Kotimaa

Tupakkalain uudistaminen viivästyy

Kotimaa 7.5.2016 9:39 | Päivitetty 7.5.2016 14:06
STT

Uuden tupakkalain voimaantulo viivästyy, koska lain valiokuntakäsittely eduskunnassa on vielä kesken. Lain oli tarkoitus tulla voimaan 20. toukokuuta. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö asiasta valmistuu toukokuun aikana, ja eduskunta päättänee asiasta kesäkuun puoliväliin mennessä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Tuula Haataisen (sd.) mukaan viivästyksen syynä on, että hallituksen alkuperäiseen lakiesitykseen lisättiin kesken prosessin kohta, jossa autossa tupakointi halutaan kieltää, kun kyydissä on alle 15-vuotias lapsi.

Hallitus teki täydentävän lakiesityksen, jonka vuoksi sekä sosiaali- ja terveysvaliokunta että perustuslakivaliokunta joutuivat järjestämään lisäkuulemisia.

MAINOS

Kommentoi

Vaikken tupakoikkaan, niin Suomessa valtio sanoo kohta mitä saat syödä ja mitä et. Mutta mitäs sitten tehdään kun huomataankin että se mitä on käsketty ei olekaan terveellistä? Nythän syytetään aina kansalaisia ja rangaistaa mutta jos vika onkin valtiossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alentaisivat tupakan veroja, että hinta laskisi vähän. Sallisivat nuuskan myynnin. Näillä toimilla saataisiin suomeen verotuloja. Nyt nimittäin poltetaan kokolailla paljon venäjältä salakuljetuttuja savukkeita, jotka taatusti ovat myrkyllisenpiä kuin suomessa myytävät tupakit. Nuuskan käyttö on vain lisääntynyt, vaikka myynti kiellettiin. Siitäkin tulisi veroeuroja satoja miljoonia. Itse en tupakoi, enkä käytä nuuskaa, minun puolesta vois kieltää molemmat, mutta suomen etua ajattelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

102
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
89
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
61
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
56
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
37
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
33
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
23
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Hoitajien palkkoja ei missään nimessä saa leikata niitä pitää nostaa 10% välittömästi.Kyllä sinäkin kateellinen aloittaj... Lue lisää...
TLC

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image