Kotimaa

Tuleva pa­lau­tus­kes­kus herättää epäilyksiä maa­han­muut­to­vi­ras­tos­sa

Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Kotimaa 31.3.2016 4:00
Rami Nieminen

Suomeen ensi syksynä perustettava turvapaikanhakijoiden palautuskeskus herättää epäilyksiä maahanmuuttovirastossa. Vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen pelkää keskuksen aiheuttavan vähintään lisätyötä poliisille.

– Minusta se on tietynlainen riskikeskittymä, hän sanoo.

Kuuluvaisen mukaan on ongelmallista koota samaan paikkaan turvapaikanhakijoita, joiden turvapaikkahakemus on evätty ja joita odottaa enää vastentahtoinen palautus kotimaahansa. Varsinkin kun heidän liikkeitään ei pystytä täysin valvomaan.

Palautuskeskusta varten tehdään lakimuutos, joka astunee voimaan ensi syksynä. Laki ei jatkossakaan pysty estämään turvapaikanhakijoita karkaamaasta keskuksesta.

Palautuskeskusta suunniteltaessa pohdittiin myös vankilanomaisten säilöönottoyksiköiden lisäämistä. Ne todettiin liian kalliiksi, kertoo ylijohtaja Jorma Vuorio sisäministeriöstä. Tuleva laki sallii palauttamista odottavien turvapaikanhakijoiden liikkua vapaasti, kunhan he asuvat palautuskeskuksessa ja ilmoittautuvat sinne säännöllisesti.

Kuuluvaisen mukaan palautuskeskus perustetaan todennäköisesti Uudellemaalle, koska Helsingin poliisi vastaa turvapaikanhakijoiden poistamisesta maasta. Hän toivoo, että keskus olisi aluksi pieni, jotta sen toimivuudesta voitaisiin turvallisesti kerätä kokemuksia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Hehheh... Nyt ei ole mietitty loppuun saakka. Oikea paikka keskukselle olisi noin 500 m Norjan rajalta. Näin säästettäisiin rutkasti rahaa palautuslennoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs jos näille palautettaville laittaisi paikannuslaitteen kinttuun niin olisivat ainakin tietopaikassa. Voisivat kuitenkin liikkua vapaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä huomaa että johtajat ja päättäjät elävät turvamiesten helmoissa, piilossa, peloissaan. Akkamaista. Miksi eivät tule piilostaan kohtaamaan kulttureita kuten tavalliset ihmiset. Eivät tule, ovat PELOISSAAN.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma, kun nämä asiat ei juolahtanu mieleen silloin, kun miehiä otettiin maahan! Nyt on sitten vetelät housussa ja housut kintuissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nehän ovat kadonneet maan alle kavereiden nurkkiin kuten Ruotsissa
eli hankalaksi vetää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä hätää, palautuksia ei tule paljoa, kun migri pika-pikaa antaa 80% laittomista maahantulijoista myönteisen turvapaikkapäätöksen, vaikka Irak, josta tullut 28000 miestä, on täysin turvallinen. Voit nimittäin ostaa Irakiin suoran lennon Helsingistä. Ja tunnetusti lentohommissa ei oteta riskejä, toisin kuin Suomi ottaa paapoessaan näitä laittomia ja maahan väärillä perusteella tulleita kulkijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Minusta se on tietynlainen riskikeskittymä, hän sanoo. Kuuluvaisen mukaan on ongelmallista koota samaan paikkaan turvapaikanhakijoita, joiden turvapaikkahakemus on evätty ja joita odottaa enää vastentahtoinen palautus kotimaahansa."

Vai pitäisi näille nykyajan Interrail-turisteille järjestää vielä hienommat majoitustilat! Omien maanmiestensä luomista riskikeskittymistä he ovat tänne tulleet ja niihin heidät myös palautetaan. Jos siellä veitset heiluvat, ei ole mikään kumma jos ne heiluvat Suomessakin. Missään muualla kuin Maahanmuuttovirastossa ei ole kuviteltu että väkivaltaisuudet loppuvat sillä että lähtömaissa samoilla alueilla elävät kurdit ja arabit, sunnit ja shiiat, somalit ja bantut siirretään Eurooppaan; sama meno jatkuu. Turha sääli pois, saavat nyt pärjätä muutaman viikon samassa palautuskeskuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on oikeen luonteva juttu tälle kaikelle päättömyydelle. Ei ole ihme jos tämä maa uppoaa suohon näiden virkamiesten mukana ja tappi on ollut irti jo monta vuotta!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopempi palautus, niin ei tule ruuhkaa palautus keskuksiin sekä tiukempi valvonta rajoille jo tulo vaiheeseen. 73% tulleista ei edes ymmärrä Suomessa käytettyjä kirjaimia joten kirjaintesti rajalle ja kotimatka alkaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

paitaan ja käveleen sinne ruotsiin mistä ruotsin valtio näitä tänne kuskas kannattaa ihmisten katsoa juu tubesta mitä nämä touhuaa euroopassa voi olla että ei ole niin kivaa porukkaa mitä esittävät vois suvakki akatkin katsoa jäis ne poniajelut ym kotimaan ihmisille .tai mennä rekkakuskien kyytiin pari reissua niin silmät aukeaa tekis hyvää näille diplomaattipasseilla kuleksijoillekkin .näkisivät mitä se on kun rikollislaumat riehuu teillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän se voi olla totta että laittomasti maahantullut (sehän se on, jos turvapaikka-anomus on tullut hylätyksi.) saa liikkua silti vapaasti. Jokainen voi käydä kokeilemassa laitonta maahantuloa jossain maassa joka vaatii viisumin, että saatteko liikkua maassa vapaasti ilman asianmukaisia papereita.

Mun mielestä tuon pitäisi mennä niin että välittömästi hylätyn turvapaikkapäätöksen saatua henkilö otetaan säilöön niin ettei mahdollisuutta karkaamiseen ja laittomaan maassaoleskeluun ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin pitäisi toimia. Makso mitä makso. Säästöä väärässä paikassa, muuten otetaan valtava riski yhteiskuntarauhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaarallistahan tuo tulee olemaan, kun tietää porukan taustat. Palauttakaa joutuummin, niin ei jouvuta täällä varpasillaan elämään. Sehän on selevä, että pikainen palauttaminen vähentää riskiä häiriökäyttäytymiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kallista ja on kallista. Kustannuksista ei juuri ole purnattu siinä vaiheessa kun tänne pölähti yli 30 000 uutta tulijaa. Nyt kun heitä pitäisi laittaa menemään takaisin, onkin liian kallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan! Ihmeellistä vatulointia! Toisaalle piikki on rajattomasti auki ja taas toisaalla piikki on lähes kiinni. Eikö valtion pitänyt kustantaa kaikki maahanmuutosta aiheutuvat kulut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo kohtalaisen hyvin suomea osaavat kauhistuu joitain sanoja kuten aion verestää vanhoja muistoja, oksastamalla tuon puu oikein sahalla. Kun nykyään vain pensasleikkurilla hurautetaan pienimmät rönsyt pois. Kaveri vieressä katsoo kauhuissaan kenethän se meinaa vereen sahata ja oksentaa perään. Sitten voikin urakan päälle mennä palkanlaskijan puheille. Joka on mamun mielestä aivan oikein pitäähän tuollaisten toimien jälkeen verestäjän palkkaa laskea oikein roimasti. Jospa keksittäisiin palautuskeskuksen sijaan jokin vähemmän pahan kuuluinen sana kuten vaikka riemuloman viimeinen hotelli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tälläistä pelleilylaitosta kannata perustaa, jos ei voida estää vapaata liikkumista. Sehän turha rahareikä, kun ei pidetä huolta, etteivät pääse liikkumaan muualle kuin ulos maasta. Eikö meidän hallituksella ole enää mitään järkeä päässä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä Suomen hölmöydellä ei ole mitään rajaa.... Kaikki menee niin pieleen kun mennä voi.
Olisiko jo aika ottaa järeämmät keinot käyttöön,tätä lässytystä on katottu jo tarpeeksi kauan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö jo Vanhassa kirjallisuudessa kuvata Suomea = "hölmöläksi". Ruotsia kuvattiin = " Viisaaksi Mattiksi".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on ihan lälläri EU neuvotteluissa. Sieltä EU:ta vaan rahaa näihin keskuksiin. Eikä mitään vapaata liikkumista. Kallista tulee kun nämä tyypit tekee rötöksiä. Yhden naisen joukkoraiskaus on jo kallishinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

14:14
Elinkeinoelämä ja yritykset hallituksen budjetista: Hyvää tahtoa on paljon, mutta villoja kovin vähän
13:46
Hidasautolla tien päälle? STT luopuu kevytauto-nimityksestä ja alkaa kutsua nopeusrajoitettuja autoja "hidasautoiksi"
13:18
Huoltoauton pakoputken päälle valunut polttoaine roihahti tuleen 638 metrin syvyydessä Kittilän kultakaivoksessa – työntekijöitä evakuoitiin
13:05
Oulun kaupunginjohtaja Laajalan mahdollinen Kela-nimitys ratkeaa marraskuun alussa – Kela salasi 12 hakijan nimen
12:34
Tieksola tekemään tulosta Lammikon ja Puljujärven rinnalle ykkösketjuun – Kaksivuotisen jatkopaperin tehnyt Annunen kärppämaalilla illan Jukurit-pelissä
12:07
Väitöstutkimus paljasti Keminmaan kirkon alle haudatun kirkkoherran ruokavalion – pappilan pöydässä on tarjoiltu todennäköisesti kalaa ja hyljettä Tilaajille
12:07
Keminmaan kirkon alle muumioituneella kirkkoherralla oli ylipainoa ja miestissit – hautaan hänelle laitettiin tyyris asu ja pellavasukat Tilaajille
94
Näin budjetti vaikuttaa arkeesi: Keskituloisen palkasta tippuu 160 euroa, autoilu kallistuu ja kotitalousvähennys laskee
64
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
59
Kysyimme, miksi Tiernapojat-patsasta taas ollaan siirtämässä –"Kyllä se perustuu saatuun palautteeseen"
54
Autoliike luopui Oulunportin tonttivarauksestaan, tilalle suuri kauppa – tontti siirtyy Oulunsalo Pilot Holdingille
38
Punainen pyöräbaana jatkuu Raksilasta Mäntylään – kaupunki hakee 1,8 miljoonan euron hankkeeseen valtion avustusta
18
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
14
Tutkimus: Yksi vuosi lisää Euroopan älypuhelimien vaihtoaikaan vastaa miljoonan fossiiliauton päästöjä - laitteiden korjattavuutta vaaditaan paremmaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mulle tämä lottovoittaja vois ostaa uudet näppäimet. Lensi aamulla kahvit päälle. Lue lisää...
Uuno D.G

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image