Kotimaa

Tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den rikollisuutta halutaan ehkäistä, Oulun vas­taa­not­to­kes­kus mukana hankkeessa

Myös vastaanottokeskuksen henkilökuntaa koulutetaan hankkeen yhteydessä KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 24.5.2017 12:32
Kaleva

Oulun vastaanottokeskus on mukana uudessa Turva-hankkeessa, jonka tavoitteena on ehkäistä turvapaikanhakijoiden rikollisuutta. Samalla pyritään edistämään heidän ymmärrystään perus- ja ihmisoikeuksista sekä suomalaisesta yhteiskunnasta.

Hankkeessa ovat mukana myös poliisihallitus ja poliisiammattikorkeakoulu.

Turvapaikanhakijoille valmistetaan videomateriaalia aiheesta. Tallenteissa käsitellään perus- ja ihmisoikeuksien lisäksi rikoslain keskeisiä säännöksiä sekä poliisin toimintaa ja seuraamusjärjestelmää. Vastaanottokeskusten henkilökunnalle annetaan koulutusta väkivaltaa ehkäisevistä työmenetelmistä

Hankkeen yhteydessä kerätään myös tutkimustietoa turvapaikanhakijoihin liittyvästä rikollisuudesta. Aiheesta on puhuttu julkisuudessa, mutta tutkimustietoa on vain vähän olemassa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Pistetään ne kaupungilla luusuavat miehet töihin ylläpitoa vastaan- siivoamaan katuja, mettäsavottaan ym. Ei ole aikaa rikoksiin kun ei pääse luusuaan kaupungille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu omituiselta, että ihminen joka hakee turvaa ja suojaa aiheuttaakin itse turvattomuutta auttajilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi. Suomessa loppuisi rikokset kokonaan, jos vankiloissaki pidetään vangeille koulutusta rikoksista ja niiden seuraamuksista? Eiköhän ne syyt rikoksiin ole hieman syvemmällä, kuin pelkkä tiedon puute.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eiko se ole hyvä, että turvapaikanhakijoille kerrotaan maan tavat? Nytkö se onkin huuhaata ja turhaa kertoa, että maassa toimitaan maan tavalla? Taas porukka öyhöttää kun näki otsikossa sanan turvapaikanhakija. He nyt kuitenkin ovat maassa, halusi tai ei, joten varmaan ihan hyvä kun tietävät mitä täällä saa tehdä ja mitä ei, vai? Samaa mieltä olen siitä, että vakaviin rikoksiin syyllistyneet voisi käännyttää pois. Ja maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista on kyllä tietoa tarjolla jos yhtään viitsii etsiä ja käyttää lähdekritiikkiä. Ihan on valtamediakin asiasta kirjoittanut. Ja jopa ilman "hyssyttelyäkin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi pyhä yksinkertaisuus, että aletaan opettaan oikein suomen lakia, miksihän sitä lakia ei sitten tarvitse opettaa suomalaisille, eikä monille muillekaan eri maiden kansalaisille, itse en ole pitkän elämäni aikana lukenut ainuttakaan lakipykälää, silti luulen suurin piirtein tietäväni, mikä on oikein ja mikä väärin, niinkuin 99,9% suomalaisista tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska aletaan aktiivisesti ehkäistä kantasuomalaisten tekemiä rikoksia? Hehän rikoksentekijöistä ovat enemmistö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näille tulijoille pitäät tehdä heti selväksi se, että jos he hakevat täältä turvaa, niin he eivät itse saa aiheuttaa kenellkekkään turvattomuutta. Olisi hyvä olla sellainen laki, että jos tuon määräyksen rikkoo, niin maasta pois välittömästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras rikosten ehkäisykeino on nopeuttaa kotiuttamista omaan kotimaahansa tai ainakin siihen maahan mistä on Suomeen tullut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tosissaan turvaa hakeva ihiminen ala tekemään rikoksia saatuaan turvapaikan.Ne jotka tekkee,palluutuslennolle.Ei ne mittää videoilta opi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkurikoksista ei tule paluulentoa. Pitää olla syyllistynyt sellaiseen rikoksen, josta tulisi vähintään puoli vuotta ehdotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos rikollisuutta osattaisiin estää, Suomessa ei olisi yhtään rikollista.
Turhat kuvitelmat vievät turmioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosikymmenien kuluttua näkyy suomen turvallisuudessa mitä tarkoittaa yksityinen turvallisuus suomessa. Lintukoto on yhtä pelon valtakunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvapaikanhakijoiden rikollisuus ehkäistään vain poistamalla kaikki turvapaikanhakijat maasta. Täysin turha kuvitella minkään muun tuovan ongelmaan ratkaisua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki maahantulijat heti koulutukseen ja kunnan työmaille. Siinä voidaan samalla arvioida motivaatiot sopeutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan. Jos ei tämä kiinnosta, niin palautetaan postiautolla lähtömaahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvapaikanhakijoille pitäisi selventää Suomen lainsäädännön peruskohdat niiltä osin kuin ne liittyvät jokapäiväiseen elämään. Sen jälkeen heille pitäisi myös tehdä selväksi, että rikokseen syyllistynyt menettää turvapaikkansa tai hakemus hylätään automaattisesti ja hänet passitetaan takaisin lähtömaahan. Niin pitäisi myös tehdä. Jos kirkko piilottelisi tällaista paperitonta, niin tapaukseen liittyvät kirkon henkilökunnan jäsenet pitäisi tuomita avunannosta rikokseen.

Eivät tavalliset turvapaikanhakijat tee rikoksia. He ovat tavallisia ihmisiä. Mutta sille ei mahda mitään, että turvapaikanhakijoiden keskuuteen on pesiytynyt rikollisia ja myös terroristeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Olen kyllä samaa mieltä siihen, että jos turvapaikanhakija syyllistyy rikokseen, josta voi seurata vankeutta, hakuprosessin aikana tai 1 vuoden aikana turvapaikan myöntämisestä, hänet pitää automaattisesti karkottaa maasta (ja myös varmistaa, että näin tapahtuu). Lisäksi hänelle pitää määrätä maahantulokielto 10 vuodeksi. Meillä on jo tarpeeksi omiakin rikollisia. Lisää ei enää kaivata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä että vakavista rikoksista pitäisi seurata karkoitus. Tosin välittömässä karkoituksessa on se riski että tekijä ei joudu rikosoikeudelliseen vastuuseen missään.

Tämä hyysäyspuhe on aivan naurettavaa. Viitsitkö mitenkään eritellä miten näitä ihmisiä "hyysätään"? Et taida edes tietää heidän arjestaan yhtään mitään. Kunhan on tullu vihapäissään nettiä taas luettua. Näiden ihmisten kouluttamiseen ja integroimiseen pitäisi panostaa huomattavasti nykyistä enemmän. Tällä hetkellä vastaanottokeskuksissa oleskellaan toimettomana ja minimitoimeentulolla ja mahdollisuuksia mihinkään on hyvin vähän. Nämä ihmiset haluaisivat tekemistä. Yhteiskuntaan on vaikea lähteä mukaan jos ei ole hajuakaan miten systeemi toimii ja ei osaa kieltä. Oman ongelmansa aiheuttavat myös kantaväestön pelko ja negatiivinen asenne. Tietenkin voi känkkäränkkänä ajatella että "tässä on ihan tarpeeksi tehty", mutta siinä on vain se ongelma että se ei ratkaise käsillämme olevia vaikeuksia.

Ps. Pelotevaikutus ei toimi hirveän hyvin impulssirikosten ehkäisyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image