Kotimaa

Tulli takavarikoi Hollannista Suomeen lähetettyjä huumeita – katukauppa-arvo yli 400 000 euroa

Tullin takavarikoimia ekstaasitabletteja. KUVA: Tulli
Kotimaa 16.11.2017 8:13
Kaleva

Tulli ja Hollannin poliisi ovat tutkineet rikoskokonaisuutta, jossa Hollannista Suomeen on lähetetty yli sata huumelähetystä posti- ja pikakuriirilähetyksinä. Takavarikoitujen huumelähetysten katukauppa-arvo olisi ollut noin 415 000 euroa.

Tulli takavarikoi alkukesästä useita postilähetyksiä, jotka sama henkilö oli lähettänyt Hollannista eri puolille Suomea. Lähetyksistä takavarikoitiin yhteen yli 1,3 kiloa alfa-PVP:tä, noin 9500 ekstaasitablettia sekä noin 100 grammaa kokaiinia ja 200 grammaa amfetamiinia.

Tullin esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella Hollannissa käynnistettiin viranomaisoperaatio, jonka aikana Hollannissa otettiin kiinni seitsemän henkilöä. Operaatiossa takavarikoitiin 67 000 ekstaasitablettia, 230 grammaa kokaiinia ja 700 grammaa MDMA-jauhetta.

Suomessa esitutkinnan aikana on ollut vangittuna yli kymmenen henkilöä. Rikoksesta epäiltyinä on yhteensä lähes sata henkilöä Suomesta, Hollannista ja Saksasta.

Esitutkinnassa selvisi, että huumausaineiden tilaamiseen on käytetty TOR-verkkoa ja useat huumausaine-erät on maksettu bitcoin-virtuaalivaluutalla.

Hollannista Suomeen lähetettyjen huumausaineiden levittämiseen Suomessa on käytetty muun muassa Sipulikanavaa ja Wickr-pikaviestipalvelua.

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta ja levitystä useana törkeänä huumausainerikoksena ja huumausainerikoksena.

Esitutkinta Suomessa on valmistunut ja osa rikoskokonaisuuteen liittyvistä tapauksista on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ekstaasihuumeen pahin haitta on sen laittomuus. Kaikki tutkimuksia ja tilastoja lukeneet tämän tietävät. Ainetta kokeilleet myös. Yksi pahimmista huumeista on saatavilla joka kaupasta: alkoholi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli ymmärsinkö nyt oikein, että muutama kilo mafian mömmöjä - alle ruokakassin paino - ja arvo lähes puolimiljoonaa? Se on kuulkaas tässä se syy miksi mafia ei tule koskaan lopettaamaan toimintaansa. Ajan yli me nimittäin puhumme miljardeista verovapaasta rahasta tässä.

Ei tähän ole muuta keinoa kuin huumeiden kieltolain kumoaminen. Ne ihmiset jotka huumeita haluavat, niin kyllä heille on annettava mahdollisuus ostaa huumeet laillisesti ja turvallisesti annosmerkintöjen kanssa. Me olemme kaikki koukussa johonkin alkaen tv-sarjoista kahvin kautta sokeriin. Joku toinen voi olla koukussa huumeisiin ja se ei ole mikään ongelma silloin kun huumeet saa ostaa laillisesti ja edullisesti. Puhdas huume ei ole ongelma. Antaa ihmiset elää ja olla kuten haluavat ja se mikä tästä yhtälöstä on saatava pois, on tuo mafian järkyttävä kuristusote alamaailman huumebusineksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. ME maksamme päästänsä sekoavien luusereiden hoito- ym muut kulut. Entä heidän lapsena? Kaltaisesi joutaisivat itse telkien taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asioita voi mitata euroissa, mutta olisiko tällaiseen uutisointii paremmin sopivaa se, kuinka monta nuorta elämää tuolla todennäköisesti tuhoaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

102
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
56
Lehmät kuumentavat vaalikeskustelua – keskusta ja kokoomus pelkäävät vasemmiston ja vihreiden ilmastotekoja
51
Kärpät nollasi Ilveksen ja siirtyi puolivälieräsarjassa 2–0 -johtoon – Osalan taklaus kuumensi tunteet, pitkä pelikielto uhkaa
37
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
30
Suomalaiset käyvät viivytystaistelua harjoituksessa Ruotsin lumisissa metsissä: "Sodankylästä tulleelle jääkäriprikaatijoukollekin saattaa olla haasteellista"
18
Ferrovanin tehdasta ei tulekaan Raaheen – yhtiö on asetettu selvitystilaan ja toimitusjohtaja vapautettu tehtävästään
17
Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin hyökätä Vantaalla – vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi aamuyöstä alkaen Kainuun maakunnassa, Etelä- ja Itä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

383 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image