Kotimaa

Turun puukotuksista syytetty kertoi naisvihastaan ja korosti olevansa sodassa naisia vastaan

Turun joukkopuukotuksen oikeudenkäynti jatkui tiistaina Turun vankilassa.
Kotimaa 17.4.2018 12:09
Rami Nieminen

Turun puukotuksista syytetty Abderrahman Bouanane kertoi tiistaina oikeudelle avoimesti naisvihastaan.

Bouananen mukaan häntä on ärsyttänyt jo pitkään naisten käytös. Hän kertoi muun muassa lähteneensä Saksasta, koska ärsyyntyi paikallisista naisista.

– Jo pienenä minua ärsyttivät samantyyppiset asiat. Siellä [Marokossa] ei ollut mahdollisuutta tappaa ketään, mutta kun tulin Suomeen, sain tilaisuuden.

Bouananen julkeat puheet olivat liikaa oikeuden puheenjohtajalle. Tuomari keskeytti Bouananen pitkäksi venyneen naisvihaselvityksen ja totesi, että jatkossa syytetyn on syytä keskittyä vain vastaamaan syyttäjän kysymyksiin.

Puolustuksen kuulusteluissa Bouanane kertoi, että puukotettuaan ensimmäistä uhriaan ja tätä auttamaan tulleita sivullisia hän halusi keskeyttää hyökkäyksensä. Sitten hän totesi, ettei kuitenkaan tehnyt niin. Seuraavaksi Bouananen uhriksi valikoitui lastenrattaita työntävä nainen.

Kun Bouanane jatkoi juoksuaan pois Kauppatorilta, hänen tielleen osui muun muassa 15-vuotias tyttö. Hän myönsi tunteneensa tytön maahanmuuttajien kesäkurssilta, mutta sanoi, ettei tunnistanut tyttöä tuolloin. Bouanane kertoi halunneensa valita uhreikseen vain suomalaisia.

Barcelonan terrori-isku ei toiminut kannustimena

Syyttäjä halusi oikeudessa tietää, oliko ennen Turun puukotuksia tehdyllä Barcelonan terrori-iskulla motivoiva vaikutus Bouananeen. Hän myönsi, että Barcelonan tapahtumista tuli hänelle hyvä olo, mutta kiisti niiden kannustaneen häntä iskemään.

Bouanane selitti, että hän kokee terroristien yrittävän parantaa elämäänsä. Hän kertoi halunneensa itsekin toteuttaa itseään ja tehdä elämästään parempaa.

– Te haluatte, että elän sellaista elämää kuin te haluatte enkä sellaista elämää mitä minä haluan. Jo pienenä oli aivan sama tilanne. Olin pitkäpinnainen ja kärsivällinen vain, jotta muut olisivat tyytyväisiä. Mutta tällä kärsivällisyydellä on myös päättymisaikansa.

Bouanane esiintyi oikeudessa huonomuistisena. Hän ei muistanut esimerkiksi, mitä reittiä saapui Marokosta Suomeen. Kuulusteltaessa hän kertoi, että poistuttuaan moskeijasta perjantaiaamuna ennen puukotuksia hän ei enää pystynyt muistamaan kaikkea, koska ei enää hallinnut itseään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hehheh... Meni tuomari sitten keskeyttämään hyvän puheen, kun tällaisiin järjettömiin väkivallantekoihin syyllistynyt ihminen on kerrankin rehellinen? Tämä naisviha-asia on yksi nykyajan suurista tabuista, joista ei voi puhua ja on siis vaiettava. Rasismista puhutaan avoimesti, mutta ei jotain sukupuolta kohtaan tunnetusta vihasta, vaikka kyseessä on maailmanlaajuisesti vielä pahempi hirmutekoja selittävä ongelma.

Ja ainakaan minulla ei ole mitään aavistusta minkä vuoksi naisvihaajia suojellaan. Siis, puhutaan yleisesti naisten epätasa-arvosta, mutta onko se tasa-arvoa jatkuvasti ylläpitävä asia joidenkin ihmisten tuntema naisviha, tai ehkä vastaavasti joidenkin tuntema miesviha? Missä on se lehtijuttu siitä, että joku naisvihaaja olisi saatettu hoitoon ja missä mielenosoitukset ja julisteet naisvihajia vastaan? Tieto väkivaltarikollistenkin naisvihasta katoaa yleensä sopivasti johonkin ennen rikosuutisten julkaisemista ja puhutaan vain yleisesti siitä, kuinka raaka joku teko on. Miksi tähän asiaan ei puututa yhtä ripeästi kuin rasismiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyyppi vaan hämmentää juttua, että saisi enemmän julkisuutta ja ihailua fanittamiensa isisläisten silmissä.

Ei pitäisi ainakaan näitä hymyileviä kuvia tästä ihmisten elämien väkivaltaisesti lopettajasta, julkaista.

Jos nyt sitten tämäkin mielipiteeni jätetään julkaisematta, mikähän siinä vikana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Brittien ulkoministeri Boris Johnson sanoi jo yli vuosi sitten, että monen terroristin ongelma on se, että heillä ei koskaan ole ollut yhtään tyttöystävää, eikä he ole voineet harrastaa normaaleja suhteita vastakkaisen sukupuolen kanssa. Siitä sitten kumpuaa tuo mielettömyys.
Monella terroristilla on sitten mukana pienrikollisuutta ja huumekokeiluja. Tässäkin tapauksessa ongelmaa pahensi se, että jopa oma äiti hylkäsi ressukan.
Valitettavasti tuo ensimmäinen ongelma syntyy lähinnä keskiaikaisen käsityksen pohjalta, missä sukupuolinen kanssakäyminen kuuluu vain avioliittoon. Sitten kun nuorimies on turhautunut ja rypenyt vähän turhuuksissa, niin joku tarjoaa oikotietä paratiisiin ja neitsyiden pariin marttyyriuden kautta, niin muuta voi odottaakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:08
Pihlström palaa pitkän tauon jälkeen Jokerien kokoonpanoon
13:06
Terveyskuntomittauksia järjestetään lokakuussa Raksilassa, Haukiputaalla ja Kiimingissä
13:06
Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnan luottamuksen, pääministeri Sipilä: "Tässä ei äänestetty abortista, tässä äänestettiin Soinin luottamuksesta"
13:05
Ulkoministeri Soini sai eduskunnan luottamuksen äänin 100-60
12:51
Move-mittaukset jatkuvat Espoossa ensi viikosta alkaen – mittauksiin osallistuminen vapaaehtoista
12:44
Perustuslakivaliokunta: Luottamukselliseen viestiin voidaan kajota perustelluin syin – ei ottanut kantaa tiedustelulainsäädännön kiireellisyyteen
12:43
Poliisin kilpiryhmää haulikolla osoitelleen rikostuomio koveni – Hovioikeus: Yksi laukaus olisi tappanut kaksi poliisia
27
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
15
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
12
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"
11
Vammaisten pysäköintilupia käytetään jatkuvasti väärin – lupa voi olla vainajalta tai se on väärennetty alkuperäisestä
7
Humala kasvaa Pyhäsalmen kaivoksessa 660 metrin syvyydessä – maan alla vuodenajalla tai vuorokaudenajalla ei ole väliä
7
Hollannin Leeuwarden vakuutti Oulu2026-hankkeen puuhahenkilöt – oppia haetaan parhaillaan Ouluun
6
Kärpät viikonlopuksi Itä-Suomeen – Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka liittyi taas joukkueen mukaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Verohallituksen sivuilla lukee: "Kotitalousvähennyksen tarkoitus on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia te... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image