Kotimaa

Tutkija: Pe­rus­suo­ma­lai­set löysivät ide­aa­li­rat­kai­sun Immos-kohuun

Erikoistutkija Erkka Railo arvioi, että Olli Immosen toistuvat vakuutukset saattavat haastaa tiedotusvälineitä penkomaan hänen taustojaan entistäkin tarkemmin. KUVA: Mikael Rydenfelt
Kotimaa 26.8.2015 20:18
STT

Monikulttuurisuuspuheillaan massiivisen kesäkohun nostattaneen kansanedustaja Olli Immosen (ps.) oma-aloitteinen määräaikainen ero on ideaaliratkaisu perussuomalaisille, arvioi Turun yliopiston erikoistutkija Erkka Railo.

- Tämä oli taitava veto. Nyt puolue välttyy ottamasta kantaa tähän Immos-kohuun, Railo sanoi STT:lle.

Railon mukaan eron määräaikaisuus varmistaa samalla sen, että puolueen kansanedustajapaikkojen määrä ei pitemmällä aikavälillä vähene.

Immonen kertoi keskiviikkona perussuomalaisten puoluetoimistossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa pyytäneensä määräaikaista eroa puolueen eduskuntaryhmästä. Ero olisi voimassa lokakuun puoleenväliin saakka.

- Kukaan ei ole painostanut minua tähän päätökseen, vaan aloite asiaan on tullut puhtaasti minulta itseltäni, Immonen korosti.

Immonen hätkähdytti heinäkuussa Facebook-kirjoituksellaan, jossa hän sanoi taistelevansa viimeiseen asti monikulttuurisuutta vastaan. Immonen kirjoitti englanniksi "haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus". Hän sanoi uskovansa vakaasti kanssataistelijoihinsa, jotta he taistelevat yhdessä yhtenäisen Suomen kansan puolesta.

- Se oli tarkoitettu hengennostatukseksi ja tsemppaamiseksi omille ystävilleni sekä Suomessa että Suomen rajojen ulkopuolella, Immonen selitti kohupäivitystään.

Aiemmin kesällä huomiota herätti valokuva, jossa Immonen poseerasi Eugen Schaumanin haudalla yhdessä uusnatsistisen Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa.

Laantuuko kohu?

Railo uskoo, että Immosen ympärillä käynyt kohu laantuu nyt, etenkin jos julkisuuteen ei tule uusia tietoja hänen yhteyksistään äärijärjestöihin. Immonen vakuutti tiedotustilaisuudessaan moneen otteeseen, ettei hänellä ole yhteyksiä äärioikeistoon.

- Näissä skandaaleissa on sellainen piirre, että jos henkilö jää kiinni muunnellun totuuden puhumisesta, tilanne ryöpsähtää silmille hyvinkin äkkiä, Railo muotoilee.

Railo arvioi, että Immosen toistuvat vakuutukset saattavat haastaa tiedotusvälineitä penkomaan hänen taustojaan entistäkin tarkemmin.

Immonen vakuutteli tiedotustilaisuudessa myös, ettei hän hyväksy väkivaltaa minkäänlaisena keinona edistää poliittisia päämääriä.

Railon mielestä on pahasti ristiriitaista, että Immonen käy kunniakäynnillä kenraalikuvernööri Bobrikovin murhaajan haudalla mutta samalla irtisanoutuu kaikenlaisista väkivaltaisista toimintatavoista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

"Laantuuko kohu Immosen ympärillä?"

No, ei varmasti laannu. Jos ei kukaan muu, niin Immonen itse pitää huolen siitä, että kun edellinen kohu alkaa osoittaa laantumisen merkkejä, alkaa uusi kohu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut on tosi kumma puolue. Tässäkin taas yksi kansanedustaja, joka on oppositiossa oman hallituksen politiikkaan. Omahan se hallitus on, kun siellä on useita oman puolueen ministereitä. Mutta ovatko persut koskaan edes olla oman puolueensa sisällä yhteisymmärryksessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy olla hiukka onnellinen siitä, että näinä vaikeina aikoina ole kahvassa puolue, jonka aika menee pikkupoikien kakkojen pyyhkimiseen. Okit H oikeassa, myönnän sen nyt: persut eivät istu , eikä heidän saa istua isojen pöytään.😢

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Suomessa ei demokratia enää toimi, kansaa ei kuunnella ja köyhimmät pannaan kaikessa maksumiehiksi niin ei se ole ihme jos ihmiset hakee vaihtoehtoa ääriliikkeistä. Minäkin entinen hyvinvointisuomen rauhallinen asuakas ja sairaseläkeläinen kannatan tässä pakottavassa tilanteesssa ääriliikkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini on Isä Camillonsa lukenut, ja ymmärtää, että tarkoitus pyhittää keinot. Isä Camillo oli sinut pienien, ja vähän suurempienkin törppöilyjen kanssa. Jopa Pepponean sellaisten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aivan uskomatonta, että tästä koko asiasta on noussut kohu. Media ei ole tasapuolinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tämän Kova palkkaisen tutkijan pitäs jo ajatella suomen eikä vaan omaa etua!! Kyllä immonen puhuu nyt aika isosta ongelmasta joka koskee meitä kaikkia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkija saanut ison apurahan yliopistolta ja nyt ei ole muuta tutkimista kun maa on täynnä monikulttuuria. Kannattaa nyt tutkia kun vielä saa sitä apurahaa ja on muutama suomalainen jäljellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en ole tutkija, mutta hoksasin heti saman asian, eli taitava suunnitelma meni läpi taas tyhmään kansaan ja paljon on niitä jotka ei tätä silmänkääntötemppua huomaa vaan uskoo!! Usko rehelliseen politikkaan alkaa mennä pikkuhiljaa lopullisesti ja mikä on Kepun ja Kokoomuksen rooli, kun annetaan Persujen heilua monella tuolilla edestakaisin. Onko näiden kysymysten kohdalla joita Persut oppositiossa piti mahdottomina toteuttaa Kreikka, pakolaiset jne. annettu etuoikeuksia politikoida, että saatiin Porvarihallitus kasattua??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin Immonen istui kuukauden pottukellarissa, sitten erosi leikisti, ettei Soinilta voi kysellä Ollin edesottamuksista. Parin kuukauden päästä jos kysellään, syyttelevät vanhojen kaivamisesta. Ideaaliratkaisu hyvinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi heitti tutkintapyynnöt roskakoriin, joten pulinat pois. Immosen ero on ihan turhaa, koska mitään rikosta ei ole tapahtunut. Punavihreä media koki pahan tappion tässä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän oli kuulemma Immosen oma ratkaisu. Toiseksi: eihän se mahdollisen rikosoikeudellisen vastuun poistuminen merkitse sitä, ettei jäisi ainakin tuo poliittinen vastuu. Sitä paitsi: kyllä olisi politiikassa hiljaista, jos keskusteltaisiin vain asioista, missä on tapahtunut rikos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Immosen takana on puoli Suomea, mutta tämä rasismi syytökset ovat hiljentäneet monet ja käsi on nyrkissä vain siellä taskunpohjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käydäänhän sitä sankarihaudoilla ja nehän ovat muistomerkkejä tappamisesta tietyssä mielessä. Tarkoittaako tutkija, että jokainen siellä kävijä kannattaa väkivaltaa tai jotain ääriliikettä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina kun tämä "tutkija" on esillä tiedotusvälineissä niin mustamaalaa perussuomalaisia naama punaisena omilla tai muiden sanelemilla oletuksilla eikä sanomisille ole mitään faktaa tietoa olemassakaan vaan kuvitellaan miten asiat on ja aivopieraistaan ne julkisuuteen kuin jotain olisi oikeasti tapahtunut muuallakin kuin "tutkijan" mielikuvitusmaailmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan hienoa, että meillä on täällä Juttutuvassa tuollaisia kovatasoisia tiedekriitikoita, jotka kyllä pystyvät osoittamaan railoille sun muille heidän oikean paikkansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

15.9.
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen
15.9.
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
15.9.
Öljymarkkinat uskovat Saudi-Arabian jalostamoiskujen johtavan jyrkkään hinnannousuun
15.9.
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
15.9.
Reissusa: Roomasta leirintäaluemökin vuokrannut Päivi Kinnunen pääsi seuraamaan lempisarjansa Isä Matteon kuvauksia
15.9.
Kuka kätki hopea-aarteen Inarijärven rannalle? Kysymys piinasi Seppo Saraspäätä 16 vuotta, kunnes hän ratkaisi sen Tilaajille
15.9.
Talouden käänne heikompaan panee vipinää kinttuihin – Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

89 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image