Kotimaa

Tuo­mio­ka­pi­tu­li koolla – pastori Kai Sadinmaa odottaa jalkapuussa päätöstä

Jalkapuuhun asettunut Kais Sadinmaa vihki homoparin vastoin kirkon sääntöjä.
Kotimaa 13.9.2017 12:10
Hannamari Ahonen

Helsingin Kallion seurakunnan entinen pappi Kai Sadinmaa istuu parhaillaan jalkapuuhun kiinnitettynä Helsingin tuomiokapitulin kokouksen ajan tuomiokapitulin edustalla Bulevardilla. Kokouksessaan tuomiokapituli päättää mahdollisesta varoituksesta tai jopa kieltää Sadinmaata joko väliaikaisesti tai pysyvästi toimimasta pappina sen vuoksi, että Sadinmaa maaliskuun alussa vihki samaa sukupuolta olevat parit.

Sadinmaan tukena ja vieressä jalkapuussa istuivat myös Sadinmaan maaliskuussa vihkimä miespari, Imatran kirkkovaltuutettu Kauko Mäkinen ja Vihdin seurakunnan pappi Outi Hänninen. Myös Helsingin hiippakunnan väistyvä piispa Irja Askola kävi tervehtimässä Sadinmaata ennen kokousta.

Sadinmaa vihki avioliittoon kaksi paria ja siunasi kolme paria Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä. Sadinmaan toiminnasta tehtiin kantelut tuomiokapitulille.

Tuomiokapituli voi myös päätyä siihen, että se pyytää Sadinmaata noudattamaan lainmukaisia menettelyjä pappina.

Sadinmaa kantoi jalkapuun Bulevardille Kalliosta Helsingin keskustan läpi.

Sadinmaa on ristiriitoja herättävä pappi. Sadinmaan Ilmestyskirja-kirjan julkistaminen on tähdätty samalle päivälle kuin jalkapuuperformanssi. Ilmestyskirjassa hän arvostelee niin poliitikkoja kuin Helsingin seurakuntia.

Sadinmaan mukaan kirkko Helsingissä näyttelee jäsenkadon ahdistamana dynaamista ja nuorekasta. "Helsingin oikeistolaiset bisneskirkkoherrat haistavat sopivat saumat, puhaltavat happeningteologisia kuplia ja toteuttavat teologista markkinointihumppaa, jossa toimintaa ei ohjaa evankeliumi, vaan puhtaasti viestinnällinen kärki. Kirkko janoaa kuollakseen myönteisiä uutisia itsestään.", Sadinmaa lataa kirjassaan.

Sadinmaan mielestä esimerkiksi kirkonkellojen soitto Syyrian Aleppon lapsiuhreille oli kirkolta pelkkä viestintätemppu. Sadinmaa ihmettelee, miksi kirkko ei ole noteerannut kaikkien muiden sota-alueiden lasten kärsimystä, vaan alkoi kellojen soiton vasta, kun Venäjä alkoi pommittaa Aleppoa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos kirkon toiminta tuntuu väärältä, niin eroa vain kirkosta. Uskomiseen ei tarvita kirkkoa, lukaaleita tai pappeja, vaan se on jokaisen ihmisen henkilökohtainen asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä haluan pelata jääkiekkoa omilla säännöillä ilman paitsiota. Jos en saa pelata ilman paitsiota samassa pelissä jossa muilla on paitsio, menen jatkossa kaukalon laidalle pelin ajaksi istumaan jalkapuuhun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka hyvin työnantajan ohjeistusta pitää totella?
Voitko kehua julkisesti kilpailevan firman tuotteita?
Mitä työpaikoilla tapahtuisi, jos jokainen saisi toimia oman mieltymyksensä mukaan?
Jos Sadinmaalla on hyvä aate, se varmaan tulee ajallaan myös työnantajalleen. Ei pidä hättäillä.
Paitsi, Sadinmaa ei taida olla papin virassa, mutta pappeus on tallella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei luterilaista kirkkoa ole ohjannut evankeliumi enää pitkään aikaan, vaan sijoitusbisnes. Olisi siinä haukkomista tapaluterilaisilla, jos tietäisivät mitä ja kuinka paljon kirkolla on maallista mammonaa. Sanonta köyhä kuin kirkon rotta lentäisi romukoppaan ja sen jälkeen hiipii mieleen ajatus, tässä on kirkollisveronmaksajaa viilattu linssiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika populistinen tempaus! Muistaakseni Jeesus kaatoi rahanvaihtajien pöydät, ei pystyttänyt niitä! Ymmärtänette vertauksen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauan kesti tämänkin asian käsittely ev.lut. kirkossa. Haluttiin päättää asiasta vasta nyt syksyllä, koska kesä on häiden sesonkiaikaa, haluttiin vielä ainakin yksi sesonki rahastaa. Pelaamista ja jarruttelua tämä on. Eivätkö oppineet naispappi asiasta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä toivoisin, että kirkko valitsisi linjansa. Nyt kun ollaan joojoota vähän joka suuntaan ja yritetään miellyttää kaikkia, niin tilanne ei ole oikein kenenkään kannalta hyvä. Fakta kuitenkin lienee se, että konservatiivit ja liberaalit ei samaan kirkkoon mahdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
23
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image