Kotimaa

Tulli pysäytti vaarallisen kuljetuksen Torniossa

Latvialaismiesten akkulasti oli täysin laiton.
Kotimaa 5.1.2010 15:22 | Päivitetty 5.1.2010 16:15
STT, Kaleva

Tulli pysäytti vaarallisten aineiden kuljetuksen Torniossa viime viikolla. Kahteen latvialaiseen pakettiautoon oli lastattu yhteensä 6?000 kiloa ongelmajätteiksi luokiteltavia jäteakkuja.

Tullin mukaan akut oli lastattu ajoneuvoihin täysin säädösten vastaisesti. Tavaratilojen ikkunoihin asti ulottuvia kuormia ei ollut millään tavalla sidottu, joten ajoneuvot olivat tieliikenteessä todella vaarallisia kuljetuksia.

"Hirveitä pommeja ja valtavalla ylilastilla", kuvailee tutkinnanjohtaja Alvi Heikka Pohjoisesta tullipiiristä. "Jos sellainen ajaa nokkakolarin, muutama sata akkua lentää pihalle."

Kumpaankin pakettiautoon oli kuormattu noin 3?000 kiloa nesteakkuja.

Tapaus sattui viime keskiviikkona. Autot olivat saapuneet Ruotsista Suomeen, kun tulli otti ne tarkastukseen. Latvialaisia kuljettajia epäillään vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta sekä ympäristön turmelemisesta.

Heikalla ei ole täyttä varmuutta, mihin akut olivat menossa. Miehet saattoivat olla matkalla myymään akkuja Etelä-Suomeen. "Aika paljon niitä yritetään viedä Baltiaan. Akuissa on lyijyä, josta saa jonkin verran rahaa."

Pohjois-Suomessa vastaavanlaiset tapaukset ovat harvinaisia, mutta Etelässä-Suomessa niitä on Heikan mukaan tutkinnassa useampikin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Kommenttien perusteella ihastuttavan paljon lainkuuliaisen oloisia kansalaisia (jotka eivät missään oloissa pakotettunakaan kippaa omia jätteitään mihinkään muualle kuin lainmukaisiin keräyspaikkoihin)......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tavaratilojen ikkunoihin asti ulottuvia kuormia ei ollut millään tavalla sidottu," Mut nehän on ihan oikeen lastattu, jos alle 10cm seinistä nii kuormaa ei tarvi lain mukaan sitoa, ylös päin kuormaa ei tarvi varmistaa. mitä nyt vähä yli painoa pikku pakussa :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No hei hei . Viron rikkain on se , se , nainen siitähän kirjoitettiin suomenkin lehissä 90 luvulla. Se myi Neuvostoliiton jättämän rautaromun kierrätykseen . Täällä lyijyakut on ongelmajätettä . Lyijy on yksi tulevaisuudessa hyvin tarpeellinen alkuaine vähintään kullan arvoinenkin , painaakin lähes yhtä paljon ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Net oli hypriiti Hiaset testiajossa, mutta tullin älypäät mokasi. Kohta Suomi saa haasteen käräjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

akusta rusautetaan korkit auki ja valutetaan hapot maahan. sen jälkeen iso tuli, niin muovit palaa ja lyijyt sulaa. sitten onkin lyijyä josta saa euroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mullaki ois pari jäte akkua. Vois latvianpojat ilmoittaa aikataulun, milloin ajavat Kempeleen ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja jäte jää suomalaisten veronmaksajien kustannuksella hävitettäväksi. Lähettäkää se nyt eu - hengessä sinne kotimaahansa. Oikeusturvaa on syytä epäilyille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tekijöille myönnettävä heti oleskelulupa ja täysi ylläpito. Tullijohtajakin on syytä erottaa kun puuttuu asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viekööt ongelmajätteet mukanaan myös auton varmistaa vaan että poistuu maasta mahdollisimman pian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistelisin että kun on tonnin painosta romuakkuja, niin siitä saa jotain 100€ rahaa :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerronpa että jakeluautoissa oulussakin kulkee päivittäin kovanluokan myrkkyjä nesteenä että kiinteenä. Ei adr lupia, ilman että autot olisi asianmukaisesti varustettu. Ilman että kuskeja olisi koulutettu muuten kuin -jos vuotaa niin juokse ja lujaa ja sen jälkeen soita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

8:00
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä
7:33
Oulun koulujen ilo tarttuu myös vieraisiin – huipputasoiseksi kuvailtu suomalainen koulutus houkuttelee kansainvälisiä vieraita Tilaajille
7:00
Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen odottaa viranomaiselta lupaa – "Perehdytys olisi tehty, vaikkei Fiva olisi puuttunut nimitykseen"
7:00
Migrin päätöstä kunnioitettava – vastaanottokeskus Pudasjärvellä lakkautettava Lukijalta
6:42
Lääkäripulasta kärsivässä Kemissä puhkesi riita siitä, kuka asiaa saa kommentoida julkisuuteen – Kaupunginjohtaja puuttui tilannetta kritisoineen lääkärin viestintään Tilaajille
6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Ouluun luvassa märkää sadetta
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image