Kotimaa

Tukes puuttunee Forcitin käytäntöihin Vihtavuoressa

Kotimaa 11.7.2013 4:38 | Päivitetty 11.7.2013 13:23
STT,

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes aikoo puuttua ainakin siihen, että räjähdevalmistaja Forcitilla ei ole karttaa tehdasalueelle sijoitetuista jätekonteista.

Tukesin tutkintaryhmä menee Forcitin tehtaalle Laukaan Vihtavuoreen huomenna. Yli-insinööri Kirsi Levän mukaan tarkoitus on selvittää sekä teknisiä kysymyksiä että räjähdetehtaan organisaation toimintaa. Tukes aloittaa tutkinnan räjähdetehtaalla huomenna.

Onnettomuustutkintakeskus pohtii tänään, aloittaako se tutkinnan räjähdysvaaran vuoksi. Päätös riippuu siitä, millaisen selvityksen Tukes tekee Laukaan tapahtumista. Tukes tutkii ylipäätään jäteastioiden varastointia Vihtavuoren tehdasalueella sekä siihen liittyvien riskien tunnistamista ja hallintaa.

Samalla poliisi tutkii, onko jätekonttia säilytetty lain ja asetusten vaatimalla tavalla. Samalla tutkitaan, mitä konttiin on joutunut ja miten, kertoo tutkinnanjohtaja.

Mahdollisia rikosnimikkeitä eilisessä suuronnettomuuden vaarassa on räjähderikos, huolimattomuus tai työsuojelurikos.

Laukaan Vihtavuoressa Keski-Suomessa evakuoitiin noin 2 000 ihmistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Eipä tuossa voi muuta sanoa, että aikamoista "venäläistä rulettia" on pelattu varastoinissa ja sen sijoituksessa.
Saatika myös konttien sisällön tarkistaminen lyöty täysin laimin.
Onneksi tuli "huti", mutta kohdalleen osuessaan se olisi tiennyt satojen henkien menetyksiä ja mittavat taloudelliset vahingot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvitetään ensin mitä säiliöissä oli ,vasta sitten voitanee syyllistää.Onko viranomaisten ylireagointia.Eipähän virkamiehiä voida syyllistää,kun pannaan kaikki peliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

100
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
40
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
40
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
26
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
22
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
22
Britannian hallituksesta lähti jälleen ministeri Boris Johnsonin lähestyvän pääministerinimityksen takia – "maan yllä on synkkä pilvi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Tänään on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Huomenna on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Hakkaraisesta on sivistys kaukana. Tai sitten ymmärrämme eri lailla sanan sivistys. Sivistystä ei ole myöskään se, että ... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image