Kotimaa

Tuore puheenjohtaja Kulmuni vakuuttaa: Keskusta kääntää kaikki kivet uusien työpaikkojen luomiseksi

Keskustan tuore puheenjohtaja Katri Kulmuni piti ensimmäisen linjapuheensa. Hän kävi läpi työllisyyden, talouskasvun, lapsiperheköyhyyden, syrjäytymisen ja tietysti hänen lempilapsensa aluepolitiikan. Konkreettisia esityksiä puhe ei paljonkaan sisältänyt.
Kotimaa 12.9.2019 11:26
Anita Simola

Tuore puheenjohtaja Kulmuni pitää Helsinkiä jo melkein toisena kotikaupunkinaan.

Keskustan tuore puheenjohtaja Katri Kulmuni myöntää, että hän pitää Helsinkiä jo melkein toisena kotikaupunkinaan.

– Olenhan täällä suuren osan viikostani.

Kun Kulmunilta kysytään, mitä erityisen hyvää hän on löytynyt pääkaupungista, niin vastaus tulee kuin kaupan hyllyltä.

– En nyt erittele niitä, mutta minulla olisi tosi paljon kehitysehdotuksia kaupungille.

Puhe vasta nyt

Kulmunia on luonnehdittu kovaksi aluepoliitikoksi.

– Otan tämän nimityksen kunnia-asiana. En pelkää käyttää sanaa aluepolitiikka. Minulle se on tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta.

Kulmuni piti ensimmäisen linjapuheensa torstaina Helsingissä, ensin puoluehallitukselle ja sitten median väelle. Yleensä tuore puheenjohtaja pitää linjapuheensa puoluekokouksessa. Nyt oli poikkeustilanne, sillä ylimääräinen puoluekokous oli yksipäiväinen Kouvolassa. Puheen pidolle ei jäänyt aikaa.

Kulmunin mukaan Suomi erilaistuu, mutta maa ei saa eriarvoistua. Siksi yhdenvertaisten perusteiden täytyy toteutua jokaiselle. Se tarkoittaa, että lasten täytyy päästä terveelliseen kouluun, ikäihmisten pitää saada hoivaa ja väylien on oltava kunnossa.

– Niin maaseudulla kuin kaupungeissa.

Kulmuni muistuttaa, että muissa pohjoismaissa aluepolitiikkaa tehdään vahvalla yhteistyöllä läpi puoluekentän.

– Onnistuisiko se Suomessakin, ovatko muut valmiita kirjoittamaan aluepolitiikkaan uuden luvun, hän kysyy.

Kaikki kivet käännetään

Puheenjohtaja otti tiukasti kantaa myös hallituksen työllisyystavoitteisiin.

– Keskusta on valmis kääntämään kaikki kivet sen puolesta, että hallitusohjelmassa sovittu tavoite 60 000 uudesta työpaikasta toteutuu vaalikauden aikana.

Hänen mukaansa ensimmäisiä työllistäviä ratkaisuja on tultava ulos jo ensi viikon budjettiriihessä.

Perheiden asialla

Kulmuni otti esille monin muun tavoin huolensa nuorten syrjäytymisestä. Hänen mukaansa huono-osaisuus kasautuu.

Siksi keskusta haluaakin poistaa lapsiperheköyhyyden.

– Se ei onnistu vuodessa eikä kahdessa, ei täysin ehkä ikinä, mutta se on ainut tavoite. Kun perhevapaat uudistetaan, niin uudistuksen pitää olla perheille parannus, ei leikkaus.

Pirusti töitä

Keskustan kannatus mataa ennätys alhaalla. Uusi puheenjohtaja toistaa, että puolueen on saatava luottamus takaisin.

– Sen teen on tehtävä pirusti töitä. Jokaisena päivänä.

Kulmuni totesi, ettei hänellä ole harhakuvia tulevan työn määrästä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Kyllä puhetta maailmaan mahtuu, mutta tekoja vähemmän. Nykyhallitus on syypää tulevaan taantumaan. Ei mikään Brexit, kuten yritetään väittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jotain hyvää persuissakin sitten on. Pääsee moottorikelkalla ajelemaan. Jos ei pääse niin menee viimeinenkin usko persuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitushan aloitti työllistämistoimet jäsenkirjan omaavista kun nimitti erilaisiksi apureiksi moninkertaisen määrän väkeä aiempiin verrattuna. Näin myö kepu palkitsi omiaan. Surutta isopalkkaisiksi neuvonantajiksi vaikka valtion menoja pitäisi kai laajalla rintamalla suitsia? Tärkeintä näyttää olevan säilyttää edes puolueuskolliset vasallit. Ei noilla toimilla ole kannatusluvut nousemassa, ei vainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus vähensi avustajien määrää ja seuraukset nähtiin. Esim. yli kaksikymmentä lakiluonnosta pysähtyi perustuslakeen, koska ne valmisteltiin huonosti. Työministeri paloi loppuun ja joutui sairaslomalle. Jne. Rinteen hallitus palasi takaisin normaaliin ja siten myös asiat tehdään kerralla oikein, kun etukäteistyöt on huolellisesti hoidettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tämä nykyinen populistihallitus on saanut aikaan? Aivan, ei yhtään mitään muuta, kuin järkyttäviä menoja valtiolle.
Lähes kaikki vaalilupaukset peruttu ja tuohon syyllistynyt jokainen hallituspuolue.
Tämä klaani ei saa mitään muuta, kuin vahinkoa aikaan Suomelle ja suomalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten muka normaaliin. Koskaan ei ole ollut noin paljon avustajia. Vaalilupauksetkin on jo lähes kaikki peruttu tai siirretty seuraavalle hallitukselle. Ei tarvitse päätöksiä perus kun ei niitä ole tehtyään. Nyt keskitytään perimään edellisen hallituksen päätöksiä. Jotain pitää päästä perimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi historiallinen teko, jos Kulmunni saa Suomen kehityksen muuttumaan aluepolitiikan avulla. Kehitys on globaalia ja kehityksen hidastaminenkin on teko, joka on haastava toetuttaa. Pieniä voittoja kyllä voi saada eli jokin pieni tukiruiske johonkin, mutta pysyvää muutosta ei tapahdu ellei meillä ole hallintomallina suljettu talous tai yksipuoluejärjestelmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika sairas on mielikuvitus, kun ajattelee tyäväenpuolueen, 120 vuotta vallassa oleen haluavan maahan työttömyyttä, nyt on kivet ja kannotkin käännetty maan talouden ja työttömuuden saamiseksi kuntoon.
Edellinen hallitus oli huolissaan EK:n kanssa jos työttömyys laskee liikaa, 250 000 pidettiin hyvänä rajana työnantajien kannalta, sitä minä en unohda koskaan, työvoiman ylitarjonta heille on tärkeää.
Porvaripuolueille Perussuomalaiset mukaan luettuna ansioonsuhteutettu päiväraha syleksimisen kohde, itse 1990 luvulla jäin työttömäksi edellisen Porvarihallituksen toimien vuoksi, 50 miljardia valtion velkaa hetkessä, pankeille ja yritys keinottelijoille. Olimme ostaneet isomman asunnon, vaimolla vakituinen työ, jatkoopiskelin lisää kursseilla ja kasvatin ammatillisia valmiuksia mm. ATK koulutuksessa, jotenkin selvittii 9 vuotta, säästöt meni alkuun kaikki, olin välillä eri yrityksissä töissä 6 kk ja lyhempiä omatoimisia pätkiä, siinä aktiivimallia oli minulla, ilman ansioonsuhteutettua n. 50 prosenttia palkasta kahden lapsen korotuksella pystyttiin jotenkin elämään, isovanhemmat auttoi lomamatkoilla, sain vielä uuden vakituisen työpaikan aktiivisuudella hakemalla isosta hakijajoukosta ja lähes 20 vuotta eläkkelle 65 vuotiaana. Ilman SDP:tä ja AY liikettä ei elämästä olisi tullut mitään Suomessa. Porvarit oli vallassa, onneksi AY liike piti puolia ja selvittiin rahaleikkauksista jonka Iiro otti 4 prosenttia päivärahasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No johan tuli satua taas oikein demarin tutulla tyylillä. Pitkä oli sepustus ja paljon virheitä, muttei totuutta lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Historiallinen takinkääntö: Oikeistohallituksen apupuolueesta vasemmistohallituksen apupuolueeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu on keskellä eli vetoketju tiukasti kiinni ja mitään ei tapahdu, paitsi puhetta ja suunnitelmia. toivotaan tuloksia, mutta mitään uutta puheessa ei ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säikähtikö pieni Keskustan ja Kulmunin osaamista, eväät ei itsellä riitä muuhun kuin tuohon iänikuiseen höpinään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Säikähtikö pieni Keskustan ja Kulmunin osaamista"
Kyllä, he itsekin säikähtivät niin paljon sanomisiaan, että päästelevät sammakoita suustaan jatkuvasti.
Taisi totuus taas ottaa liian koville, mutta hyvä se on opetella sekin vaihe elämässä. Nimittäin totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Kepu halusi välttämättä hallitukseen SDP:n kanssa niin todennäköinen tulos on MIINUS (-) 60 000 työpaikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika sairas on mielikuvitus, kun ajattelee työväenpuolueen, 120 vuotta vallassa oleen haluavan maahan työttömyyttä, nyt on kivet ja kannotkin käännetty maan talouden ja työttömuuden saamiseksi kuntoon nyt hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeämpää olisi puhua minimipalkasta (ei alle 15 €) ja sen määrittämisestä lakiin. Orjatöitä (Posti jne) ei kaipaa kukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellinen hallitus antoi vuosittain yrityksille ylimääräistä 4500 miljoonaa euroa ilmaista syömärahaa, siis yritystukea, suomen talous ei kestä myöskään 2500 miljoonan euron jatkuvaa velan ottoa vuosittain edellisen hallituksen tyliin.
Nyt on kansainvälistä laskusuhdannetta huudettu varsinkin opposition toimesta koko ajan, nyt olisi siten elvytyksen ja velan oton ja kestävien investiointeihin aika, mutta Porvarihallitus käytti sen jo nousukaudella, jolloin maalaisjärjellä velat pitäisi maksaa, yritysten silloin itse investoitava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellinen puheenjohtaja lupasi lopettaa poliittiset virkanimitykset. Kuinkas kävikään? Lupaakohan uusi johto työpaikkoja oikean jäsenkirjan haltijoille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

25.1.
Emmi Peltonen luisteli EM-kisoissa viidenneksi, Linnea Ceder sijalle 12
25.1.
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
25.1.
Kärpät kaatoi TPS:n Raksilassa lauantai-iltana, katso kuvia ottelusta
25.1.
Huippuhetket: Kärpät-TPS
25.1.
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
25.1.
Finnair lentää normaalisti Kiinaan koronaviruksesta huolimatta – kiinalaisten ryhmämatkojen perumisen vaikutus Lapin-matkailuun ei vielä tiedossa
25.1.
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Hyvä kirjoitus.👍 Lue lisää...
Pekkaxy54

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image