Kotimaa

Tulli epäilee Suomeen tuodun laittomasti 40 000 kappaletta poppers-valmisteita – laittomia tuotteita myyty ai­kuis­viih­de­liik­keis­sä

Tulli epäilee, että rikokseen syyllistyneet ovat hyötyneet laittomasti maahantuoduilla ja myydyillä tuotteilla jopa 600 000 euroa. KUVA: Tulli
Kotimaa 16.7.2019 7:44
Mirko Siikaluoma

Tulli on tutkinut tapausta, jossa Suomeen on usean vuoden ajan tuotu laittomia poppers-tuotteita. Tulli kertoo takavarikoitujen ja myyntiin päätyneiden tuotteiden arvoksi yhteensä noin 600 000 euroa.

Poppers-tuotteilla tarkoitetaan joukkoa alkyylinitriittejä, joita käytetään lähinnä päihteinä sekä tehostamaan seksuaalista kokemusta. Laittomasti maahan tuotuja tuotteita on tullin mukaan myyty aikuisviihdeliikkeissä ja niiden verkkokaupoissa.

Alkuvuonna 2019 tulli takavarikoi noin 2500 poppers-tuotetta Etelä- ja Länsi-Suomessa. Tulli epäilee esitutkinnan perusteella poppers-tuotteita on takavarikoitujen lisäksi myyntiin noin 40 000 kappaletta vuosien 2013–2019 aikana.

Epäiltyjen uskotaan hyötyneen laittomasti maahantuoduista ja myydyistä popperseista yhteensä noin 600 000 euron verran. Epäiltyjen omaisuutta on otettu vakuustakavarikkoon turvaamistoimena lähes rikoshyötyä vastaava määrä.

Tulli on kuulustellut esitutkinnan aikana rikoksesta epäiltyinä useita henkilöitä, joiden epäillään toimineen aikuisviihdeliikkeiden vastuuhenkilöinä. Tulli on tutkinut tapausta lääkeainerikoksena ja salakuljetuksena.

Useat poppers-tuotteissa käytetyt alkyylinitriitit luokiteltiin vuodesta 2013 lähtien lääkeaineiksi ja niiden maahantuonti on luvanvaraista.

MAINOS

Kommentoi

ollut mies-mies-parijuhlijoiden suosiossa...... Epäiltiin joskus uuden taudin aiheuttajaksi, mikä paljastui HIV-infektioksi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image