tekijä ja uhri olivat molemmat maahanmuuttajia.

Eri maahanmuuttajaryhmien keskinäiset erot rikollisuustasossa olivat suurempia kuin koko maahanmuuttajaväestön ja kantaväestön ero.

Tutkimusraportti perustui poliisin tietoon tulleisiin rikoksiin vuosina 2010-2011 sekä muun muassa rikosuhritutkimukseen vuonna 2012.

Koko väestön rikollisuustilastossa henkirikokset ja pahoinpitelyt vähentyivät viime vuonna, mutta petokset ja kavallukset lisääntyivät. Liikennerikkomuksia kirjattiin lähes viidennes edellisvuotta vähemmän.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Tarkoitushakuinen ja manipuloiva uutisointi on varmempi tapa kylvää rasismin siemen, kuin asioista kertominen täysin koruttomasti ja objektiivisesti. Jos media ei kykene suhtautumaan väestön erilaisiin ryhmittymiin täysin puolueettomasti, niin miten sitä voidaan odottaa tavalliselta kansaltakaan?

On moraalisesti erittäin tärkeää että samoja sääntöjä, oikeuksia ja velvollisuuksia implementoidaan koko kansaan. Taustasta riippumatta. Yhtä tärkeää on tuoda ongelmat julkisesti esiin, tai olla tuomatta, juuri samalla kaavalla kaikkien ihmisten ja ryhmien osalta. Täytyy muistaa että asioiden vääristely tai oleellisen tiedon kertomatta jättäminen ei poikkea valehtelusta mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

##Yksi syy on, että monesti tekijä ja uhri olivat molemmat maahanmuuttajia##

Tekeekö tuo rikollisuudesta jotenkin hyväksyttävämmän tai uskottavamman?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TÄSSÄ UUTISESSA ON SENSUROITU KAIKKI FAKTA!
Todelliset tutkimustulokset alla olevasta osoitteesta. Lukekaa ja katsokaa tuloksia. Sokea reettakin näkee mitä kalevan toimittaja ei kehtaa sanoa ääneen.

http://www.optula.om.fi/material/attachments/optula/julkaisut/tutkimuksia-sarja/XZ5bk8f2H/265_Lehti_ym_2014.pdf

Sivut 27-39.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaisu "sokea Reetta" ei ole polittisesti korrekti: Se kertoo, että halveksit vammaisia ja muitakin heikompia.

Itse tutkimus kannattaa lukea, ihan kokonaan selityksineen päivineen, eikä vain niitä taulukoita. Siitä löytyy myos kannanottoja kotoutumiseen ja riskin pienentämiseen.

Raportissa kerrotaan, että kaikista väestöryhmistä yli 90 % ei syyllisty rikoksiin. Toiseksi maahanmuuttajat syyllistyvät rikoksiin noin kaksi kertaa niin usein kuin vastaavassa sosioekonomisessa asemassa olevat suomalaiset, mutta rikostyypin ja alkuperämaan suhteen on eroja, pahimmillaan tekijälllä 12.

Raportissa ei juurikaan käsitellä sitä, että suhteettoman suuri osa ulkomaalaisten tekemistä rikoksista on tilapäisten "turistien" eikä maahanmuuttajien tekemisiä, mutta eipä se ollut tarkoituskaan.

Raportista käy ilmi myös maahanmuuttajien kehno työllisyystilanne. Työllisyyden parantaminen voisi jopa puolittaa maahanmuuttajien tekemien rikosten määrän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmistö niin maahanmuuttajista kuin muistakin on lapsia ja naisia, eivät tee yleensä pahempia rikoksia. Ei myöskään perheelliset miehet, mutta entä ne joutilaat nuoret miehet kaupungilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikosta voidaan siis päätellä että maahanmuuttajista 50-100% on lainkuuliaisia. Onko se hyvin jos maahanmuuttajista esimerkiksi 51% on lainkuuliaisia ja 49% syyllistyy rikoksiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimusmateriaalista varmasti selviäisi myös kuinka paljon enemmän maahanmuuttajat syyllistyvät rikoksiin verrattuna kantaväestöön. Mutta kun siitä ei saa tehdä uutista niin tyydytään "valtaosa ei tee rikosta" latteuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä kumottiin persujen väite, että kaikki maahanmuuttajat ovat rikollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät he ole koskaan sellaista väittäneetkään. Eivät ainakaan missään asemassa olevat henkilöt. Tässä maassahan on rutkasti myös työperäisiä maahanmuuttajia (enkä tarkoita näillä töillä kerjäämistä ja murtovarkauksia, vaan oikeita töitä). Ei kukaan ole koskaan väittänyt, että esimerkiksi Suomeen yliopistoon töihin tullut akateemikko ja tänne sitten pysyvästi jäänyt ihminen olisi taipuvaisempi rikoksiin kuin kantaväestöön kuuluva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ole noin väittänyt. Tutkimus itse asiassa paljastaa, että rikokset tuppaavat kasautumaan tiettyjen maahanmuuttajaporukoiden kontolle. Tätä nämä "persut" ovat väittäneet ja ovat olleet oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka niin väittää? Yleensä sanotaan että maahanmuuttajat ovat ENEMMÄN rikollisia kuin kantaväestö, mikä on faktuaalisesti totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellisuudessa tälläisellä tilastolla ei enään merkitystä, koska ao.tutkimusmateriaali jo vanhaa tietoa eli vuosilta 2010 - osin 2012.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eipä ole merkitystä. Nykyään tilanne on jo korjaantunut, koska kotouttaminen on onnistunut Suomessa tasolla, mihin mikään muu maa ei ole ikinä pystynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon maahanmuuttajien määrä on kasvanut vankiloissa viime vuosina Tilastot esiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos maahanmuuttajien tekemät rikokset suhteutetaan maahanmuuttajien määrään suomessa ja vieläpä niin että eri etniset taustat eroitellaan niin minkälaisia lukuja saadaan? Nämäkin on varmastikkin tukittu ja tilastoitu, mutta ehkäpä ovat "liian" arkaluontoista julkaistaviksi, mene ja tiedä mutta olisi kiva tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

22.4.
Lintujen kevätmuutto on vilkkaimmillaan – korkeapaine voi saada linnut muuttamaan niin korkealla, että muutto jää meiltä huomaamatta
22.4.
Patrik Laine ei lähde jääkiekon MM-kisoihin – kauden aikana kiusasi selkä ja pudotuspeleissä nivusvaiva
22.4.
Classicille neljäs salibandyliigan mestaruus putkeen – kymmenelle pelaajalle kaudesta neljä mestaruutta
22.4.
Lasitaiteilija ja muotoilun merkkihahmo Oiva Toikka on kuollut
22.4.
Escurialille ei ole löytynyt vielä jatkajaa, mutta puisto avaa ovensa normaalisti vappuna – "Kyselyitä tuli paljon varsinkin viime kesänä"
22.4.
Lämmin keli jatkuu koko viikon, monin paikoin on ruohikkopalojen vaara – ensi viikolla sää viilenee ja vappu voi olla sateinen
22.4.
Tarvitaan klassikko, ohjaaja ja pari näyttelijää – oululaislähtöinen Eero Ojala kertoo, miten Tšehovin Lokki lähti liitämään uutena teatterisovituksena Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Parhaat eläkejärjestelmät 2018: 1.) Tanska 2.) Alankomaat(Hollanti). 3.) Suomi. Mitä niillä olikaan yhtenäistä.... Lue lisää...
Niinpäs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image