Kotimaa

Tulli takavarikoi Hollannista Suomeen lähetettyjä huumeita – katukauppa-arvo yli 400 000 euroa

Tullin takavarikoimia ekstaasitabletteja. KUVA: Tulli
Kotimaa 16.11.2017 8:13
Kaleva

Tulli ja Hollannin poliisi ovat tutkineet rikoskokonaisuutta, jossa Hollannista Suomeen on lähetetty yli sata huumelähetystä posti- ja pikakuriirilähetyksinä. Takavarikoitujen huumelähetysten katukauppa-arvo olisi ollut noin 415 000 euroa.

Tulli takavarikoi alkukesästä useita postilähetyksiä, jotka sama henkilö oli lähettänyt Hollannista eri puolille Suomea. Lähetyksistä takavarikoitiin yhteen yli 1,3 kiloa alfa-PVP:tä, noin 9500 ekstaasitablettia sekä noin 100 grammaa kokaiinia ja 200 grammaa amfetamiinia.

Tullin esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella Hollannissa käynnistettiin viranomaisoperaatio, jonka aikana Hollannissa otettiin kiinni seitsemän henkilöä. Operaatiossa takavarikoitiin 67 000 ekstaasitablettia, 230 grammaa kokaiinia ja 700 grammaa MDMA-jauhetta.

Suomessa esitutkinnan aikana on ollut vangittuna yli kymmenen henkilöä. Rikoksesta epäiltyinä on yhteensä lähes sata henkilöä Suomesta, Hollannista ja Saksasta.

Esitutkinnassa selvisi, että huumausaineiden tilaamiseen on käytetty TOR-verkkoa ja useat huumausaine-erät on maksettu bitcoin-virtuaalivaluutalla.

Hollannista Suomeen lähetettyjen huumausaineiden levittämiseen Suomessa on käytetty muun muassa Sipulikanavaa ja Wickr-pikaviestipalvelua.

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta ja levitystä useana törkeänä huumausainerikoksena ja huumausainerikoksena.

Esitutkinta Suomessa on valmistunut ja osa rikoskokonaisuuteen liittyvistä tapauksista on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ekstaasihuumeen pahin haitta on sen laittomuus. Kaikki tutkimuksia ja tilastoja lukeneet tämän tietävät. Ainetta kokeilleet myös. Yksi pahimmista huumeista on saatavilla joka kaupasta: alkoholi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli ymmärsinkö nyt oikein, että muutama kilo mafian mömmöjä - alle ruokakassin paino - ja arvo lähes puolimiljoonaa? Se on kuulkaas tässä se syy miksi mafia ei tule koskaan lopettaamaan toimintaansa. Ajan yli me nimittäin puhumme miljardeista verovapaasta rahasta tässä.

Ei tähän ole muuta keinoa kuin huumeiden kieltolain kumoaminen. Ne ihmiset jotka huumeita haluavat, niin kyllä heille on annettava mahdollisuus ostaa huumeet laillisesti ja turvallisesti annosmerkintöjen kanssa. Me olemme kaikki koukussa johonkin alkaen tv-sarjoista kahvin kautta sokeriin. Joku toinen voi olla koukussa huumeisiin ja se ei ole mikään ongelma silloin kun huumeet saa ostaa laillisesti ja edullisesti. Puhdas huume ei ole ongelma. Antaa ihmiset elää ja olla kuten haluavat ja se mikä tästä yhtälöstä on saatava pois, on tuo mafian järkyttävä kuristusote alamaailman huumebusineksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. ME maksamme päästänsä sekoavien luusereiden hoito- ym muut kulut. Entä heidän lapsena? Kaltaisesi joutaisivat itse telkien taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asioita voi mitata euroissa, mutta olisiko tällaiseen uutisointii paremmin sopivaa se, kuinka monta nuorta elämää tuolla todennäköisesti tuhoaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
24
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image