Kotimaa

Tulli takavarikoi Hollannista Suomeen lähetettyjä huumeita – katukauppa-arvo yli 400 000 euroa

Tullin takavarikoimia ekstaasitabletteja. KUVA: Tulli
Kotimaa 16.11.2017 8:13
Kaleva

Tulli ja Hollannin poliisi ovat tutkineet rikoskokonaisuutta, jossa Hollannista Suomeen on lähetetty yli sata huumelähetystä posti- ja pikakuriirilähetyksinä. Takavarikoitujen huumelähetysten katukauppa-arvo olisi ollut noin 415 000 euroa.

Tulli takavarikoi alkukesästä useita postilähetyksiä, jotka sama henkilö oli lähettänyt Hollannista eri puolille Suomea. Lähetyksistä takavarikoitiin yhteen yli 1,3 kiloa alfa-PVP:tä, noin 9500 ekstaasitablettia sekä noin 100 grammaa kokaiinia ja 200 grammaa amfetamiinia.

Tullin esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella Hollannissa käynnistettiin viranomaisoperaatio, jonka aikana Hollannissa otettiin kiinni seitsemän henkilöä. Operaatiossa takavarikoitiin 67 000 ekstaasitablettia, 230 grammaa kokaiinia ja 700 grammaa MDMA-jauhetta.

Suomessa esitutkinnan aikana on ollut vangittuna yli kymmenen henkilöä. Rikoksesta epäiltyinä on yhteensä lähes sata henkilöä Suomesta, Hollannista ja Saksasta.

Esitutkinnassa selvisi, että huumausaineiden tilaamiseen on käytetty TOR-verkkoa ja useat huumausaine-erät on maksettu bitcoin-virtuaalivaluutalla.

Hollannista Suomeen lähetettyjen huumausaineiden levittämiseen Suomessa on käytetty muun muassa Sipulikanavaa ja Wickr-pikaviestipalvelua.

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta ja levitystä useana törkeänä huumausainerikoksena ja huumausainerikoksena.

Esitutkinta Suomessa on valmistunut ja osa rikoskokonaisuuteen liittyvistä tapauksista on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ekstaasihuumeen pahin haitta on sen laittomuus. Kaikki tutkimuksia ja tilastoja lukeneet tämän tietävät. Ainetta kokeilleet myös. Yksi pahimmista huumeista on saatavilla joka kaupasta: alkoholi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli ymmärsinkö nyt oikein, että muutama kilo mafian mömmöjä - alle ruokakassin paino - ja arvo lähes puolimiljoonaa? Se on kuulkaas tässä se syy miksi mafia ei tule koskaan lopettaamaan toimintaansa. Ajan yli me nimittäin puhumme miljardeista verovapaasta rahasta tässä.

Ei tähän ole muuta keinoa kuin huumeiden kieltolain kumoaminen. Ne ihmiset jotka huumeita haluavat, niin kyllä heille on annettava mahdollisuus ostaa huumeet laillisesti ja turvallisesti annosmerkintöjen kanssa. Me olemme kaikki koukussa johonkin alkaen tv-sarjoista kahvin kautta sokeriin. Joku toinen voi olla koukussa huumeisiin ja se ei ole mikään ongelma silloin kun huumeet saa ostaa laillisesti ja edullisesti. Puhdas huume ei ole ongelma. Antaa ihmiset elää ja olla kuten haluavat ja se mikä tästä yhtälöstä on saatava pois, on tuo mafian järkyttävä kuristusote alamaailman huumebusineksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. ME maksamme päästänsä sekoavien luusereiden hoito- ym muut kulut. Entä heidän lapsena? Kaltaisesi joutaisivat itse telkien taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asioita voi mitata euroissa, mutta olisiko tällaiseen uutisointii paremmin sopivaa se, kuinka monta nuorta elämää tuolla todennäköisesti tuhoaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:57
Orpo käyttäisi kolmen miljardin investointirahat ratoihin ja korkeakouluihin – " Ei kannattaisi ripotella vaalilupauksiin"
14:55
Liitovarjoilija tippui veteen Taskilan edustalla, ohikulkija hälytti apua
14:54
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke siirtyy vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
14:45
Suomalaisperhe rajussa onnettomuudessa Liettuassa – vanhemmat kuolivat heti, kolme lasta sairaalassa
14:32
Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita venetsialaisissa – ilotulitus sallittua vain taajaman ulkopuolella
14:22
Auto ajautui ulos tieltä ja kierähti katolleen Kajaanissa, kuski loukkaantui lievästi
13:45
Porokello-sovelluksen ilmoittajien määrä on kasvanut 2500:lla alle kahdessa kuukaudessa – elokuussa poroja on vilkkaasti tiellä, mikä näkyy myös piikkinä kolaritilastoissa
82
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
71
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
34
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
29
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
27
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
23
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
21
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

"kalakisa"
Magge

Uusin lukijakuva

Sateen jälkeen.
Lukija

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image