Kotimaa

Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja si­joi­tusa­sun­to­ja

Tytti Tuppuraisella on asuntolainaa 385 000 euroa. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 20.6.2019 7:10
Katri Keskitalo, Heikki Uusitalo

Valtioneuvosto julkaisi nettisivuillaan Antti Rinteen (sd.) hallituksen sidonnaisuudet. Ministerien itsensä ilmoittamista sidonnaisuuksista käy ilmi myös heidän omistuksensa ja velkansa. Pääministeri Rinteellä on sidonnaisuusilmoituksensa mukaan velkaa noin 200 000 euroa. 

Oululaisella eurooppaministeri Tytti Tuppuraisella (sd.) on ilmoituksensa mukaan asuntolainoja noin 385 000 euron edestä. Merkittävää kiinteä omaisuutta tai osakesijoituksia Tuppuraisella ei ilmoituksen mukaan ole.

Lappilaisella elinkeinoministeri Katri Kulmunilla (kesk.) on asuntolainaa noin 100 000 euron edestä.

Opetusministeri Li Anderssonilla (vas.) on asunto Turussa ja kesämökki Pohjanmaalla. Turun asunnosta hänellä on lainaa yhteensä 110 968 euroa ja pohjanmaalaisesta kesämökistä yhteensä 39 029 euroa. 

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikolla (kesk.) on puolisonsa kanssa yhteensä 397 000 euroa asuntolainaa. Hän myös omistaa puolisonsa kanssa kaksi asunto-osaketta Helsingistä ja Turusta sekä yhden omakotitalon Oripäästä. 

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) omistaa omakotitalon Toholammilta ja asunnon Helsingistä. Hänellä on myös asuntolainaa noin 108 000 euroa, kulutuslainaa 21 000 euroa sekä 131 000 euron yhteistakaus tyttärensä asuntolainaan. 

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) omistaa asuinkiinteistön Helsingistä, kaksi yhdeksäsosaa maatilakiinteistöstä Tampereella sekä osuudet Jouko Haaviston ja Anja Haaviston kuolinpesistä. Kuolinpesät omistavat asuinhuoneistoon oikeuttavat osakkeet Helsingissä sekä osuuden maatilakiinteistöstä Tampereella. Haavistolla on myös yksi Lumituuli Oy:n osake. Velkaa Haavistolla 530 000 euroa. Velat liittyvät kiinteistöihin ja kiinteistöjen peruskorjauksiin.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) omistaa puolet pietarsaareleisesta omakotitalosta, puolet toisesta pietarsaarelaisesta kesäasunnosta sekä yhden viideosan kolmannesta pietarsaarelaisesta kesäasunnosta. Lisäksi Henrikssonilla on asuntolainaa yhteensä 120 000 euroa, vapaa-ajan asunnon lainaa yhteensä 30 000 euroa sekä esimerkiksi Fortumin, Nesten, Nordean ja Nokian osakkeita. 

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan hänellä ei ole merkittäviä omaisuuksia tai velkoja.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä (kesk.) on ilmoituksensa mukaan useita omistuksia: peltoa 51 hehtaaria, metsää 213 hehtaaria, 3 vuokrattavaa lomamökkiä ja 2 vuokrattavaa omakotitaloa. Lisäksi hänellä on kiinteistöjen hankinta- ja yrityslainoja noin 540 600 yhdessä puolisonsa kanssa sekä muun muassa Kemiran ja Telian osakkeita. 

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paaterolla (sd) on asuntovelkaa yhdessä puolisonsa kanssa 260 585 euroa. Paaterolla on myös asunto Kotkassa sekä sijoitusvakuutuksia noin 160 000 euroa. Hän omistaa kymmenen Kotsura Oy:n osaketta.

Puolustusministeri Antti Kaikkosella (kesk.) on asuntolainaa yhteensä 300 000 euroa.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan hänellä on lainoja yhteensä noin 392 000 euron edestä. Lainoihin sisältyy asuntolaina, mökkilaina sekä remonttilaina.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinilla (sd.) ei ole ilmoituksensa mukaan merkittävää varallisuutta tai velkoja – ei myöskään osakeomistuksia tai mainittavaa kiinteää omaisuutta.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosella (vihr.) on puolisonsa kanssa asuntolainaa yhteensä 19 000 euroa. Lisäksi hänellä on puolisonsa kanssa omakotitalo Joensuussa.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistilla (r.) on ilmoituksensa mukaan yksityistä lainaa yhteensä 80 845 euroa ja elinkeinon harjoittamiseen liittyvää lainaa yhteensä 72 257 euroa. Hän omistaa useita osakeomistuksia ja muita omistuksia erilaisista yrityksistä, kuten Aktia Bankista ja Metsä Boardista, sekä kiinteistökokonaisuuden Tenholasta. Lisäksi hän omistaa peltoa yhteensä 56,06 hehtaaria ja metsää yhteensä 62 hehtaaria. 

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarilla (sd.) on ilmoituksensa mukaan asuntolainaa noin 147 000 euroa, vapaa-ajankiinteistön korjauslainaa noin 23 000 euroa ja muita lainoja yhteensä noin 55 000 euroa. Lisäksi hänellä on henkilökohtainen takaus omaan yritystoimintaan 9 000 euroa. Skinnari omistaa myös puolet perheen omakotitalo- ja vapaa-ajankiinteistöistä. 

Työministeri Timo Harakalla (sd.) on tulonhankkimislainaa 81 125 euroa. Lisäksi hänellä on tuhti osakesalkku ja 190 000 euron arvoiset sijoitusasunnot. Osakesalkun arvo on mukaan noin 350 000. Rahastosijoituksissa Harakalla on noin 70 000 euroa.

Vihreiden puhenjohtajalla, sisäministeri Maria Ohisalolla 505 000 euron asuntolaina, jonka hän on ottanut yhdessä puolisonsa kanssa. Osakesijoituksia Ohisalolla on noin 11 000 euron arvosta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (104)

Kovin on isoja lainoja, mietityttää kuinka pienellä omarahoitusosuudella on lähdetty liikkeelle. No jospa nuo korot pysyy alhaalla, toisaalta onko yhteiskunnan talostilanteen kannalta mielekästä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, kysytäänpä nyt: Vaikuttaako päätöksiin?

Vihreiden puheenjohtajalla ja sisäministerillä puolen miljoonan laina!! Haavistolla vieläkin enemmän!

Miten joku voi pokka naamalla sanoa, että raha ei vaikuta näiden ihmisten tekemisiin ja linjoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tytillä ei mitään hätää, vaikka lainaa olisi enemmänkin. Aikaisemmin tukijana on ollut demarisetä asuntosäätiöineen, siis vuokra-asukkaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi noin vanhoilla poliitikoilla on noin paljon asunto velkaa, eivät ehdi sitä maksamaan millään työssäoloaikans, jos pitävät nykyisen elintasonsa vaikka hyvä palkka juoksee, kyse on ilmeisesti näyttämisen tarpeesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Velkasta porukkaa tuntuu olevan. Kyllä nuilla tuloilla luulisi olevan jotain velatontakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko hyvä tuoda päivänvaloon myös se Tuppuraisen lahjusjuttu, joka rikoksena pääsi vanhenemaan. Siksi ihmettelenkin, että miten ihmeessä tuo koijari tuli vielä valituksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onko tuomiota? Käytän nyt "perussuomalaista" logiikkaa ja totean että koska tuomiota ei ole niin mitään syyllisyyttä ei voi olla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syystä taikka toisesta jutun annettiin vanhentua ja siksi ei tietenkään tuomiota mutta ilman vanhentumista olisi tuomio varmasti tullut ja siitä ei ole epäilystäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tytillä on aika reippaasti tuota lainaa. Nyt kannattaakin tehdä kompromissejä, että virka säilyy. Politiikka on sellaista peliä, että tuuli voi kääntyä yhdessä yössä, oli sitten arvopohja mikä tahansa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian hyvät palkat poliitikoilla kun noin paljon lainaa saaneet.
Hurjat on lainat...kyllä kupla kohta poksahtaa mutta ei poksaus heitä koske, ääänestäjäkuntaa kylläkin koskettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuommoinen iso velka saattaa altistaa luottamustoimessa toimivan ihmisen lahjuksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne isommat velat kuin tulot vaalikauden aikana kuittaantuu kun aletaan ajamaan rikkaiden etuja, siinä kirjekuoret vaihtaa tiuhaan omistajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaako kukaan mikä on vasemmiston ideologia ? Ei kerrytetä omaisuutta, vaan kaikki jaetaan tasan, kaikilla on silloin niin hyvin. Kapitalistit ja porvarit "tuomitaan", jos omaisuutta kerrytetään ? On vähän ristiriitaisia näiden ministereiden teot ja puheet; Osakesalkut pullistelee ja omaisuutta kerrytetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (104)

Uutisvirta

9:19
Talvisodan syttymisestä tuli marraskuun lopussa 80 vuotta – puna-armeijan marssiopas vuodelta 1939 kertoo Neuvostoliiton suunnitelmista Tilaajille
8:51
Tutkija: Brexit-sopimuksen läpimeno vasta välietappi, niukka siirtymäaika johtaa ongelmiin seuraavaksi
8:44
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
8:24
Kolumni: Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn vastusti brexitiä sosialismilla ja möhli mahdollisuutensa tehdä historiaa
8:00
Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas valmistautuvat X Gamesiin erilaisista lähtökohdista – Rinnekankaalla takana viikkojen pakkolepo, Rukajärvi kisaa joulun alla Tilaajille
7:50
Puoliperävaunun rengas syttyi tuleen Nuottasaarentiellä
7:39
Johnson saa nyt haluamansa nopean brexitin ensi kuussa – hävinneen työväenpuolueen sisällä alkanee valtataistelu
37
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
24
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
19
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
8
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
6
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
6
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
6
Johnson saa nyt haluamansa nopean brexitin ensi kuussa – hävinneen työväenpuolueen sisällä alkanee valtataistelu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image