Kotimaa

Turistikausi näkyy pe­las­tus­lai­tok­sen toiminnassa – Kittilässä matkailijoita autetaan pois maastosta lähes päivittäin

Kotimaa 14.3.2018 22:56
Anna Leinonen

Talvisesonki näkyy selvästi pelastuslaitoksen tehtävämäärissä Kittilässä, kertoo palopäällikkö ja päivystävä palomestari Jorma Ojala Lapin pelastuslaitokselta.

– Ylläs–Levi-alueella tapahtuu koko ajan jotakin. Ihmisiä haetaan maastosta päivittäin, Ojala toteaa.

Yleensä kyseessä on sellainen tilanne, että maastossa liikkunut henkilö on loukkaantunut eikä ambulanssi ei pääse paikan päälle. Ojala kertoo, että ensihoidon työntekijöillä on ambulansseissa sellaiset vaatteet, että he voivat tarvittaessa lähteä maastoon mukaan.

– He ottavat laukun ja hapen mukaan ja hyppäävät kyytiin.

Suurin osa apua tarvitsevista on turisteja, sillä Suomen suurimpiin lukeutuvat hiihtokeskukset, Levi ja Ylläs, sijaitsevat naapurikunnissa Kittilässä ja Kolarissa.

Ojala kertoo, että marras–huhtikuun aikana Kittilässä tulee pelastuslaitokselle noin 50 keikkaa kuukaudessa. Viime kesänä tehtäviä oli 10–15 kuukaudessa.

– Levi teettää raakasti tehtäviä.

Keskiviikkona pelastuslaitos on auttanut Kittilästä käsin hiihtäjää ja kelkkailijaa. Hiihtäjä oli loukkaantunut Kittilän ja Kolarin kunnanrajan läheisyydessä ja kelkkailija Kittilässä Kaukosen suunnalla. Kelkkailija kuljetettiin sairaalaan, ja myös hiihtäjä tarvitsi ensihoidon apua.

Ojala sanoo, että viranomaisten yhteistyö Lapissa on hyvä. Esimerkiksi Kaukosessa mukana oli myös poliisi ja rajavartiosto, kun pelastuslaitoksen yksikkö joutui lähtemään toiselle tehtävälle.

MAINOS

Kommentoi

Näyttää turismi sen verran rehottavan myös Tampereella ja Helsingissä, ettei viitsi noihin kaupunkeihin matkustella. Noh viranomaisilla ainakin on tekemista ja kansa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image